JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Eğlence > Gnoxis Cafe

Seçenekler Arama
Alt 27-07-2007, 16:20   #1

locked_puppet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 24 locked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant future
Thumbs down Yunanistan ''al sana bir eğlence! ! !''

Kültürümüzün en önemli hazinelerinden biri olan gölge oyununun kaynağının Çin'de 11. yüzyıla uzandığı belirtilmektedir,
Gölge oyunu insanları eğlendirirken düşündürmüş, zaman zaman toplumsal bilinç oluşmasında öncü bir rol oynamıştır.

Gölge oyunun Türkiye'ye gelmesiyle Türkler artık Hacivat ve Karagöz oyunlarıylada isimlerini duyurmayı basarmıtır.
Karagöz oynatıcısına Hayali, Hayalbaz denir. Yardımcıları Çırak, Yardak, Dayrezen, Sandıkkar'dır..Genelde bütün tipleri
Hayali seslendirir.Karagöz Hacivat kostümü giyerek yapılan gösterilere Karagöz denemez...Karagöz sadece bir gölge oyunudur.

Gölge oyununun ilk nerden çıkmış olabileceği konusunda iki ana görüş vardır.Birinciye göre gölge oyunu ilk olarak
Asya'dan çıkıp Batı'ya doğru yönelmiş ve yayılmıştır.İkinciye göre ise Batı'dan Doğu'ya ve Asya'ya geçmiştir.Asya'nın
çok zengin bir gölge oyunu geleneği olduğuna göre ister Hindistan'dan,ister Cava'dan isterse Çin'den çıkmış olsun,
gölge oyununun Asya'dan Batı'ya yayıldığı görüşü daha güçlüdür. (Yunanlılar nedense patent almak için uğraşıyorlar hala!!)
Arakadaşlar bizde bu anlamsız patent konusuna duyarlılık göstermek amaçlı bi yarışma düzenliyoruz...

Metin yarışması; en güzel Karagöz metnini bulmayı amaçlıyor...Üyeler tarafından seçilen en güzel metin sahibine
yarışmacılar tarafından karma güç verilecek,ödülümüz bu ve seçilen metin oynatılacak.Böylece kendi aramızda
bir parçası daha yok olmak üzere olan kültürümüzü yaşatmak adına bişeyler yapmış olmanın mutluluğunu paylaşacağız.

Katılımlar yeterli olursa tiplerin açıklamaları verilecek,ilgiye göre ayrıntıya inilecek anlıycağınız
şimdiden kültürüne duyarlı davranan tüm arkaşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz,saygılarımla...

izlemek isteyenlere birde video bırakalım dedik

Konu Nora tarafından (27-07-2007 Saat 19:25 ) değiştirilmiştir..
locked_puppet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 27-07-2007, 19:26   #2

tkmelancholy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 tkmelancholy kısacası herkes için çok değerlitkmelancholy kısacası herkes için çok değerlitkmelancholy kısacası herkes için çok değerlitkmelancholy kısacası herkes için çok değerli

eline koluna sağlık valla bundan iyisi olamzdı..umarım herkes duyarlı olur
--------------------
yunanistan a bi eğlence verelim
--------------------
eveet senaryo yarısmasından haber bekleyenler vardı yanlıs hatırlamıyosam bakın biz lucked puppetle dersimizi calıstık ödevimizi yaptık..onun eline koluna sağlık benim gibi kara cahille bile uğrastı sıra sizde yarısmaya katılarak ödevinizi yapabilrsiniz

Konu tkmelancholy tarafından (27-07-2007 Saat 19:26 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
tkmelancholy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 27-07-2007, 19:31   #3

karahulk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 karahulk yakında ünlü olacak gibi

ellerine sağlıkkkk kardşeim

Yol onun,varlık onun,gerisi hep angarya. Yüz üstü çok süründün ayağı kalk sakarya
karahulk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 27-07-2007, 19:44   #4

Karma gücü: 8 tkmelancholy kısacası herkes için çok değerlitkmelancholy kısacası herkes için çok değerlitkmelancholy kısacası herkes için çok değerlitkmelancholy kısacası herkes için çok değerli

saol ama asıl duymak istediğimiz bu değil yunanistan iyice sidik yarısına dönüştürdü olayı hergün kendisine ait olmayan seylere patent alıyor.. ve biz sadece olan biteni izlemekle yetiniyoruz.. günlerden bu actığımız kacıncı konu hala kimse gereken ilgili göstermiyor.. herkesin söylediği lafta kalıyor.. ben bu konuyla ilgili yazıyı ilk okuduğumda arkadasların buraya yazdığı öfke hırs dolu gerekirse savasırız tarzındaki yorumlara güvenerek giriştim böyle bi işe..hepimiz bilgilenelim..bir tek gölge oyunu değil daha bir cok sey oyunlar oynuyoruz gülüp eğleniyoruz ama sadece bu değil arkadaslar hayat.. insanlar neler yapmıslar ne savaşlar vermişler bizleri bu günlere getirmek için köklü asil bir milletiz biz.. neden sahip cıkamıyoruz peki? yunanistan da asil bir millet ama bakın bizim ne emeklerle geliştirdiğimiz geleneksel hale getirdiğimiz seylerin patentini almaya cabalıyor... ben günlerdir karagöz videoları izliyorum öyle güzel ki.. güzel olduğu kadar da zor bi sanat arkadaslar... gnoxis e yeni üye oldum ve üye kaldığım tek site.. dolu insanlar olduğunu düşündüğüm için.. yoksa kendi arastırmamı yapıp oturmayı da bilirdim.. dolu insanlar var burda ve eminim ne yapmak istediğimi anlayıp bana destek olacaklar....

Sponsor Bağlantılar
Alt 27-07-2007, 19:57   #5

ensiferum13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 123 ensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond repute

ellerine saglık guzel bir calısma olmus.gereken ilgiyi gorecegine ınanıyorum...
ensiferum13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 27-07-2007, 20:00   #6

tesekkür ederiz lucked puppet su an yok ama o da tesekkür ediyodur

Alt 27-07-2007, 22:06   #7

locked_puppet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 24 locked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant future

ya laf var ama neden icraat yok ben anlamıyorum nasıl oluyorda kimse takmıyor!! ? bu üzücü... ben varım hadi diyen yok mu yani...??

Alt 31-07-2007, 18:10   #8

helal olsun gercekten....
--------------------
yani gercekten..amacım konuyu yukarı tasımak ardarda msg atıyorum artık....

Konu tkmelancholy tarafından (31-07-2007 Saat 18:10 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
tkmelancholy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama