Alıntı:
belfalas´isimli üyeden Alıntı
tabi uhud..ne ben biliom konjuktürü ne de bağımsız uzmanlar..nedense akp li ekonomistler bilio bunu bi tek 
şu an yaşanan huzur ve mutluluk portresini bozmamak için daha fazla polemiğe girmeyeceğim umarım sen haklısındır da iyice dibe batmamışsızdır diyebiliyorum sadece  |
-
-
yok yaa, benim demek istedigim dengeyi saglamak icin riskler artar..
risk almak istemiyonmu, otur yerine derler o zaman..
en iyisi sizin dilinizden bir hikaye anatiyim=
kartal kusu 60-70 sene yasar aslina.. ama bunun sadece 120-130 sene yasamasi icin bir secenegi vardir. tirnaklari katilastigi icin tirnamkarini kirmasi lazima gelirki, bir 50-60 sene daha yasasin..
yoksa avini katilasmis tirnakla yakalayamaz ve acliktan ölür..
bu kartal tirnaklarini sert bir sekilde taslara vurur ve kanla aciyla tirnaklarini kirar..
kirdiktan sonra yenisi cikarki bu yeni tirnakla cayir fare yilan doludur,,4-6 ay gecmistir cünkü, kartalsiz mühit, et cümbürü haline gelir kartal icin..
ama kartal en ilk acitarak kendini bu 120 yili kazanir..
yoksa ölecek..
gelelim almanyaya.. almanya 1.dünya savasindan sonra ekonomisi iflas etmisti..
ama bir aci, iki aci,, borclanmalar vesaire.. sonra düzeldiler..
japonya ayniydi, iflas halinde amerika japonyaya yardim etti. onlarda düzeldi..
ama japonyaya bu yardim borc vererek japonyayi düzeltti..
iki atom bombasi gören ülkeye simdide biz bakalim..
simdide türkiyeye bakin,, 100de 9,9 büyüme ile cin devletini bile arkasina alip dünya büyüme sampiyonu oldu..
simdi diycen esnaf kan agliyor.. arkadas ben tr.deyken bir sokakta 3 dükkan var görüyorum..
karsilikli berber dükkanlari anyi sokakta calisiyor.. birbirlerinin iflasini bukadar fazla dükkanin bir arada olamasi sebebidir.. calisamaz
hic birsey kazanamazlar.. imkansiz birsey..
-