26-05-2008, 01:08
|
#1 |
| Gnoxis'in kurulma amacı nedir?
Bütün sorularıma yanıt buldum. Teşekkürler.
Konu angeleyess tarafından (26-05-2008 Saat 11:02 ) değiştirilmiştir..
|
| |
26-05-2008, 01:13
|
#2 |
|
Özgürlüğün kısıtlanmadığı tek bir yer soylermisin? ki bu asıl konu değil forumda fikirler rahatca soylenebiliyor ki sınırları aşmadan ki bu sınırlarr forum kurallarında acıkca belirtilmiş olup buna uymayanlar normal olarak uyarılıyor ki uyarı yapılmadan kimsenin atıldıgını gormüs değilim ben...Gerekli açıklamayı sana yetkili kişiler de yapacaktır...
__________________ Bu ateş bebeğim 2mizide yakıcak...Daima benim olacaksın...Daima ve Asla... |
| |
26-05-2008, 01:27
|
#3 |
|
İlk olarak forum kuralları nerde göremedim. Kullanım koşullarında da [Ctrl+F ]'e basarak arama yaptırdım ve o kelimeler bulunamadı.
Ne yapmamız, hangi kurallara uymamız gerektiğini önceden bilelim örneğin "İslami bir dua teriim vs. kullanmak veya kullanarak formda mesaj atmak yasaktır " tarzında bir yazı varsa lütfen söyleyin ben de okuyum. |
| |
26-05-2008, 01:44
|
#4 |
|
Forum Kurallarımız.. site kullanımı ile ilgili herşey bu konuyu açtığın bölümün altındaki bölümdedir.
__________________ ________________ 
______________________ **TJOBD** |
| |
26-05-2008, 01:47
|
#5 |
|
Düşünce özgürlüğünün kısıtlandığından şikayet ediyorsun, ama düşünceleri kimse sınırlayamaz. Tabii ki derdimiz bu değil, hatta inanmasan da tam tersi - çünkü tekamülün şartlarından birini ihlal etme derdimiz yok tabii. Tamamıyla kişisel görüşüm, insanların düşüncelerinin ufkunu açmak yerine kolayı seçip dogmacılığa sığındıkları yönündedir. Gnoxis'te bu sınırlamalar olmadan yazışmaya çalışıyoruz. 
Ancak, insanların (özellikle sanal ortamda, klavyenin arkasına sığınarak) yazdıkları yüzünden bu sitede çok kavga çıktı. Bazı elemeler yapıldı, ve kurunun yanında bazen ne yazık ki yaş da yandı. Kısacası, şu eski "masada konuşulmayacak iki konu din ve politikadır" ilkesi uygulanmaya başlarken bir yandan da Doğu'nun ve Batı'nın ilimlerini içeren başlıklar ayırıldı. Lahuti kuruldu, ve Doğu ezoterizmi ile ilgili insanlar bu konuları orada tartışmaya teşvik edildi. Çünkü ne yazık ki Gnoxis, Doğu ve Batı'nın sentezi değil çatışma ve kapışma noktası olan zavallı ülkemiz misali gereksiz sürtüşmeler, kavgalar yaşadı.
Bu sitede kimse İslam'a karşı değil ve olamaz. Hatta zamanında yönetim kurulunun hepsinin bir yandan Satanist, bir yandan Musevi bilinirken bir yandan da mürtecilikle suçlandığı oldu. Ama herkese yaranmaya çalışan kimseye yaranamıyor, bu yüzden de yönetim kurulu olarak Batı kaynaklı ilimlere daha yakın duruyor ve İslami ilimlerle ilgilenenleri Lahuti'ye yönlendiriyoruz.
Son söz - teşbihte hata olmaz: Atatürk vaktiyle kendisine "siz bir diktatör müsünüz?" diye soran bir gence "çocuğum, ben bir diktatör olsam bana bu soruyu sorabilir miydin?" yanıtını vermişti. 
__________________ Even Beethoven had his critics. Name three of them. |
| |
26-05-2008, 01:50
|
#6 |
|
Gnoxis'te İslami ve doğu ezoterizmi ile ilgili yazıların kısıtlanma sebebi daha önce bu konuları da içeriğinde bulunduran Gnoxis in ikiye bölünerek iki site haline gelmesidir.
İslami ve doğu ezoterizmi konuları yine bizden bölünen lahuti.com sitesinde tartışılmaktadır ve o sitede de paganizm vb konuları tartışılmamaktadır.
Bunun sebebi ise geçtiğimiz yıllarda doğu ezoterizmi ile ilgilenenler ve batı ezoterizmi ile ilgilenenler arasında sürekli problem yaşanmasıydı, biz de çözümü böyle bulduk. Şuan bu iki grup karşı karşıya gelmeden forumları kullanabilmekte. Dilerseniz bu iki siteyi ayrı ayrı takip edebilirsiniz.
* scarredin mesajı yeni gördüm, olayı iyi özetlemiş  |
| |
26-05-2008, 09:52
|
#7 |
|
Angeleyes mescalin'in sana soyledigi bilgiyi bende sana vermistim Dogu Ilimleri icin Lahutinin kuruldugunu.
Ustelik Gnoxis kadar ozgurce dusuncelerini paylasabilecegin baska site bilmiyorum.
Bir cok konu"da asiriya kacmadan fikirlerini paylasabilirsin burada, ama forum kurallarina uyamayan bir Mod bile olsa gereken uyariyi alir hatta gerekiyorsa forumdan uzaklastirilir. Bunun orenkleri gecmiste vardir.
Onun icin birbirmize saygi ile yaklasalim...
__________________ Like a river flows surely to the sea, Darling so it goes
Some things are meant to be, Take my hand, take my whole life too |
| |
26-05-2008, 13:19
|
#8 |
|
 Gerçekten bazı şeyler çok komik oldu  lütfen kızmayın ama kendime gülüyorum şimdi... İşin şakası bir tarafa da ben bu siteye girdiğimde bu sitenin bu nedenle ikiye ayrıldığını bilseydim keşke yani o kadar şaşırmazdım neden bu kadar tepki alıyorum diye ben nasıl bu siteden atılmadım dedim şimdi  anlamıyorum şimdi baktım lahutiye ben de lahuti neyse diyorum  bu arada yeni gelen üyelerin de siteye girişlerinde haberleri olsa daha iyi olur. |
| |
26-05-2008, 22:07
|
#9 | | -YASAKLI-
|
ben bu siteye gelir gelmez lahutiden de haberim olmuştu ama açıkcası çok ilgimi çektiğini söyleyemeyeceğim.nasıl haberim olduğuna gelince,forumlardaki bazı arkadaşların mesajlarından okudum öğrendim ve gidip oraya da üye oldum ama aylardır da girip bakmıyorum,gerek görmüyorum diyebilirm.doğu ilimleri bana pek açıcı gelmiyor anlaşılan...kişisel tercihimdir... |
| |
27-05-2008, 01:52
|
#10 |
|
Arkadaş aldı cevaplarını belki ama, Sadece birşey söylemek istiyorum... Doğu ilimi diye sınıflandırdıgınız İslami önerileri,bilgileri v.s site olarak içerikte bulundurmak istemiyorsunuz bunu bir tercih olarak algılayabilirim,buraya kadar sorun yok.Bu İslami bilgileri içeren yeni konular açılmasına da müsade etmiyorsunuz peki... Ama;bir kişi bir üye, bir konuda yardım istediginde her üye kendi doğrusundan yola çıkarak bir takım önerileri sunabiliyor değil mi? Biri çıkıp (herhangi bir kimseden bahsetmiyorum...) Bir mum yak üç kere üstünden atla sonra söndür tekrar yak dolunay gecesi bununla uyu v.s dese "saygı" duyuyorsunuz, Lakin; biri çıkıp "kendince doğru olan" önerisini diyelim ki İslami bir duadır bu? Bunu öneren bir mesaj attıgında uyarı veriyorsunuz ve düşünceler bu sitede serbesttir diyorsunuz.? Şahsi fikrim çelişkili açıklamalar bunlar... Neden birinin inandığı iyileştirici gücünün etkisinden emin oldugu bir öneriyi bu kadar büyütüyorsunuz? İslami içerikli konulardan hoşlnmıyorsunuz O.k bu beni ilgilendirmiyor. Bu sayede ben çooooook şey öğreniyorum İslam hakkında o ayrı... Ne demek istediğimi anlamak ve yorum yapmak zorunda değilsiniz. Özetle demek istedigim şu ; bırakın eğer hiçbir çekinceniz yoksa işi dallandırıp budaklandırmayan ve sadece kendi inandığı "çareyi" "öneren" kişilerin gözüne forum kurallarını dayamayın... Saygılar Venus..
__________________ Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız. Bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız |
| |
27-05-2008, 02:49
|
#11 | | -YASAKLI-
Karma gücü: 0  |
parapsikoloji ile ilgili insanları bir araya getiriyor yetmez mi insan bir allah razı olsun der |
| |
27-05-2008, 02:57
|
#12 |
|
Ayrıca Allah akıl fikir versin diyelim bazılarına daha iyi
__________________ . |
| |
27-05-2008, 02:59
|
#13 |
|
Üyelerin yardım amacı ile verdikleri formüllere ses çıkarmamaya çalışıyoruz, ama ara sıra bu formüllere bile (nedense) tepki geliyor. Etki-tepki-karşıtepki vb zincirleme tepkime oluşturuyor. Bazı arkadaşlarımız bunu engellemek için mesajların sahiplerini iyi niyetle uyarıyorlar. Bu uyarıları din düşmanlığı olarak görmüyorum, ama tabii benimkilerle çelişen bakış açıları olacaktır.
