JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Teknoloji ve Bilgisayar > Genel

Seçenekler Arama
Alt 17-08-2006, 14:28   #1
Eftalya
Guest

Ben “kayıp ruh” olmak istemiyorum. Evet ben hakikaten kayıp ruh olmak istemiyorum. Sanal alemin büyüsüne kapılıp, başka diyarlarda boş boş yaşamak bana göre olmasa gerek.

Şimdi kime sorsam ya da bu yazıyı okuyanlar hemen itiraz edecekler; “Hayır! Ben netten istediğim an koparım” diye. Aslında apaçık bilirler ki bu illetten kurtulamazlar.
Oradaki yaşantı ve ilişkiler içlerine bir virüs girmişçesine kendilerini ele geçirmiştir. Günlerce, saatlerce netin başından ayrılamazlar.Topluluk içinde huzur bulamazlar. Nereye giderlerse gitsinler sanal ortam onları çağırır. Ne kadar gerçek hayatta sevilen sayılan, aranılan kişi de olsalar net kanlarına girmiştir. Bir şekilde mutlaka o ortamda olmak isterler. Dışarısının güzel ve canlı hayatı onlara batar. Kimi can sıkıntısından, kimi karşı cinsten biri veya birileri ile tanışmak, bir şeyler elde etmek için girer. Ya da dertlerini paylaşacak birilerini ararlar. Kimi sohbet (Chat) odalarındadır, kimi de daha hareketli olan oyun odalarında. Orada sadece oyun oynanmaz orada gerçek hayatta yaşanılan her şey vardır. Aşk, sevgi, entrika, ihanet aradığın neyse her şey orda vardır. Orda bir yaşam vardır. Kayıp ruhların yaşadığı, sevgiye, ilgiye normalden çok ihtiyaç duyanların cenneti. Hepimiz bu cennetin birer parçası oluruz zamanla. Kimi kuşkucu kimi de aşırı korumacı olur. Kimileri ise netin en çok kaybeden ruhlarıdır. Ki onlar sevgilerini birkaç kişiyle paylaşanlardır. Kimi zaman hiçbiri birbirinden haberli değildir. Herkes için farklı kullanıcı adları (nickleri) vardır. Kimi de ortalıkta serseri mayın gibi dolanır. Kime çarparlarsa ya yakarlar ya da yanarlar.

Bir de oyun delileri vardır. Deli gibi oynarlar. İçlerindeki kazanma hırsı onları yok edercesine oynarlar. Ve bir gün bakarlar ki aslında ellerindeki koca bir hiçtir. Kaybettikleri sadece, zaman ve paradır. Nete önce oyunla başlarlar sonra yavaş bu dünyanın inceliklerini öğrenirler. Bu da deneme ve yanılma yoluyla olur genelde. Duyuları gelişir. Kime güveneceklerini kime güvenmeyeceklerini hisleriyle bulurlar. Bazı kullanıcı adlarından (nicklerden) hiç sebep yokken nefret ederler. Ve işin garip tarafı da nedense ne kadar kullanıcı adı değiştirirsen değiştir o kullanıcı adları gelir seni bulurlar ya da sen gider onları bulursun. Garip bir çekim gücüdür bu da.

