24-01-2007, 13:35
|
#1 |
| Coca Coladaki enteresan mevzu...?

--------------------
Acaba haybeden mi bişilere kıllanıp duruyoruz yoksa gerçekten bazı şeyler normalden çok daha detaylı mı hazırlanıyor...
__________________ Kimi vardır rüzgarın ağaç dalında çıkardığı sesle irkilir,Kimi de vardır ki dünya yıkılsa farketmez neler olduğunu etrafında...Sen ağaç dalındaki rüzgar olursun eleştirirken,ben veya bi başkası patlayan bomba olur ayaklarının dibinde!!Sen benim doğruları dile getirmemdeki üslubumu çirkin bulursun bi başkası sırf sert cevaplarım var diye benim üslubumu beyenmeyen senin üslubunu çirkin bulur ...Şimdi ister tebrik et beni...İstersen kır kalemimi!!!
Ego primum tollo,nominor quoniam leo!!
Konu whitepower tarafından (24-01-2007 Saat 13:35 ) değiştirilmiştir..
Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
|
| |
24-01-2007, 13:40
|
#2 |
|
Aşağıda ismi bulunanlar Coca Cola’nın Kolombiya’da ki fabriklarında öldürülen sendika liderleridir. Yüzlerce Coke işçisi kaçırıldı, işkençe gördü ya da sık sık fabrikaların yöneticileri ile birlikte çalışan şiddet yanlısı paramilitari güçler tarafından yasadışı olarak hapis edildiler.
Tarih İsim Coca-Cola Fabrikası
1989-Avelino Achicanoy- Pasto
8/4/94- Jose Elaseasar MancoDavid -Carepa
20/4/94 - Luis Enrique Giraldo Arango -Carepa
23/4/95 -Luis Enrique Gomez Garado -Carepa
5/12/96 -Isidro Segundo Gil -Carepa
26/12/96 -Jose Librado Herrera Osorio- Carepa
21/6/2001 -Oscar Dario Soto Polo -Monteria
31/8/2002 -Adolfo de Jesus Munera Lopez -Baranquilla
11 Eylül 2003 - Coca-Cola Sendikası liderinin oğlu kaçırıldı.
--------------------
Hindistan halkı Coca Cola ve Pepsi ürünlerinde bulunan yüksek düzeydeki tarım ilacı artıkları yeraltı su kaynaklarını tüketerek yerel toplumların yaşamını tehdit eden fabrikalar ve İngiliz sömürgecilik günlerini hatırlatan korporasyonun sergilediği kibir sonucu sürdürdükleri kampanyalarını tırmandırıyor.
Çevre ve Bilim merkezi (CSE) tarafından, Ağustos ayı başında açıklanan bir rapora göre Cola ve Pepsi ürünlerinde bulunan tarım ilaçı artıklarının Avrupa’da kabul edilen düzeyin 24 kat üzerinde olduğunu belirtti. Bu rapor yüzünden en az yedi Hindistan eyaleti Cola ve Pepsi’nin satışlarını kısmen yasakladı. Kömünist parti’nin iktidarda olduğu Kerala eyaletinde bu ürünlerin satışı ve üretimi yasaklandı. Karnataka eyaleti ise Coca Cola’yı mahkemeye verdi.
--------------------
Hindistan halkı Coca Cola ve Pepsi ürünlerinde bulunan yüksek düzeydeki tarım ilacı artıkları yeraltı su kaynaklarını tüketerek yerel toplumların yaşamını tehdit eden fabrikalar ve İngiliz sömürgecilik günlerini hatırlatan korporasyonun sergilediği kibir sonucu sürdürdükleri kampanyalarını tırmandırıyor.
Çevre ve Bilim merkezi (CSE) tarafından, Ağustos ayı başında açıklanan bir rapora göre Cola ve Pepsi ürünlerinde bulunan tarım ilaçı artıklarının Avrupa’da kabul edilen düzeyin 24 kat üzerinde olduğunu belirtti. Bu rapor yüzünden en az yedi Hindistan eyaleti Cola ve Pepsi’nin satışlarını kısmen yasakladı. Kömünist parti’nin iktidarda olduğu Kerala eyaletinde bu ürünlerin satışı ve üretimi yasaklandı. Karnataka eyaleti ise Coca Cola’yı mahkemeye verdi.
--------------------
Guatemalalı işçiler Coca Cola’ya karşı 1970′lerden bu yana mücadele ediyorlar. 1976 ve 1986 yılları arasında sendkanın üç genel sektereri öldürüldü ve sendikacıların aile üyeleri, arkadaşları ve yasal danışmanları tehdit edildi, tutuklandı, kaçırıldı ve vuruldu, işkençe gördü ve sürgüne gitmeye zorlandı. 1980 yılında Uluslararası Gida İşçileri Sendikası (IUF) Cocal Cola’nın uluslararası boykotunu destekledi; IUF’e bağlı sendikalar Avrupa, Amerikalar ve Yeni Zelanda’da dayanışma amaçlı işi durdurma eylemleri yaptı. Büyük Londra Belediyesi Coca Cola’nın sözleşmelerini iptal ederek belediye’nin lokanta, bar ve kafelerinde Cocal Cola satışını durdurdu.
Başarı ile sonuçlanan bu mücadeleye rağmen işçi haklarının ihlali sürüyor. Coca Cola firmasının Guatemala’da ki sahibi Cafe INCASA sendika faaliyetlerini kırmak için teşebbüslerde bulunuyor. Tarım ve İçecek Sanayi İşçileri Sendikası (FESTRAS) Genel Sekreterliği’nin bildirdiğine göre, son 4 yıl içinde 13 Coca Cola işçisi kanunsuz bir şekilde işlerinden kovuldular. Sendikalı işçiler ve ailelerinin ölüm ile tehdit edildiği bildirildi.
--------------------
Coca Cola Pakistan, Guatemala ve Nikaragua’da sendika kırıcılığı yapmak ve El Salvador’da da su kaynaklarını tüketmekle suçlanıyor.
Türkiye’de geçen yıl açılan bir dava da Coca Cola’nın sendikacıları tehdit ettiği ve dövdürdüğü iddia edildi.
__________________ Gökyüzünde olan tüm olayların yeryüzünde yansımaları vardır...
Konu mistik tarafından (24-01-2007 Saat 13:40 ) değiştirilmiştir..
Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
|
| |
24-01-2007, 13:41
|
#3 |
|
Ekler için saol...Ama dediğim gibi hakkaten bu kadar detaylı şeyler düşünüyorlar mı ben şahsen inanıyorum çünkü kendimde oldukça detaylara kitlenip normal insanların akıllarına gelmicek yerlerden bişiler çıkarır önlerine koyarım  Bi başka değişle bu ve benzeri mewzular bizim kendi kalıplarımız ve görmek istediğimiz için mi gözümüze görünüyor yoksa gerçekten yazılı olan vs tüm bu olaylar var ve biz o nedenle mi görüyoruz...Siz neler düşünüosunuz merak ettim...
__________________ Kimi vardır rüzgarın ağaç dalında çıkardığı sesle irkilir,Kimi de vardır ki dünya yıkılsa farketmez neler olduğunu etrafında...Sen ağaç dalındaki rüzgar olursun eleştirirken,ben veya bi başkası patlayan bomba olur ayaklarının dibinde!!Sen benim doğruları dile getirmemdeki üslubumu çirkin bulursun bi başkası sırf sert cevaplarım var diye benim üslubumu beyenmeyen senin üslubunu çirkin bulur ...Şimdi ister tebrik et beni...İstersen kır kalemimi!!!
Ego primum tollo,nominor quoniam leo!! |
| |
24-01-2007, 13:43
|
#4 |
|
tersten yazılış hakkında yorum yok..ama yukarıda kısa kısa verdiğim alıntı haberler ne düşündüğümü özetliyor.
__________________ Gökyüzünde olan tüm olayların yeryüzünde yansımaları vardır... |
| |
24-01-2007, 13:48
|
#5 |
|
Eywallah ilgilendiğin için saol 
Ego primum tollo,nominor quoniam leo!! |
| |
24-01-2007, 14:09
|
#6 |
|
ben de içinde böcek olduğunu duymuştum
__________________ Bırak! Yanacaksam eğer,
O kibriti ben yakarım;
Hiç değilse kendi yangınımda yanarım.
Ne yangınlarda yandım ben
Korkma buna da dayanırım. |
| |
24-01-2007, 16:17
|
#7 |
Karma gücü: 5  |
valla her şeyden nem kapan, özellikle bu hususlarda çok hassas biri olarak ben bu hususta farklı düşünüyom. "la muhammed la mekke" yazısı neden yazılsın. haşa allah yok deseler kıllanırım, tamam peygamberimizi inkar ediyorlar der la muhammed yazısınada kıllanırım ama la mekke neyi ifade ediyor. mekke bir şehir. nası inkar edecekler. bence bu biraz fazla kıllanılmış bir husus.
yada daha farklı bir bakış açısı ile bakan varsa paylaşsın bende fikrimi değiştireyim |
| |
24-01-2007, 16:20
|
#8 |
Karma gücü: 6   |
tesadüftür bu şeyler yani kimsenın böyle kasten bir şey yapıcağını sanmıyorum cola güzeldir severim sevenide severim 
__________________  HErKeSiN İçİnDe BiR DeLiLik YaTaR!!! |
| |
24-01-2007, 17:03
|
#9 |
|
Cochineal kanarya adalarında ve meksikada yaşayan bir böcektir. doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmekte. kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürür. bu böcekler ve larvaları meksikalı köylüler tarafından toplanır.köylüler kendi ihtiyaçları için azteklerden kalma klasik yöntemlerle böceğin özütünden dünyanın en güzel renklerinden biri olan carmine üretirler. aztekler ve latinler böcekten elde edilen bu boyayı ip boyamada kullanırlar. biz ise bunu içiyoruz açtığımız her kolada.
Ayrıca El Ezher Üniversitesi'nin coca cola ve pepsinin içinde domuzdan mamul katkılar kullanıldığını açıklayan ve haram olduğunu bildiren bi fetvası var.
__________________ Zaman Büyük Bir Öğretmendir... Ne Yazık ki Bütün Öğrencilerini Öldürür... |
| |
24-01-2007, 17:53
|
#10 |
|
İçinde böcek değilde böcek zehirlerinde kullanılan bi zehir var galiba yada karbonmonoksit, bide meyan kökü olduğu söyleniyo özünde ve meyan kökünden top top olduğu için farelerin ayıklanamadığı..
Bilmiyorum aslı var mı?
Ben içmiyorum.. Evime almıyorum....
__________________ "Karanlık olmadan aydınlık gün ışığında bir kandil taşımak gibi olacaktı. Bilgeliğin avantajı karanlıktan gelir. Karanlık olmasaydı ışık fark edilemeyecekti ve bir yarar sağlamayacaktı.Tanrı bir şeyi diğerinin zıttı yaptı” |
| |
24-01-2007, 18:02
|
#11 |
Karma gücü: 6  |
arkadaşlar bunun dini ya da siyasi anlamı bi kenara da zaten çok zararlı bişey olduğunu hepimiz biliyoruz.basıyolar karbondioksiti yüksek basınçta o mideye inince nasıl köpürüyor biliyonuz mu...
benden tavsiye eğer hazımsızlık falan oluyorsa soda falan için. zevk için kola içecekseniz de ayda yılda bir için diyorum.ben 4 senedir içmiyorum gazlı içecek zaten dokunuyor ve çok zararlı.
içinde böcek olduğu da kısmen doğrudur.kolada kullanılan meyan kökü farelerin çok sevdiği bi ot ama bunun toplanması sırasında özveride bulunulmadığından ölmüş ezilmiş fare de olabilir içinde.tabi siz bunu göremezsiniz ama kimyasal analizler sonucunda açığa çıkar.
__________________ AYYILDIZ TEAM |
| |
24-01-2007, 18:04
|
#12 |
|
Gazlı İçecek İçmeyen Gazman Olursunuz Sonra  [Kötü Bi Espriydi Kabul Ediyorum  ] |
| |
24-01-2007, 18:37
|
#13 |
|
ilginç gercekten
__________________ YANLIZ ACIĞA CIKAN IŞIĞI GÖREBİLİYORSAN,YANLIZ SÖYLENEN SÖZÜ DUYABİLİYORSAN,NE GÖREBİLİYORSUN NEDE DUYABİLİYORSUN ..... |
| |
24-01-2007, 18:56
|
#14 |
|
konuşmaya gelince konuşuyoruz içmeye gelincede hayır demiyoruz biz böyle bi milletiz işte  yorumsuz...
__________________ Kendinden hiç söz etmemek çok soylu bir ikiyüzlülüktür... F.Nietzsche |
| |
24-01-2007, 19:14
|
#15 |
|
ben içmiyorum, yan ürünleri fanta, cappy vb. de dahil..
__________________ Gökyüzünde olan tüm olayların yeryüzünde yansımaları vardır... |
| |
24-01-2007, 19:21
|
#16 |
|
eminim şu ana kadrda hiç içmemişsindir...
__________________ Kendinden hiç söz etmemek çok soylu bir ikiyüzlülüktür... F.Nietzsche |
| |
24-01-2007, 19:24
|
#17 |
|
o ayrı mevzu, çocukken nereden bileceksin?? ama akıl kemale erince ki uzun yıllar oldu içmedim.
| |
24-01-2007, 20:36
|
#18 |
|
gerçekten ilginç bir mevzu ancak hiç bir şeyin tesadüf olmadığına inanan biri olarak mutlaka bi olay vardır diyorum....
__________________ Çam da Bizim Kozalak ta... |
| |
24-01-2007, 20:43
|
#19 |
|
Tersten dinlenince şeytana övgüler olan şarkılar da gündeme gelmişti bi ara 
Zamanım olunca onları da eklerim bu siteye.
Bilemiyorum özellikle mi yapılmış;ama fazla ayrıntıya giriyor gibiyiz.
Ben eğer kola içmeyeceksem ters çevrilince yazılanların kötü olduğundan dolayı değil,zararı olduğundan dolayı içmem.
Direk yazılsaydı o yazılar belki içmezdim,ama şimdi içmiyorsam sebebi zararıdır.
Hem bireysel zararı,hem de toplumsal zararı yüzünden. |
| |
15-08-2007, 01:44
|
#20 |
|
efemara nin basliginin uzerine tam takim olsunlar diye yazicaktim ama baktim varmis diplerde bi yerde yukari cikarayim dedim..
__________________ hadi kib.. bb.. |
| |