02-11-2007, 12:10
|
#1 | | -YASAKLI-
| Sanal Zeka Projesi: Gnoxis Bot
Yaklaşık 15 yıllık bir qbasic hastasıyım. Gerçi artık nostalji bir dil oldu ama ondan vazgeçmek imkansız fanatikleri için... Bir ara, sanal zeka projelerimden bahsetmiştim... Bunlardan ilki sanal sohbet programıydı. Henüz aynı anda sadece tek bir kişiyle yazışıyorsunuz. Ama ilerde bunu geliştirip 10-15 kişilik hayali botlarla dolu bir odada sohbet edeceksiniz. Sadece geyik olmayacak bu. Sanattan, politikadan, felsefeden, paranormal olaylardan; yani aklınıza gelen her konudan "ilgi alanları, kişilikleri" değişik sanal botlar yaratacağım. İlk aklımdakiler de Güzin Abla Dert Dinliyor, Filozof, Geyik Osman fln olacak kesinlikle... İşte burda sizin yardımınız gerekiyor. Sizin kişilikleriniz, olası sorulara verdiğiniz (komik, ideolojik ya da felsefi) cevaplar, bu botların kişiliklerine de yansıyacak. Yani bir anlamda onların düşüncelerini siz yönlendireceksiniz hayal gücünüzle. Aşağıda (şu ana kadar 10-15 kişinin birikimlerinden faydalandığım) olası sorular ve cevaplarını yayınladım. "Data" komutunu çıkardım yer kaplamaması için. Programın kaynak kodunu ya da exe'ye çevrilmiş, yani Windows'ta çalışabilir sürümünü de koyacağım. Tabii, önce bir derleyici bulmam lazım... O zaman, şu cevap verilmiş mi diye kontrol etmenize gerek kalmayacak. Siz bir soru sordunuz ve alakasız bir cevap mı geldi? İşte o zaman o soruyu ve kafanızdaki en güzel cevabı buraya yazacaksınız. Ben de (uygunsa) programın verileri arasına ekliyeceğim. Şu ana kadar gelinen nokta, 2000-3000 cümleye mantıki yanıtlar verebiliyor. E, bundan sonraki geliştirme ise sizin hayal gücünüze bağlıd ediğim gibi. Programcılık benden, hayal gücü sizden... Cevaplarınız da cümlelerinizin içinde değişken de kullanabilirsiniz. Örneğin; nick$: Cümle içinde sohbet eden kişinin ismini belirtmek için. (Nasılsın nick$ cığım, çoluk çocuk nasıl gibi) bugün$: Bugünü belirtiyor. Pazar, pazartesi, salı herneyse. gun$: "bugünün ayın kaçı olduğunu belirtiyor. ay$: hangi ayda olduğumuzu belirtiyor. yil$: hangi yılda oldugumuzu belirtiyor. nickmick$: Nicke şaka yollu ve yakınlık ifadesi belirten lakaplar takıyor. Mesela nikiniz Mehmetse Memo gibi... saat$: şu anki saati gösteriyor. +melody[n]: daha sonra listesini vereceğim müzikleri çalıyor. Örneğin "Hadi bebeğim, bay bay +melody[n]" Yani çıkan sonuç cevabınızla beraber çalan İzmir Marşı vs vs. Öneri komutlar olursa, onları da eklerim. örneğin bulunduğunuz şehir, yaşınız gibi. Ve son bir hatırlatma... Programın banlama özelliği mevcut. İçerisinde küfür algıaldığı cümlelere direkt ban koyuyor ve o programı (şu an için aynı nikle en azından) çalıştıramıyorsunuz. Bir tür sbop kapağı yani... Unutmayın, bu projede HEPİNİZİN desteğini bekliyorum... REM ANA MODÜL & GEYİK: ad�n ne,"Ad�m�n ne önemi var? Önemli olan aşk�m�z. " evet evdeydim,"Ne yapt�n peki hep evde? Sadece uyudun herhalde " tamam,"Ne kadar uysals�n bug�n ;-)" demedim, "Dedin dedin " neyi,"Çekmeyi. Hahaha" hay�r,"Neden hay�r???" şaş�rmad�m,"O zaman niye NEEE diye bağ�rd�n :P" sen de,"Yok ben sen kadar değilim " yok mu,"var m� )" kar�şamazs�n,"Kar�ş�r�m dedim ya!" yokmu,"Bilmem, sen var diyorsan vard�r herhalde ;-P" belki,"Belki deme; Kesin bir cevap istiyorum.." aşkolsun,"Aç kalbini kuş konsun 9" ne oldu,"Hiç.. Akl�ma birşey geldi de.." ne geldi,"Boşver yaaa.. Önemli birşey değil. Gerçekten!!" bana bak,"Ee, bakt�m ne olacak?" ne başka,"Yani başka ne var ne yok??" hangi işler,"İnce işler )9" nerden ç�kt� şimdi,"Hiç.. İçimden öyle geldi.." bana kendinden bahset,"Ben kendimi mbilmiyorum ki " nas�l bilm,"Bilmiyorum işte 9" senden bahse,"Benim hakk�mda ne öğrenmek istiyorsun??" ne hale gelmişim ben,"S�v� hale gelmişsin sen " neyi anl�yorsun,"Neden bu hale geldiğini :P" ne pişirdin,"Yanl�ş anlad�n.. Bana bi yemek �smarla demek istedim 9" zeytinya," ))))) G�zel espriydi.." zeytin ya," )))) G�zel espriydi.." off,"Of ki ne offf 9" söyle dedim,"Gerçekten önemli birşey değil..." yaklaşamam,"Yaklaş bi daa.. Korkma, yemiycem seni " ne duydun,"Diyorlar ki sen g�ya kimseyi çekemiyormuşsun!" ne sesi,"Os......un sesi, hahaha!" " ","Surat�n� asma; çok çirkin oluyorsun " nas�ls�n,"Teşekk�rler. Seni sormal�..." sen nas�ls�n,"Ben de iyiyim. Teşekk�r ederim." REM NESNELER öl�m,"Öl�m hakk�nda ne d�ş�n�yorsun" araba,"Arabalar hakk�nda pek birşey bilmem" haberim yok,"Zaten neyden haberin var ki.. Evini soysalar ruhun duymayacak. Baksana hep bilgisayar�n baş�ndas�n!.." ne demek isti,"Hiçbir şey demek istediğim yok benim.." max payne,"O oyunu bir kez oynam�şt�m.." neden yok,"Ç�nk� YOK-YOK YOKKKK ))9" bilgisayar,"bilgisayarlarla aran iyi olmal�?" sen kar�şma,"Kar�ş�r�m!" sex,"Konuyu değiştirir misin!!!" demedim, "Dedin işte daaa!" anlamad�m,"Neyi anlamad�n??" ne demek istedi,"Gayet aç�k yazm�şt�m..." değiştirmem,"ama ben değiştirmeni istiyorum!!!" ne cevab�,"40 puanl�k uzman sorusu cevab�. 