Kimi evlidir ama nedense evde onu seven, onu bekleyen birine sevgi ve ilgilerini göstermektense, nette hiç tanımadığı bir insana sevgilerini vermek, ilgilerini göstermek onlar için zor olmaz. Öyle bir alışkanlıktır ki bu, normalde sevdiği kişilere bu kadar iyi asla davranmazlar. Kimi zaman birbirlerini suçlarlar kimi zaman da bir kelime hep yanlış anlaşılır. Büyür büyür kocaman bir mesele olur. Aslında hiçbir şey yoktur .Kimi farkına varır. Kurtulmak için çabalar, kimi farkına varmaz ve der ki:
-“Ben istediğim zaman girerim.”
Aslında kanlarına giren birisi olduğu anda her şey bitmiştir. Kurtuluş kesinlikle uzak çok uzak topraklardır. Hele bir de aşık olduysan yandın. Hem de ne yandın. Net aşkı seni kavurur. Kavurur ki hem de ne kavurma. Net aşkı daha acı ve daha güçlüdür. Kimse bunu inkâr edemez. Öyle bir güçle yaşarlar ki tüm benlikleriyle hissederler. Ve öyle büyük emek harcarlar ki normalde bu emeği, bu sevgiyi asla yaşayamazsın. Belki karşılığında alacağın sadece bir ihanettir. Bunu da kimse bilemez. Nette karşındaki insanın fiziksel özellikleri bir hiçtir. Onun ruhunu seversin. Belki yalancı belki asildir ama yine de onun ruhunu seversin. Ona dokunamazsın, ona sarılamazsın ama ruhunu bir kitap gibi okursun. Bazıları da gerçek hayata taşırlar tanışıklıklarını. Ancak; bu net aşkları hep kötü biter. Yanlış bir söz, yanlış bir hareket bitirir. Kimi kendini o kadar kaptırmıştır ki gerçek hayatta ki işlerini bile kaybederler. Hayatta ki ilk kayıpları böyle başlar. Sonra, netteki yaşadıkları ruhlarından bir şeyler alıp götürür. Karşılarındaki insanlar doğru da söyleseler onların gözünde artık bir yalancıdırlar.
Kimi ise sadece özel sohbetlerle yetinmez, sürekli kanala yazarak kendisini göstermek için uğraşır durur. Bu da nette kaybolmuş başka türde insanlardır. Kanala yazarlar "Bakın ben buradayım, beni de görün” derler.

Kimi nete girmek için milyonlarca para döker, sonra da altından kalkamazlar. Burada en şanslılar iş yerinde giren beleşçilerdir. Onlar için bir şuur vardır. 8.15 ile 17.00 arası. İnternet kahve sahipleri ve evden girenler ya da kendi iş yerlerinden girenler ise yanmışlardır. Sürekli netin çekim gücündedirler. Kimi saldırgan kimi yalancı kim de ciddidir. Ama içlerinde bir ikisi de köle ruhludur. Hem de ne köle.....Köle olanları tanımak için onlarla bir kere konuşmak yeterlidir. Köleler asla inkâr etmezler köle olduklarını ve netin en aşağılık kesimidir onlar. Ne söylersen söyle kabul ederler. Sahip diye söylenirler. “Emret sahip!!!” “Söyle sahip!” Yüz verirsen asla kurtulamazsın, hem de asla. Köle ruhlarını doyurmak için de sen ne dersen yapmaya razıdırlar. Bunu yaparken de aslında seni farkında olmadan ele geçirmeye başlamışlardır. Çabuk uyanırsan ne âlâ ama uyanamazsan işin bitmiştir. Bazısı onları asla anlamaz "ne kibar insan" derler. Aslında “söyle sahip” diyorsa bilmek lazım ki bir kölenin karşısındasınızdır. Ya kaçacaksınız ya da o sizin köleniz olurken siz de onun kölesi olacaksınız..

Bir de nete sırf kendi cinsel duygularını tatmin etmek için girenler vardır. Bunlarda işte netin en aşağılıktan da aşağılıklarıdır. Karşılarındaki insanları taciz ederler. İstediklerini alamadıkları zamanlarda kaba yollara başvururlar. Bunlara acımak gereksizdir. Gözlerinin yaşına bile bakmamak gerekir.

Bu dünyaya dalan herkes çok kolay kurtuluşu bulamaz. Bulması için de çok önemli nedenleri olması gerekir. Ya maddi açıdan bitmesi ya da onu oyalayacak bir şeylerin olması gerekir. Bağımlılık geliştirmiş insanlardır sonuçta. Ya nete ya sigaraya ya da başka bir şeye o anda ne varsa ona aşırı düşkünlük göstereceklerdir. Sonuçta kurtulmaları, kendi istekleri ile olacaktır.

