JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Eğlence > Gnoxis Cafe

Seçenekler Arama
Alt 01-08-2007, 15:18   #1

brit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 brit henüz daha yolun başında
okumanızı tawsiye ederim,güzel bi yazı...

Seni seviyorum sözcüğünü sürekli söyleme çok kullanıldıkça anlam yükü azalır
Kimseye bir şans daha verme çünkü aynı şansı sen almayabilirsin
Değerinden fazla değer verme çünkü sonucunda değersiz olursun
Kimseye tutamayacagın sözler verme
Kişiliğinden taviz verme çünkü bu seni kullanmalarına ya da yalnıs anlamalarına neden olur
Aşkın için gerekirse savaş ama limitlerin olduğunu da hissettir
Diplomanla hava atma çünkü duvardaki diplomalar insanı insan yapmaya yetmez.
Paranla pulunla övünme bunların geçici olduğunu unutma
Ne kadar yakın olurlarsa olsunlar bazen dostlar da üzebilir onları affetmek gerekir
Bazen başkalarını affetmek yetmiyor insanın kendini affetmesi gerekiyor
Dağlar önünde diz çökerken kayalara yalvarma
Sevginin peşinden koşma bigün o gelir seni bulur
Problemlerin var diye üzülme her problem kendi içinde bir fırsat yaratır ve problem fırsatın yanında cüce kalır.
Aşkı kaybettim diye sızlanma karşıdaki de seni kazanmamıştır ve her son yeni bi başlangıçtır
insanları tanımadan gözünde büyütme ya da küçültme tarafsız ol
Karşındakini kırmamak ile inançlarını savunmak arasındaki çizginin nereden geçtiğini bil
Tecrübenin kaç yaş günü partisi yaşadığınızla ilgili olmadığını ne tür deneyimler yaşadığınızla ilgili olduğunu unutma..
Kimsenin senin hayatında egemen olmasına izin verme ve kimseyi hayatının merkezi yapma
Yeni tanıştığın insanlara önyargıyla yaklaşma
Haksızlık karşısında sessiz kalma
Sana değer verenleri incitme
Karşındakini kırdığını gerçekten düşündüğünde özür dilemesini bil bu küçüklük değil farkındalıktır unutma
Herşeyi bildiğini düşünme sürekli yeniliklere açık ol öğrenmek sınırsızdır
İnsanlara olduğu kadar hayvanlara,çevreye değer ver
Hayatta seni silenleri anımsama
Güçsüzün karşısında güçsüz ama güçlünün karşısında daha güçlü ol
Hayata pozitif bak ve gülümse....
Her zaman...
Yapacak başka bişey varmı...? O lafı hiç sevmem.Hani gönül bu efendim ota da konarÿÿ; ötekine de derler ya, işte onu hiç sevmem.Gönül dediğin ötekine konmamalı.Gönlü biraz da terbiye etmeli insan.Kendin gönlüne değer vermelisin ki, gidip konmasın ötekine.Gönlüne söz mü geçiremiyorsun peki?İşte o zaman yatır bakalım kişiliğini masanın üzerine çırılçıplak.Ve ona dışarıdan bak.Başkasının gözüyle bak kendine.İsteklerine, özlemlerine, hedeflerine.Onların kişiliğinle uyumuna bak.Ne yapman gerektiğini, kimlerin sana uygun olduğunu çözeceksin çok geçmeden. Bir ilişkinin sana dram hazırlamaması gerekiyor.İlişki mutlu ediyorsa seni ilişkidir.Ve sanırım anahtar da buradadır.Kimler mutlu edebilir seni?İşte bunu arayacaksın.Ve sevgi dediğin şeyi sorguya alacaksın derinlemesine.Sevdiğin sana yakışan biri mi?Seni yukarıya mı taşıyacak, aşağıya mı çekecek?İşte bunları hem kendine hem de gönlüne soracaksın.Ve daha sonra sert bir emir vereceksin gönlüne.Biraz da acımasız olacaksın gönlüne karşı ki, kişiliğini ezerek gidip ötekine konup yıkıp geçmesin hayatını...

bi arkadaşımın içinden gelenleri yazdığı güzel bi yazı...sizinle paylaşmak istedim...

Sponsor Bağlantılar
Alt 01-08-2007, 15:20   #2

amnesia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 161 amnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond repute

ben biliyorum zaten deme

ZaMaNıN DıŞıNDa,MeKaNıN DıŞıNDa
E.A.P
amnesia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 01-08-2007, 16:45   #3

Dolunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 Dolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to behold

Alıntı:
Seni seviyorum sözcüğünü sürekli söyleme çok kullanıldıkça anlam yükü azalır
Kimseye bir şans daha verme çünkü aynı şansı sen almayabilirsin
bu iki cümleye kesinlikle katılmıyorum.