Anadolu'da, nüfusunun %99'u Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Dinleri aşmış olanlar, Satanistler vb dahil gayrımüslimler, tepkisel olarak İslam'a karşı duranlar dahil kim ne derse desin küçükken gidilen Kur'an kursları olsun, kulaktan dolma olsun, anneannelerin fısıldadığı dualar olsun hepimizin İslam'a bir yakınlığı var. Bu yüzden tabii ki "Doğu ilimleri"nin gücünü yadsıyamayız; bence o da diğerleri gibi güvenli bir yoldur.
Amaaa... Geldik "ama"ya. İslam'ın irtica ile karıştırılmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Şeriat ve tarikat yollarının ayrıldığı noktada şeriatin kopardığı velveleleri de yakından tanırım. (Hallac-ı Mansur'u hatırlatmama gerek var mı?) Ne yazık ki her yerde olduğu gibi Gnoxis'te de kara sesler duyuldu zaman zaman. Şikayet eden her görece yeni üyeye ayrı ayrı açıkladığım gibi yazayım: Vaktiyle Gnoxis Doğu-Batı sentezi için küçük bir model oluşturuyordu, ama sentezin yürümediği görüldü. (Huzurlarınızda bir simbiyoz/sentez fetişisti olarak haftalarca karşı çıkıp didiştiğim Mescalin'den özür diler, onu Gnoxis ve Lahuti'yi ayırma kararından dolayı tebrik ederim.) Bu yüzden şimdi, kimse üstüne alınmasın ve bozulmasın ama, insanların aklını çelen, mahalle üfürükçülerinden derleme, "bunlar büyü değil duadır" destekli, çoğu palavra, gerçek olanı ise kimsenin işine yaramayacak "Müslüman formüller"e Gnoxis'te yer verilmiyor.
İtiraz sesleri yükselmeden belirteyim: dedik ya, duanın gücü ayrıdır. Müslüman olmayanların bile surelere onları gönülden okuyanlar tarafından yüzyıllardır yüklenmiş olan enerjiye karşı çıkmaları saçma olurdu. (Ve yine) ama: üstünde bulunduğumuz topraklar ve aldığımız kültür nedeniyle Doğu ezoterizmi (veya İslami büyüler, hangisi işinize gelirse) suistimale daha açık. Yani, internette yüzlerce bulunan site sahibi "medyum-büyü çözücüler"den "bizim mahallenin hocası öyle diyor"culara, "Kenzül Havass'ta okudum, kesin tutuyormuş"çulardan "ablam bu büyüyü yaptırıp nişanlanmıştı"cılara kadar bir sürü insan ne dediğini bilmeden fikir belirtebiliyor.
Bu yüzden bu tarz paylaşımların yapılmaması kararı alındı, çünkü (bu örneği sorumlusu ben olduğum için yazayım) mesela bir Çevirgel Duası'nı Google'da aratınca çıkan site burasıydı. Sitenin içeriğinin, üyelerinin ve tartışmaların belli bir seviyede kalması bu tarz yanlış anlamalarla üye olanların çokluğu yüzünden zorlaşabiliyor.
Sanırım derdimizi senin nezdinde genele net olarak anlatabilmişimdir, Dark_Venus. Şimdiki durumun nedenleri işte bunlar... Ancak, kısıtlamalar bizim de hoşumuza gitmediği için bu zorunluluğu ortadan kaldıracak (ve umarız üyelerimizin dertlerine çare olacak) bir uygulama üzerinde çalışmaktayız. Azzz sonra! :)
__________________ Even Beethoven had his critics. Name three of them. |
| |
27-05-2008, 03:37
|
#14 |
|
Scarrede kelimesi kelimesine katılıyorum gerçekten olayı iyi özetlemiş
Kısa sürede bize 20.000'e yakın ziyaretçi çeken çevirgel duası örneğine gelince; bizim arama motorlarında site değerimiz İslami sitelerin hemen hepsinden daha yüksek olduğundan bu tarz dua vb aramalarda ilk sırada biz çıkıyoruz. Fakat bu aldığımız trafik herzaman sizin bizim gibi açık görüşlü olmuyor. Siteyi tek anahtar kelime ile bulup girdikten sonra rock gruplarına satanist demeyi bırakın muziğe günah diyen, şeriatı savunan hatta Atatürk'e dil uzatmaya yeltenenler bile oldu. Böyle anahtar kelimelerde trafik kontrol edilemeyecek kadar artıyor her gün bu kadar üye arasından kimin nasıl olduğunu bilerek almamız için test yaparak almamız lazım.
Derdimiz sitenin trafiğini kontrol ederek kalitesini belli bir çizgide tutmak, yoksa biz de deli değiliz ayağımıza kadar gelen binlerce ziyaretçiyi geri çevirelim.
Bunun dışında zaten genel olarak islami ezoterizmle ilgilenenler için ayrıca büyük bir sitemiz daha var, orayı da değerlendirebilirsiniz illa burayı zorlamak yersiz. Bu tarz yardım isteklerinde de önerilebilecek duaların vb arama motoru indexine girmeden forumlarımızda bulundurmak için çalışmalar yapacağız. biraz önce de scarredle nasıl yaparız diye onu konuşuyorduk zaten. |
| |