Ben dediğim gibi “kayıp ruh” olmak istemiyorum. Çünkü; o kadar çok hikaye dinledim ve o kadar çok olaya tanık oldum ki korktum. Yitmekten, kaybolmaktan. Belki kurtulacağım, belki de kurtulamayacağım ama şunu iyi biliyorum:
“KAYIP RUH” olmak istemiyorum. Yoksa KAYIP RUHLAR CENNETİ bir eleman daha kazanacak, bizler ise kaybedeceğiz....
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 17-08-2006, 15:04   #2

Firdevs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 33 Firdevs has a reputation beyond reputeFirdevs has a reputation beyond reputeFirdevs has a reputation beyond reputeFirdevs has a reputation beyond reputeFirdevs has a reputation beyond reputeFirdevs has a reputation beyond reputeFirdevs has a reputation beyond reputeFirdevs has a reputation beyond reputeFirdevs has a reputation beyond reputeFirdevs has a reputation beyond reputeFirdevs has a reputation beyond repute

<div class='quotetop'>ALINTI</div>
Alıntı:
Kimi nete girmek için milyonlarca para döker, sonra da altından kalkamazlar. Burada en şanslılar iş yerinde giren beleşçilerdir. Onlar için bir şuur vardır. 8.15 ile 17.00 arası. İnternet kahve sahipleri ve evden girenler ya da kendi iş yerlerinden girenler ise yanmışlardır. Sürekli netin çekim gücündedirler. Kimi saldırgan kimi yalancı kim de ciddidir. Ama içlerinde bir ikisi de köle ruhludur. Hem de ne köle.....Köle olanları tanımak için onlarla bir kere konuşmak yeterlidir. Köleler asla inkâr etmezler köle olduklarını ve netin en aşağılık kesimidir onlar. Ne söylersen söyle kabul ederler. Sahip diye söylenirler. “Emret sahip!!!” “Söyle sahip!” Yüz verirsen asla kurtulamazsın, hem de asla. Köle ruhlarını doyurmak için de sen ne dersen yapmaya razıdırlar. Bunu yaparken de aslında seni farkında olmadan ele geçirmeye başlamışlardır. Çabuk uyanırsan ne âlâ ama uyanamazsan işin bitmiştir. Bazısı onları asla anlamaz "ne kibar insan" derler. Aslında “söyle sahip” diyorsa bilmek lazım ki bir kölenin karşısındasınızdır. Ya kaçacaksınız ya da o sizin köleniz olurken siz de onun kölesi olacaksınız.[/b]
ben iş yerimdede giriyorum evde de giriyorum... ama hiç bu açıdan bakmadım yani. inte gerçek hayatı da bulabiliosun bazen. yalnız kaldığında msn de arkadaşlarını bulabiliosun. ne biliim işte canın sıkıldığında siteleri dolaşıyosun. yeni haberleri takip ediyosun. aklına takılan bi şey olduğunda takıldığın şeyin çöpünü bulabilecek kadar araştırma imkanın oluo. ama hiç bi zaman inti bi kölelik olarak görmedim. ben çok araştırmacı birisiyimdir. bi yerde ismini duymadığım veya kitabını okumadığım birisinin resmini bulurum acaba bu kim der hemen intten bakarım. araştırırım.
cevap aldığımda mutlu olurum yani....
ayrıca bi çok işini sanal ortamda gerçekleştirebiliosun da...

bilmiyorum arkadaşlar. bilinçsizce boş işler için inti kullananlar bencede bi köle dir. ama bi amaç uğruna kullanılıyorsa int. bu kölelikten çıkar...
YORUMLARINIZI BENDE BEKLİYORUM...