Alıntı:
Yapacak başka bişey varmı...? O lafı hiç sevmem.Hani gönül bu efendim ota da konarÿÿ; ötekine de derler ya, işte onu hiç sevmem.Gönül dediğin ötekine konmamalı.Gönlü biraz da terbiye etmeli insan.Kendin gönlüne değer vermelisin ki, gidip konmasın ötekine.Gönlüne söz mü geçiremiyorsun peki?İşte o zaman yatır bakalım kişiliğini masanın üzerine çırılçıplak.Ve ona dışarıdan bak.Başkasının gözüyle bak kendine.İsteklerine, özlemlerine, hedeflerine.Onların kişiliğinle uyumuna bak.Ne yapman gerektiğini, kimlerin sana uygun olduğunu çözeceksin çok geçmeden. Bir ilişkinin sana dram hazırlamaması gerekiyor.İlişki mutlu ediyorsa seni ilişkidir.Ve sanırım anahtar da buradadır.Kimler mutlu edebilir seni?İşte bunu arayacaksın.Ve sevgi dediğin şeyi sorguya alacaksın derinlemesine.Sevdiğin sana yakışan biri mi?Seni yukarıya mı taşıyacak, aşağıya mı çekecek?İşte bunları hem kendine hem de gönlüne soracaksın.Ve daha sonra sert bir emir vereceksin gönlüne.Biraz da acımasız olacaksın gönlüne karşı ki, kişiliğini ezerek gidip ötekine konup yıkıp geçmesin hayatını...
O lafı ben de sevmem ama bu düşünceye de katılmıyorum. İnsanın gönlü o ikinci şeyin o olduğunu bile bile konmuyor ki.
Ne yangınlarda yandım ben
Korkma buna da dayanırım.
Dolunay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 01-08-2007, 16:53   #4

brit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 brit henüz daha yolun başında

Alıntı:
Dolunay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu iki cümleye kesinlikle katılmıyorum.

O lafı ben de sevmem ama bu düşünceye de katılmıyorum. İnsanın gönlü o ikinci şeyin o olduğunu bile bile konmuyor ki.

fikrine saygı duyuyorum ama ben kesinlikle katılıorum

Sponsor Bağlantılar
Alt 01-08-2007, 16:58   #5

boogee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 206 boogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond repute

bende katılmıorum hemde yazıdaki cogu seye..ama paylası icin teskkurler

** TJOBD **
boogee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 01-08-2007, 17:03   #6

tkmelancholy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 tkmelancholy kısacası herkes için çok değerlitkmelancholy kısacası herkes için çok değerlitkmelancholy kısacası herkes için çok değerlitkmelancholy kısacası herkes için çok değerli

bence duygulardan uzak mantıkla yazılmış doğruluğu göreceli bi yazı... dolunaya kesinlikle katılıyorum... gönül konarken ot mudur değil midir bilmiyor ki... sevgi sorgulanır mı yargılanır mı ? kısıtlanabilir mi...madem gönle sert bir emir vermek o kadar kolay neden acı cekiyor bunca insan neden pat diye emir verip kurtaramıyorlar kendilerini...göreceli tabii bütün bunlar ama herkes kabul eder ki mantıkla söylenenleri yapmak söylemek kadar kolay olmuyor..

Alt 01-08-2007, 17:18   #7

Dolunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 Dolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to behold

Alıntı:
tkmelancholy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bence duygulardan uzak mantıkla yazılmış doğruluğu göreceli bi yazı... dolunaya kesinlikle katılıyorum... gönül konarken ot mudur değil midir bilmiyor ki... sevgi sorgulanır mı yargılanır mı ? kısıtlanabilir mi...madem gönle sert bir emir vermek o kadar kolay neden acı cekiyor bunca insan neden pat diye emir verip kurtaramıyorlar kendilerini...göreceli tabii bütün bunlar ama herkes kabul eder ki mantıkla söylenenleri yapmak söylemek kadar kolay olmuyor..
Aslında mantıkla gönül çelişmiyor. Mesela bir örnekle; --geçende tvde izlemiştim-- Kız birini seviyor. Ama bu insan öyle biri ki hiç iyi biri sseğil. Kumarbaz zamparanın teki. Fakat kıza kendini öyle tanıtmış ki kızın gözünde o çağdaş anlayışlı hoşgörülü yardımsever ve saygılı bir insan o. Hikayenin kalanı mühim değil. Burdan kız acaba gerçekte onun sandığı gibi göründüğü gibi olmadığını bilse yine de sever miydi? Hayır sevmezde çünkü yüreği kararmış bir insanı kimse sevemez eğer içinde temiz birşeyler bulamıyorsan o insanda hiç bişekilde sevmezsin. Bu mantıken de gönül için de böyledir. Ancak severken dünyanın en büyük aşkıyla da sevsen bu aşkı taşıyacak kadar iyi bir karaktere sahip olmak elimizdedir. Aşk her zaman gözü kara olmak değildir çünkü.
Ne yangınlarda yandım ben
Korkma buna da dayanırım.
Dolunay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 01-08-2007, 17:43   #8

tkmelancholy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 tkmelancholy kısacası herkes için çok değerlitkmelancholy kısacası herkes için çok değerlitkmelancholy kısacası herkes için çok değerlitkmelancholy kısacası herkes için çok değerli

mantıkla gönül her zaman celişmez tabi bence de ama mantıklı davranarak kendimize verdiğimiz telkinlere uymak zordur bizim için.. kız belki onu en baştan tanısa sevmezdi evet.. ama sevdikten sonra nasıl biri olduğunu öğrendiğinde aklından onu terketmek gecse de yapamaz bunu zordur...ben yasadım bunu..tanıdığım insanların en kötüsü olduğunu biliyordum.. benim sevgimi tasımadığını görüyordum.. etrafımdaki herkes gibi bitirmem gerktiğini görüyordum ama yapamadım..kendini farklı göstermedi aslında bana ben sadece fazla hayal kurdum...kurduğum hayalleri sevdim ve onları terketmem cok zor oldu...anlatmaya calıstığım sey doğru söylesede aklın dediğini gönül her zaman yapmak istemez doğruluğundan emin olsa onaylasa bile... umarım doğru anlamısımdır

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama