| okumanızı tawsiye ederim,güzel bi yazı...
Seni seviyorum sözcüğünü sürekli söyleme çok kullanıldıkça anlam yükü azalır
Kimseye bir şans daha verme çünkü aynı şansı sen almayabilirsin
Değerinden fazla değer verme çünkü sonucunda değersiz olursun
Kimseye tutamayacagın sözler verme
Kişiliğinden taviz verme çünkü bu seni kullanmalarına ya da yalnıs anlamalarına neden olur
Aşkın için gerekirse savaş ama limitlerin olduğunu da hissettir
Diplomanla hava atma çünkü duvardaki diplomalar insanı insan yapmaya yetmez.
Paranla pulunla övünme bunların geçici olduğunu unutma
Ne kadar yakın olurlarsa olsunlar bazen dostlar da üzebilir onları affetmek gerekir
Bazen başkalarını affetmek yetmiyor insanın kendini affetmesi gerekiyor
Dağlar önünde diz çökerken kayalara yalvarma
Sevginin peşinden koşma bigün o gelir seni bulur
Problemlerin var diye üzülme her problem kendi içinde bir fırsat yaratır ve problem fırsatın yanında cüce kalır.
Aşkı kaybettim diye sızlanma karşıdaki de seni kazanmamıştır ve her son yeni bi başlangıçtır
insanları tanımadan gözünde büyütme ya da küçültme tarafsız ol
Karşındakini kırmamak ile inançlarını savunmak arasındaki çizginin nereden geçtiğini bil
Tecrübenin kaç yaş günü partisi yaşadığınızla ilgili olmadığını ne tür deneyimler yaşadığınızla ilgili olduğunu unutma..
Kimsenin senin hayatında egemen olmasına izin verme ve kimseyi hayatının merkezi yapma
Yeni tanıştığın insanlara önyargıyla yaklaşma
Haksızlık karşısında sessiz kalma
Sana değer verenleri incitme
Karşındakini kırdığını gerçekten düşündüğünde özür dilemesini bil bu küçüklük değil farkındalıktır unutma
Herşeyi bildiğini düşünme sürekli yeniliklere açık ol öğrenmek sınırsızdır
İnsanlara olduğu kadar hayvanlara,çevreye değer ver
Hayatta seni silenleri anımsama
Güçsüzün karşısında güçsüz ama güçlünün karşısında daha güçlü ol
Hayata pozitif bak ve gülümse....
Her zaman...
Yapacak başka bişey varmı...? O lafı hiç sevmem.Hani gönül bu efendim ota da konarÿÿ; ötekine de derler ya, işte onu hiç sevmem.Gönül dediğin ötekine konmamalı.Gönlü biraz da terbiye etmeli insan.Kendin gönlüne değer vermelisin ki, gidip konmasın ötekine.Gönlüne söz mü geçiremiyorsun peki?İşte o zaman yatır bakalım kişiliğini masanın üzerine çırılçıplak.Ve ona dışarıdan bak.Başkasının gözüyle bak kendine.İsteklerine, özlemlerine, hedeflerine.Onların kişiliğinle uyumuna bak.Ne yapman gerektiğini, kimlerin sana uygun olduğunu çözeceksin çok geçmeden. Bir ilişkinin sana dram hazırlamaması gerekiyor.İlişki mutlu ediyorsa seni ilişkidir.Ve sanırım anahtar da buradadır.Kimler mutlu edebilir seni?İşte bunu arayacaksın.Ve sevgi dediğin şeyi sorguya alacaksın derinlemesine.Sevdiğin sana yakışan biri mi?Seni yukarıya mı taşıyacak, aşağıya mı çekecek?İşte bunları hem kendine hem de gönlüne soracaksın.Ve daha sonra sert bir emir vereceksin gönlüne.Biraz da acımasız olacaksın gönlüne karşı ki, kişiliğini ezerek gidip ötekine konup yıkıp geçmesin hayatını...
bi arkadaşımın içinden gelenleri yazdığı güzel bi yazı...sizinle paylaşmak istedim...
__________________ WEDA EDİYORUM SANA;ALKIŞLARLA... |