Firdevs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 17-08-2006, 15:15   #3
Elit Üye

cancanan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 cancanan yakında ünlü olacak gibicancanan yakında ünlü olacak gibi

doğrudur doğru. hatta bir arkadaşım eşi netten başka gözü bir şey görmüyor, tek başına evlilik olmaz diye boşanmıştı.

Alt 17-08-2006, 15:24   #4
Elit Üye

cancanan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 cancanan yakında ünlü olacak gibicancanan yakında ünlü olacak gibi

tabii araştırma yapmak için artık ilk aklımıza gelen net. herşeyi bulabiliyoruz. ama sürekli pc karşısında hayatımızıda heba etmeyelim. ben sadece iş yerinde net e giriyorum. ve çok lazım olmadıkça akşamları pc ye yaklaşmıyorum bile.

Sponsor Bağlantılar
Alt 19-08-2006, 17:29   #5

Nora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 50 Nora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond repute

İnsanın sosyal yaşantısıyla bağlarını zayıflatmaya başladıysa o vakit problem bence. Hem ihtiyaç hem birçok açıdan kolaylık sağlıyor hemde eğlenceli. Ama herşey demek değil. Saplanıp kalıpta başka şeylere tercih eder hale gelmemek lazım.

Nora isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 19-08-2006, 20:54   #6

axcd82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 axcd82 yakında ünlü olacak gibiaxcd82 yakında ünlü olacak gibi

internet bağımlılığı diye bir kavram var...

internet suçları için yasalar kuvvetlendirilmeli..

ben 96 dan beri internete giriorum...amaç,araç farkını gözettigini düşündüğün sürece için rahat olsun...en basit kontrol tekniği bilgisayar başında geçirdigin saati ölçmek,gerekiyorsa azaltmaktır..

online oyunlardan uzak durmanızı öneririm...

bir de interntten tanıştığınız insanlarla ilk buluşmanızı kalabalık yerlerde mümkünse yanınızda başka bi arkadaşınız daha varken yapın... webcam cıktı ,cıkmasına da bazı programlar webcamde sizi gosterir gibi daha once cekilmis videoları da gosterebiilyor..bu programlar genellikle dolandırıcılık için kullanıo yurt dışında... kimseden dosya almayın,alırsanız kesinlikle virus testine sokun.. virus programınızı da guncel tutun...

Knowing is not enough,you must apply;
willing is not enough ,you must do.Bruce Lee

axcd82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 11-12-2006, 03:12   #7

gosarias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 gosarias henüz daha yolun başında

cok derin yazmışsın Eftelya .
Ben de malesef ruhlarını kaybedenlerdenım.Annemın tabiriyle insan gibi yasamıyorum.Sabah 8 9 gibi yat.Aksam 5 te uyan gec pc basına.00 a kadar cubase ile calıs , sonra dostlarınla dolasmaya cıkar gibi basla harekete.....
benım gibi cok insan war , dun sabah ezanında 17 kisi vardı cevrim ici olan mesela.....Ama içimde sureklı bır huzursuzluk war atamadıgım , sanki ben anlamadan cok suratli donen girdap gibi , sonu belli olamayan yere dogru cekiliyorum.
gosarias isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-12-2006, 21:55   #8

akrep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 akrep henüz daha yolun başında

Eftalya çok güzel yazı olmuş..
Paylaşımın için teşekkürler,

Sponsor Bağlantılar
Alt 13-12-2006, 22:43   #9

Nietzsche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 Nietzsche dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışNietzsche dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışNietzsche dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

ya bende bı ara bunalıma gırmıstım internetin kölesi oluorum die ama ne yaparsak yapalım artık hayatımızda bi yere sahip artık istesekte istemeskte karşımıza cıkıo....olmadıgı zmn eksik bişiler oluo bnde ama fazla kaptırmamk en iisi tabi becerebiliosanız ellerine sağlık eftalya guzel konu olmus...
Sponsored links

Alt 13-12-2006, 23:21   #10
sipru
Guest

@eftalya

Sponsored links

Seçenekler Arama