08-10-2007, 19:47
|
#1 |
| Türkiye Tablosu
Bir tablo hayal edin...
Sanat eseri.
Miras... Size ait.
Tuvali, Türkiye coğrafyası.
Boyası, şehit kanı, alın teri.
Her sabah uyanıyorsunuz...
Gururla seyrediyorsunuz...
Ama birileri, her sabah sizden önce uyanıp, o tablonun başına geçiyor ve orasına burasına, minik minik fırça darbeleri atıyor.
Her sabah, bir minik fırça darbesi.
Usta işi.
Küçük küçük değişiyor tablo.
Aniden değil.
Milim milim.
Alıştıra alıştıra.
Yedire yedire.
Aradan yıllar geçiyor...
Tablo, o tablo olmaktan çıkmış!
Komple değişmiş.
Ama dedim ya... Kanıksamışsınız.
Bakıyorsunuz bakıyorsunuz, o tablo, hâlâ aynı tablo zannediyorsunuz.
Peki, fark, nasıl farkedilebilir?
"Orijinal"in aslında ne kadar değiştiği, ne hale getirildiği, ilk bakışta " şak diye" nasıl anlaşılabilir?
Tek çare var: Kıyas.
Tablonun ilk haliyle...
Son halini yan yana koymalı .
E hadi, koyalım yan yana...
Türk Telekom, Arap'ın.
Telsim İngiliz'in.
Kuşadası Limanı İsrailli'nin.
İzmir Limanı Hong Konglu'nun...
Araç muayene işi Alman'ın.
Başak Sigorta Fransız'ın.
Adabank Kuveytli'nin.
İETT Garajı Dubaili'nin.
Avea Lübnanlı'nın.
Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattı k, dediler. Kazağı bi çıkardık... Ermeni...)
N'olacak bu memleketin hali?
Rakı, Amerikalı'nın.
Finansbank Yunanlı'nın...
Oyakbank Hollandalı'nın.
Denizbank Belçikalı'nın.
Türkiye Finans Kuveytli'nin.
TEB Fransız'ın.
Cbank İsrailli'nin.
MNG Bank Lübnanlı'nın.
Alternatif Bank Yunanlı'nın.
Dışbank Hollandalı'nın.
Şekerbank Kazak'ın.
Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
Enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nın.
Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
İzocam, Fransız'ın.
TGRT Amerikalı'nın.
Demirdöküm Alman'ın.
Döktaş Fransız'ın.
Süper FM Kanadalı'nın.
Hepsi Türk'tü.
Sadece 4.5 yıl önce.
Ya, sattılar.
Ya, satışa teşvik ettiler.
Ya da, kasıtlı IMF politikalarıyla söke söke satışa mecbur ettiler.
Taş üstüne taş koyanı, iyi kötü görmüştük de...
Taş üstünde taş bırakmayanı, ben ilk defa görüyorum.
Yılmaz Özdil
.
__________________ |
| |
08-10-2007, 22:16
|
#2 |
|
teşekkürler.çok güzeş bi paylaşım.ama millet hala uyanmamış.hala mideleriyle düşünüyorlar.bunu bir okusalar anlıycaklar sahte istihdamı suni para girişini.ama onlar okumadan yaşamaya devam ediyorlar.onlar paradan altı sıfır atıldı die ekonomi düzelid sanıyorlar.hiçbiri farketmior devaülasyon nasıl sessiz sedasız yapıldı.onlar tüpe gelmeyen zama şükrediyorlar.ama düşünmüyorlar neden tüpe zam gelmedi.bu değirmenin suyu nerden?
neyse böyle konuştukça soğuyorum memleketimden,milletimden.fazla uzatmayayım.
__________________ gnothi seauton men arefe nefsehu fekad arefe rabbehu ete kemiğe büründüm yunus diye göründüm enel hak |
| |
08-10-2007, 22:46
|
#3 |
|
aaa niye öyle diosunuz arkadaşlar akp hükümeti herşeyin çaresine bakar ekonomi düzlüğe çıkıyooo, refah yakındııır, milletçe kalkınıyooz helal olsun bu adamlara oy verenlere...zaten bu bilinci yakalamış olduklarından oy verdiler akp'ye...ben vermedim akp'ye oy...ben bilinçsizim çünkü...bu kadar iyi işler yapabileceklerini aklımın ucundan geçirmemiştim....ne kadar bilinçsizim 
__________________ know thyself... |
| |
08-10-2007, 22:50
|
#4 | | -YASAKLI-
|
bu konu benide derinden üzüyor.. yarınlarda çocuklarımıza birşeyler kalmıycağını bilmek çok acı.... torunlarımız bizi hiç affetmiycek...
inşallah içimizden biri daha iyi yerlere gelirde bu soruna el atar ...
paylaşım için teşekkürler  |
| |
17-10-2007, 21:49
|
#5 |
Karma gücü: 5   |
ne yazık ki: Coldhellangel'in iletisine gösterilen ilgi ,tablonun ne hızla değiştiğinin işareti.. |
| |
17-10-2007, 23:12
|
#6 |
|
durmak yok yola devam..
ne gelir elden..
__________________ Ben kimim ki bilmemekteyim.. |
| |
23-10-2007, 18:50
|
#7 |
|
arkadaşlar yawaş yawwaş sömürge haline mi geliyoruz yoksa bana mı ole geliyo zamanında ATAM neler bıraktı bize biz neleri tutuyoruz elimizde neler şu an o liste o kadar uzun kiii hazıra dağ dayanmaz yakında bize haydi ceketinizi alın ve gidin buranın buraların hepsi bizim derlerse hiç şaşırmamak lazım
beni tek bir anlamadıgım şey ise nasılda neredeyse %50 lere yakın oyla buralara geliyolar. İşte siyaset iste politika oyle bir göz boyaması yapıolar ki akla hayala sıgmaz ama... |
| |
24-10-2007, 00:34
|
#8 |
|
Sen bankanın %51 ini ona buna sat ... Sen gel tarihi güzelliklerini ona buna ver , onlar sana bir güzel '' özel ''leştirsin Sen gel ülkendekilere köstek , yabancılara destek ol tatillerde , bayramlarda .. Bizim halka 1.000 ytl yap fiyatları vatandaşa 500 ytl ... Yazık ya onların mali durumu bizden kötü ya , yazık onların ülkeleri çok fakir oteli moteli osu busu yok ya .. Garipler .. :rolleyes :: yazık canım bir otel görsünler , ucuz mal görsünler dimi .. Aaa nerde kaldı turiste iyi niyet( Burası Türkiye kardeşim .. Kendi ülkenin insanlarına 10 misliye diğerlerine bir misli fiyatla .. Neymiş burası TÜR -Kİ - YE!! [ Delidir ne yapsa yeridir muamelesi var , bizde onaylıyoruz .. .. ilginç .. )] ) Sen gel ülkenden karış karış toprağını sat .. Garipler İtalyanlar almanlar amerikalılar .. Toprak görsün gözleri , tanısınlar burayı .. Sat kardeşim toprağını .. Aaa ne biçim muamele ediyorsunuz turistlere kardeşim .. O ülkelerle iyi ilişki kuracağız ya bırakın onaylayalım işte .. AB ye gireceğiz ya kolay mı ? Nerede kaldı fedakarlığnız (!) .. Senin ülkendelki askerler şehit düşsün , anaların babaların kardeşlerin yüreği yansın ... Sen bir düğün için tüm polisleri alıkoy .. Neymiş efenim kızı evleniyor .. Evlensin kardeşim diğer ülkelerde böyle mi bu .. Sen gel ülkende insanlar sokağa dökülsün , şehitlerimne ağlasın , analar mezar başlarında çöksün kalsın , abd nin bunda payı olduğu AÇIK AÇIK belli olsun .. Sen hala gel de abd ye iki hafta süre ver .. Kuyunu kazıyorlar be , önünü göremiyorsun sen daha! Bu tablonun ressamlarına sonsuz saygılar .. (!) ..
__________________ |
| |
03-11-2007, 15:41
|
#9 |
|
Kesinlikle katılıyorum Küçük Amerika nın oyunu hepsi (İsrail)
Amaç ülkeyi geçmişi silip yeni nesli amerikalı yapmak Cok gec Kalındı COOOK  Ben dua ediyorum umarım bir gün uzaylılar gelip kacırır diye
__________________ - - CaDı olunmaz CaDı doğulur - - **BLaRa De $uDe Me Go$Ti** |
| |
09-02-2008, 02:00
|
#10 |
|
tesekkurler...ellerinize saglık......super bir tablo.............oyy anaamm oyyy...ne kadar iyi yapmısız ugrasmayız en azından idari işlerlee...dimi...