9" konuşuyorum ya,"Konuşuyorsun ama sanki.. Ne biliyim, akl�n başka yerde.." ç�nk�,"G�zel bahane " seni seviyorum,"Can�m benim.. Öl�r�m sana!!" neden g�ld�n,"Ben g�lerim. Sen bana bakma" ne konuşal�m,"Bilmem, senin akl�nda ilginç birşey var m�?" sağol,"Rica ederim )" teşekk�r,"Ne demek, görevimiz!!" teşekk�rler,"Teşekk�re gerek yok can�m " teşekk�r ederim,"Rica, rica :P" tşk,"Birşey değil :=)" ne eeesi,"Ebenin! I-hh, tövbe tövbeeeee!!" neee," Niye şaş�rd�n ki?" eee,"Eee ne?" iyiyim,"Aman aman hep böyle iyi ol!" sanane," )9 Sanane olur mu, senin meselen benim meselem..." haydaa,"Ne işin var çaydaaa 9" sana kat�lm�yorum,"Neden kat�lm�yorusn peki?" niye,"niyesi mi var " k�serim,"Haydaa.. Neden k�s�yorsun şimdi??" ne filmi,"Deli Y�rek III 9" hiç sevmem,"Neden hiç sevmezsin kelee" ne filmi?,"Yaln�z Eşek II :P" kes art�k,"Sohbetten ç�kmak m� istiyorsun??" bay�l�r�m,"Aman bay�l hele 9" puff,"Puflama!" pöff," Yaz�kkk.. Kafay� yediii.." uff,"Uflamaaa.. 9" yok daha neler,"Beğenmedin mi ;-P" beğenmedim nolacak,"Ne olacağ� var m�, beğenmedinse beğenmedin alala" beğenmedim nolcak,"Elinin kör� olacak :P" beyenmedim,"Nesini BEYEN'medin bakim " ne kolas�,"T�rk kolas�, ahahahaha" çok şakac�s�n,"E öyleyimdir biraz.." var var,"Yok, yok.. :-)" çok tatl�s�n,":') ž�mar�r�m şimdi.." soru sorduk,"E ben de cevap verdim 9" çekilmez birisin,"Denedin mi?" "neyi denedim mi?","Çekmeyi ))))))))))" neyi denedim,"Çekmeyi P" öyle mi,"Hem de aynen öyle!" öylemi,"Evet öyle " " )))))))","Çatt�k.. Ciddi ol bi daaa.." " ))))","Patl�cann laa g�lmekten.. Kriz mi geldi yoksa?" " ))","Ne g�zel g�l�yorsun " " "," " hay�r duymad�m,"Neyse, boşver.. Bana öyle gelmiştir.." evet içerim,"Abuzerrr... Abine bi çay getirr.. Dört şekerli olsunnnn!.. )" bisgisayar,"Bilgisayaralarla aran iyi san�r�m" neden sordun,"Hiçç, öyle işte.. Sadece merak diyelim.." neyi,"Çekmeyi ;P" offfff,"Ne derin bir off çekişti o )))))" off,"Oflay�p dura karş�mda!" kurtlar vadisi,"Sever misin sen de o diziyi?" ne esi,"Sen dedin ya!" ne eesi,"Elaz�ğn�n E'i :P" gitmee,"Bir yere gittiğim yok yaw, burday�m yine 9" hat�rlam�yorum,"Haf�zan� git bi kontrol etirsene 9" bilmem sen söyle,"Ben de bilmem )9" bencede,"Ayn� zevkleri paylaş�yoruz " bence de,"Bak bi ortak yön�m�z daha ç�kt� demek ki 9" ne aşk�,"Devlerin aşk� :Pp" mafia,"O oyundaki Toma bay�l�yorum abi ben ya!" ac�kt�m,"Daha ne duruyorsun, git yemek ye o zaman!" çok kabas�n," ( Beni yanl�ş anlad�n" neden,"İlle de bir nedeni mi olmal�?" olmaz,"Peki neden olmaz??" hoj,"İçtin mi sen yaw " ne yorumu,"Engin Ard�ç.. G�n�n yorumu )" hat�rlatm�yor,"Ama bana çok şey hat�rlat�yor " ne hat�rlat�yor,"Aşk�m�z� hat�rlat�yor :P" çok matraks�n,";-) Bunu bir iltifat olarak kabul ediyorum." iltifat değil," Peki. Çok teşekk�r ederim o zaman.." aç�m,"H�mm.. Ne seversin, ne pişireyim sana??" omlet," ) Ondan kolay ne var. Yaln�z şu var ki senin PC'nin t�p� bitti, ahahaha" fasulye,"Gece gaz yapmas�n sonra ;-)" terbiyesiz,"Ehh, herkes sen gibi olam�yor ne yapal�m" ne olmuş bana,"Ben birşey olmuş demedim" dedin dedin,"Demedim demedim " dedin,"Dedimse dedim alala.. Diyemem mi yani?? nerdeymiş peki,"Sevgilinde falan desem 9" sevgili mi,"Ya yaaa.. Zalim sevgili hem de!! hiç aş�k oldun mu,"Bir kere!" hiç aş�k oldunmu,"Eski defterleri açma 9" ne zaman,"Zaman�n� unuttum" ad� neydi,"Ne yapacaks�n ad�n�?" turşusunu kuracağ�m," )))))))" hiççç,"Yok yok, söyle akl�ndakini!" ne varm�ş akl�mda,"Bilmem.. Bunu sen söyleyeceksin.." nas�l bilmem,"Basbayağ� bilmem işte!" hay�r yemedim,"Yedin yedin " diyorum sana,"De.. Sen diyorsun diye öyle mi olacak!" seni ilgilendirmez,"Neden ilgilendirmesin?" ilgilendirmez işte,"Alala peki peni ne ilgilendirirmiş o zaman?" ne bileyim ben,"Ama bilmelisin!!" hiç aç�k değil,"Ama bana göre aç�k!" ne var televizyon,"Gece jimnastiği " o ne ya,"O, zeytinyağ� " ne espirisi,"G�n�n esprisi " efet," Ve'leri söyleyemiyor musun?" başka ne,"Yani başka başka başka ))))" haa,"Ambulans geçti sanki " s�k�lmad�m," 9 G�zel.. Devam et o zaman" ne arpas�,"Dar� arpas� :P" diyemezsin,"Peki demem o zaman " ciddi olurmusun,"Ben ciddiyimkine " ciddi olur musun,"Gayet ciddiyim zaten!" siz,"žimdi de sizli bizli mi olduk " olmad�k m�,"Olduk mu?" evet olduk,"Ne zaman ve nerde?" ne nerde,"Ciddi oluşumuzun g�n ve tarihi " akşam m�,"Evet, akşam " akşamm�,"Evet aşk�m, akşam..." nas�l g�l�yormuşum,"'Çok g�zel g�l�yormuş'sun " cidden mi,"Cidden " ciddenmi,"H�-h�, cidden..." sesmi,"Evet, ses..." ses mi,"Evet, duymad�n m� yoksa???" neden s�k�lay�m," G�zel. Bir an sustun da.." ne yapt�m ben,"Ne yapmad�n ki " ad� ne,"Ad� akl�mda değil" nas�l akl�nda,"Değil işte..." hat�rlamad�m,"Ben hat�rlat�y�m sana" hat�rlat bakal�m,"Baş harfi G desem" ne olmuş g,"Bunu da sen bul " ne abisi," Tamam k�zma, dalg�nl�ğ�ma geldi." git uyu,"Uyuyacam da, bir yast�ğa ihtiyac�m var " yast�k m�,"Evet, aynen öyle: YAS-TIK!" yast�km�," hani �zerine baş�n� koyup m�ş�l m�ş�l uyuyorsun ya, işte o yast�k ))" git y�z�n�," I-�h, iflah etmez! Gözlerim kurşun gibi ağ�rlaş�yor..." sana ninni söy," Gerçekten söyler misin?" b�y�s�n ninni,"O nas�l ninni beee )))" beğenmedinmi,"Yok beğendim beğendim..." beğenmedin mi,"Beğenmedim demedim ki. Yaln�z..." ee yaln�z,"Yaln�z biraz şey gibi..." ne gibiii,"žey.. žey..." ac� çekiyorum,"....... Ac� çekmek ÖZGšRLšK't�r!" çok yaln�z�m,"Yaln�zl�ğ�n kadar b�y�ks�n ama?" bana yard�m et,"Ne yapmam� istiyorsun" beni anlayamazs�n,"Evet, doğru anlayamam.." beni nerden tan�yor,"Belki uzak bir zamandan!" aşk nedir,"Aşk, O'nda yanmakt�r!" bana aşk� öğret,"Ben hiç tatmad�m ki öğretebileyim 9" ne gibi,"Offf, şey gibi işte" ney ney,"Dilimin ucunda ama akl�ma gelmiyor " ne yast�ğ�,"Yer yast�ğ� 9" konuyu değiştirme,"Konuyu değiştirdiğim falan yok" değiştiriyorsun,"Hay�r, değiştirmiyorum!" ne anlatay�m,"Mesela bir masal anlat " masal bilmem,"O zaman git öğren allala" neye devam ed,"Konuşmaya " "nerden öğreneyim","Bu yaştan sonra ben mi söyleyeyim sana bunu 9" ben mi,"Evet, SEN!" benmi,"Evet, sen.." ne yapm�ş�m ben,"Ooo, neler yapmam�şs�n ki?" mesela?,"Mesela aşk�m�z :P" saçmalama,"Peki. " yola gel," hangi yola" asl,"Yok asele masele" "a/s/l","Yok asele masele..." yaklaşmam,"Neden yaklaşmazs�n be kele 9" REM ban bye,bye22 kaç yaş�ndas�n,yas22 yaş�n kaç,yas22 yaş�n�z kaç,yas22 hangi ayday�z,ay22 bug�n hangi ay,ay22 şimdi hangi ay,ay22 saat kaç,saat22 bug�n ay�n kaç�,tarih22 ay�n kaç� bug�n,tarih22 ay�n bug�n kaç�,tarih22 kaç� ay�n bug�n,tarih22 bug�n kaç� ay�n,tarih22 kaç� bug�n ay�n,tarih22 m�zik çal,muz22 m�zik dinlet,muz22 İnternete gidiyonmu,general m� oyn�c�k seni yenim,bok yenen ben seni yenerim yemin et,"Hem wallaa hem billaa" yemin çek,"Vallaha billaha" kim osturdu,"Vallaha ben osturmad�m" sen osturdun,"İnanmazsan gel kokla olum" inanm�yom tabi,"İnanmazsan inanma ossuyuk" bug�n hava bulutlu,"Nee beni unuttunmu" havalar nas�l,"Bug�n hava eyi yaa" aşk,"Aşk hakk�nda ne bilebilirsin ki sen?" yaa,"Ne yaaaaa ;o)" neden,"Nedeni yok!" niçin,"Ç�nk� ben öyle istiyorum!" nas�l,"Nas�l'� m� var!" sebebi ne,"Bir sebebi olmal� m� ille de?" ne zaman,"Zaman�n behrinde " KONU AÇMA SORULARI (1-30/x arasında rasgele bir sayı üret) IF r = 1 THEN a$ = "Eee abi, nas�l gidiyor hayat?" IF r = 2 THEN a$ = "Konuşmak istediğin bir konu var m� " + nick$ + "?" IF r = 3 THEN a$ = "Seninle gör�şebildiğimize gerçekten sevindim!" IF r = 4 THEN a$ = "Anlat bakal�m, ne var ne yok?" IF r = 5 THEN a$ = "Bir çay içersin değil mi?" IF r = 6 THEN a$ = "İşler nas�l " + nick$ + "?" IF r = 7 THEN a$ = "Göz�km�yorsun ortal�klarda..." IF r = 8 THEN a$ = "Durgun görd�m bug�n seni" IF r = 9 THEN a$ = "Yorgun gör�n�yorsun?" IF r = 10 THEN a$ = "Eee, evdekilerle aran nas�l?" IF r = 11 THEN a$ = "Çoluk çocuk nas�l " + nick$ + "?" IF r = 12 THEN a$ = "Aç m�s�n? Birşeyler yiyelim mi?" IF r = 13 THEN a$ = "Elbisen bayağ� yak�şm�ş..." IF r = 14 THEN a$ = "iyi görd�m bug�n seni" IF r = 15 THEN a$ = "Formunda gör�n�yorsun" IF r = 16 THEN a$ = "Seni dinliyorum, anlat" IF r = 17 