5 yıldır sigara kullanıyorum.
geçen sene rahatsızlandım.kaslarımda acayip bir sancı el değmiyor.
sanki biri tutmuşta beni yerden yere vurmuştu.içim geçiyor bayılacak gibi oluyordum.kulaklarda ve boğazca kaşıntı ve öksürükte cabası.
kalktım doktora gittim.
bir sürü tahlil,ve sonrasında nikotin.
sigara içmeyeceksin dedi doktor.içimden hadi ordan dedim.5 yıl insan sigara içerde böylemi olur,ne insanlar tanıyorum senelerdir içiyorlar gık demiyorlar dedim.salakça bir düşünce işte ama içicem ya o veledi kendimi ikna ettim belkide.
ben verilen ilaçları aldım kullandım.antipiyotiğin sigara birlikte alındığında tesirini yitirdiğini duymuştum ve 20 gün sigara içmemiştim.bu kadarda idareliyim ama 1 gün daha dayanacak halim kalmamıştı.
ilaçlarda bitti ben sigaraya yine başladım.5 güne kalmadı gene rahatsızlandım.doktora gittim sigaramı içtin dedi.başımı eğdim ve evt size inanmadım ve içtim dedim.bünyemin dış etkenlere duyarlı olması sebebi ile bedenim erken tepki vermiş nikotine.dua et dedi doktor,bedenin erkenden uyandı.ya seneler sonra seni uyarsaydı daha kötü olurdu iş işten geçerdi dedi.
kanser riski,kalp krizi falan.
o günden sonra sigara içmedim diyeceğim sakın inanmayın
hala içiyorum ama 3 günde 1 tane,iaradenizi neye ikna ederseniz beyniniz onu uyguluyor.
günde bir sigara içen ben 3 günde 1 oldu ve aynı keyifi alıyorum.olayı abarttıımda ise bu günde 3 e çıktığında gene rahatsızlanıyorum.
bırakamıyorum demiyorum bırakmak istemiyorum
çok konuştum biliyorum ve işte susuyorum ve ekliyorum her güzelin bir bedeli vardır.öyle veya böyle.......