__________________ Arz Longa Vita Brevis..Tiyatrosuz Kalmayın..  |
| |
09-02-2008, 03:26
|
#11 |
|
abi bu toplum koyun olamay devam ettikçe bırakın bu şirketleri daha neler neler onların olacak
snr da sıra böyle şeyleri görüp konuşmaya gelince herkes konuşuyo önemli olan bu değil uygulamasıdır bunada kimse yanışmıyo...
__________________ |
| |
09-02-2008, 20:03
|
#12 |
|
sadece 4.5 yıl önce !!! peki şimdi seçim olsa yine kim kazanacak sanyorsunuz ? tabii ki yine akp. biz millet bilincimizi kaybettik malesef o yüzden şu olanların hepsi müstahak. akp' ye oy veren insanlar şu an aç , işyerleri kepeng indiriyor ama gönülleri rahat. işte bu yüzden kullanıyorum bilinçsizlik lafını.
| |
09-02-2008, 23:05
|
#13 | | -YASAKLI-
|
insanları açlıkl terbiye ederseniz bundan sonra da olacak olan aynıdır ama insanlara gerçekleri göstereceğinize, sadece ah edip vah edip ağlarsanız bundan da beteri olur.
Oturup, sızlanmayın, millete müstahaktır demeyin, eğer bu millet bu hale geldiyse bu sadece akp gibi partilerden dolayı değil, kendini aydın sanıp kafasını kuma gömüp, sonra da boynum agrıyor diyenlerden dolayıdır da...
vatanın satılmayan bir karış toprağı kalmadı artık ve bu, iktidarın sadece sızlanan bir muhalefetten güç aldığından dolayı oldu... |
| |
22-03-2008, 14:10
|
#14 |
Karma gücü: 3  |
paylaşım süper olmuş.herkes uyansın artık.daha da geç kalınmadan! hala nasıl oy veriolar bu akp ye anlamıyorum.tabi herkesin beynini yıkamışlar.ama bizimkileri yıkayamayacaklar.ben bu sitedeki her gencin bu oyuna gelmeyeceğine inanıyorum! coldhellangel kankam süper bi iş çıkardın  |
| |
22-03-2008, 14:17
|
#15 |
|
bu milletin uyanacağını hiç sanmıyorum çünkü işlerine öyle geliyo kara çarşaflı türbanlı bi bayanın devlet dairelerinde yaptıramayacağı bi iş yok sanırım derneklere üye olan türbanlı bayanların altındaki (sadece derneklere üye olan başka işi olmayan) arabaları görüyoruz oturdukları yerleri.... |
| |
22-03-2008, 15:40
|
#16 |
|
suç sadece akp demi sanıyorsunuz öyle sanıyorsanız yanılıyorsunuz
bzim milletimiz aç 3 kuruşa 5 köfte almanın hayaliyle yanıp tutuşuyor
beleşçi hepsi
20 ytl için adam öldürende bizim milletimiz
evlerine 1 aylık mutfak yardımı yapanlara geleceklerini satıyorlar hepinize acıyorum bti pazarındaki mallardan farkınız yok alnınıza birde satılık yazın zavallılar . kendinizi,geleceğinizi 200 ytl içinmi sattınız. aç köpekler alın bakalım ülkeyi ne hale getirdiniz. pis iblisler,insan taklidi yapan iblisler ayy ne hırslanıyorum yaaa
__________________ YAR İNAN YALANSIZ SEVDİM GÜZ AYAZLARINDA YANDIM ŞİMDİ BEN NEYLERİM GÜLÜM.... |
| |
24-03-2008, 00:35
|
#17 |
Karma gücü: 3  |
tears_of_rain sana sonuna kdr katılıyorum.bizim milletimiz akıllanmaz!!ama genelleme yapmak da dogru degıl... |
| |
24-04-2008, 03:16
|
#18 | | -YASAKLI-
|
bir kurbağayı direk sıcak suya atarsan sıçrayıp kaçar ama soguk suya koyup alttan yavaş yavaş ısıtırsan ruhu bile duymaz pişer işte bizide böyle pişirdiler |
| |
24-04-2008, 03:27
|
#19 |
|
şimdi de afiyetle yiyorlar
__________________ |
| |
24-04-2008, 03:29
|
#20 | | -YASAKLI-
|
haklısın ülkenin sonunu düşünmek korkutuyor beni biz yaşıyoruz ya çocuklarımız bayrak iner ezanlar susarsa ya olursaa |
| | |