arkadaslar aramizda eksisozluk yazari ya da yazar yegeni falan () var mi.. uzun zamandir ugrasiyorum ama uye oldugum hicbir forumda bulamadim oyle birini .. ve sozlukte yazmayi cok istiyorum.. yazar alim donemleriyle ilgili bilgii olan arkadaslar pm den ya da buradan beni bilgilendirebilirler mi ki acep?
Karma gücü: 119
kocaelisözlük kullanıyorum ama ekşide cok tanıdık var yazar olan.. msnden konusuruz bunu..
__________________ Dinleyen her zerreye bir hitabım var benim
Kâinat isminde hiçten bir kitabım var benim.
Ya hitabımdan okusun ya kitabımdan beni,
Yazdığım efsânede on alti bâbım var benim!
ekşisözlük geçtiğimiz aylarda yeni yazar alımları yaptı hatta benim de yazarı olduğum uludağ sözlükten de çok yazar oraya gitti. rüştünü ispatlamış sözlükler (ekşi,uludağ,itüsözlük gibi ) artık sürekli yazar alımı yapmıyor malesef.
her sözlük ileride ekşi olma çabasına giriyor.. Tabi metalsozluk. vs gibi konusu belli sözlüklerin dışında. Üniversitelerin sözlüklerinde bir ekşi olma çabası bir mizahı arttıralım anlayışı sezinliyorum.
ekşi'nin kendine has bir tarzı var. küfür de garip durmuyor orada, bir çok belden aşağı espiri de. ama diğer sözlükler yaptığında bunu sırıtıyor , çok basit duruyor. nedne bilmiyorum ama böyle.
ekşi sözlük genel bir kitleye hitap ediyor. Üniversite sözlükleri ise genelde o üniversitenin öğrencileri tarafından yazıldığı için onların ağzından küfür veya hakaret yazıldığını görmek rahatsız edici oluyor. Belki de bu sebebi.