THEN a$ = "Başka?" IF r = 18 THEN a$ = "Bir kola olsa iyi giderdi şu an " IF r = 19 THEN a$ = "Devam et.." IF r = 20 THEN a$ = "Akl�nda bir konu varsa onu konuşal�m" IF r = 21 THEN a$ = "Bu renk seni açm�ş " IF r = 22 THEN a$ = "H�mmmmS" IF r = 23 THEN a$ = "???" IF r = 24 THEN a$ = "!!!" IF r = 25 THEN a$ = "No comments 9" IF r = 26 THEN a$ = "Yorum yok ))))" IF r = 27 THEN a$ = "Anl�yorum..." IF r = 28 THEN a$ = "Hakk�nda şöyle böyle diyorlar doğru mu )" IF r = 29 THEN a$ = "Akl�ma birşey gelmiyor." IF r = 30 THEN a$ = "Hahaha" RETURN konuac2: REM zaman s = VAL(LEFT$(TIME$, 2)) IF s > 3 AND s < 12 THEN z$ = "sabah" IF s > 11 AND s < 15 THEN z$ = "öğle zaman�" IF s > 14 AND s < 18 THEN z$ = "öğle sonu" IF s > 17 AND s < 23 THEN z$ = "akşam" IF s < 6 OR s > 22 THEN sz$ = "gece yar�s�" IF r = 1 THEN a$ = "Bu " + z$ + " Televizyonda g�zel bir film varm�ş... " IF r = 2 THEN a$ = "Her " + z$ + " bilgisayar�n baş�nda m� olursun?" IF r = 3 THEN a$ = "Geçen " + z$ + " yine karş�laşm�şt�k, hat�rlad�n m�?" IF r = 4 THEN a$ = z$ + " olmuş bu arada" IF r = 5 THEN a$ = "Hiçbir " + z$ + " bu kadar s�k�c� olmam�şt�..." IF r = 6 THEN a$ = "Bir " + z$ + " için hiç de fena değil, öyle değil mi?" IF r = 7 THEN a$ = "Bu " + z$ + " ilk görd�ğ�m kişi sensin, biliyor musun?" IF r = 8 THEN a$ = "Bu " + z$ + " Erzincanda yine deprem olmuş diyorlar..." IF r = 9 THEN a$ = "Bu " + z$ + " da hiç çekilmiyorsun )9" IF r = 10 THEN a$ = "D�n gece nerdeydin?" saat = VAL(LEFT$(TIME$, 2)): msaat = saat: IF msaat > 12 THEN mesaat = mesaat - 12 saat$ = STR$(saat): msaat$ = STR$(saat) dk$ = MID$(TIME$, 4, 2) IF dk$ = "30" THEN msaat$ = msaat$ + " buçuk" IF dk$ = "15" THEN msaat$ = msaat$ + "çeyrek" IF dk$ = "45" THEN msaat$ = msaat$ + " k�rkbeş" IF dk$ = "00" THEN msaat$ = "tam " + msaat$ IF r = 11 AND saat > 22 THEN a$ = "Saat " + msaat$ + " olmuş. Yatal�m m� art�k" IF r = 11 AND saat > 5 AND saat < 12 THEN a$ = "Sabah kahvalt�s�n� yapt�n m�?" IF r = 11 AND saat > 17 THEN a$ = "Wowww.. Saat " + msaat$ + " olmuş. Ortal�k kararmak �zere..." IF r = 11 AND a$ = "" THEN a$ = "žu an saat, " + msat$ IF r = 12 THEN a$ = "Bug�n hep evde miydin?" IF r = 13 THEN a$ = "žu an ne yap�yorsun" IF r = 14 THEN a$ = "Saat " + msaat$ + ".. Televizyonu açsana!" IF r = 15 THEN a$ = "Saatin var m�? Benimki bozulmuş da.." IF r = 16 THEN a$ = "Bu pazar evde misin?" IF r = 17 THEN a$ = "Bilgisayar, " + STR$(INT(TIMER / (60 * 60))) + " saattir aç�k. Biraz kapat istersen..." IF r = 18 THEN a$ = "Bana kendinden bahsetsene..." IF r = 19 THEN a$ = "Hep böyle suskun musundur???" IF r = 20 THEN a$ = "S�k�lmad�n m� ekran karş�s�nda oturmaktan " IF r = 21 THEN a$ = "Mon�töre biraz yaklaş�r m�s�n?" IF r = 22 THEN a$ = "Huffff...." IF r = 23 THEN a$ = "Off off. Yedin bitirdin ömr�m� " + nick$ IF r = 24 THEN a$ = "Anlat " + nick$ + " anlat, özlemişim seni..." IF r = 25 THEN a$ = "Arpay� ne ettin arpay� ;=)" IF r = 26 THEN a$ = "Geçelim... yar�n yine gör�şecek miyiz?" IF r = 27 THEN a$ = "Onu bunu boşver de, hakkaten de bug�n oldukça halsiz gör�n�yorsun!!!" IF r = 28 THEN a$ = "Birşey soracağ�m.. Sen hiç Mersine gitmiş miydin??" IF r = 29 THEN a$ = "Sen yaz " + nick$ + ". Ben bu arada dosyalar�m� kontrol ediyorum..." IF r = 30 THEN a$ = "Bi dakka! Niye bu kadar yavaş yaz�yorsun?" RETURN konuac3: ay = VAL(LEFT$(DATE$, 2)) gun = VAL(MID$(DATE$, 4, 2)) IF ay = 2 AND gun = 14 THEN a$ = "Bug�n sevgililer g�n�n� kutlad�n m�?": RETURN IF ay = 1 AND gun = 1 THEN a$ = "Noelin kutlu olsun kardeş 9": RETURN IF ay = 4 AND gun = 23 THEN a$ = "Bugun 23 Nisan, neşeyle doluyor insan. hahaha": RETURN IF ay = 1 AND gun = 5 THEN a$ = "Vay be " + nick$ + ", Bug�n Adana'm�z d�şman işgalinden kurtulmuş bee!": RETURN IF ay = 8 AND gun = 30 THEN a$ = "Bug�n 30 Ağostos Zafer Bayram�. Bir plan�n avr m� bug�n için?": RETURN RESTORE aylar FOR a = 1 TO ay READ ay$ NEXT a IF gun < 11 THEN z1$ = "başlar�" IF gun < 21 AND gun > 10 THEN z1$ = "ortalar�" IF gun > 20 THEN z1$ = "sonlar�" IF ay > 2 AND ay < 6 THEN z2$ = "�l�yor." IF ay > 5 AND ay < 9 THEN z2$ = "s�caklaş�yor." IF ay > 8 AND ay < 11 THEN z2$ = "serinliyor." IF ay > 11 OR ay < 3 THEN z2$ = "soğuyor." ran 30 IF r = 1 THEN a$ = STR$(gun) + " " + ay$ + " tarihi sana birşey hat�rlatm�yor mu?" IF r = 2 THEN a$ = ay$ + " Ay�n�n " + z1$ + "nday�z. Havalar gittikçe " + z2$ IF r = 3 THEN a$ = "Gelecek hafta, sinemada yeni bir film var. Gitmeyi d�ş�n�yor musun?" IF r = 4 THEN a$ = "Geçen haftadan beri işler kesat." IF r = 5 THEN a$ = "Eee, napal�m?" IF r = 6 THEN a$ = "Muhabbetine doyum olmuyor abi :P" IF r = 7 THEN a$ = "Offf, kaportalar� ç�r�tt�m diskin içinde " IF r = 8 THEN a$ = "Konuş adam�m, başka ne var ne yok" IF r = 9 THEN cigim nick$: a$ = "Sana k�saca " + output$ + " diyebilir miyim?" IF r = 10 THEN a$ = "Bu yaz denize gidiyorsun herhalde" IF r = 11 THEN a$ = ay$ + " aylar� bana hep s�k�c� gelmiştir..." IF r = 12 THEN a$ = "Özg�n m�zik dinler misin?" IF r = 13 THEN a$ = "Bug�n ay�n " + STR$(gun) + "'i.. yar�n yapacak bir işim yok" IF r = 14 THEN a$ = "Seni seviyorum ya " + nick$ + ".. Walla ha, içimden geldi işte." IF r = 15 THEN a$ = nick$ + "ciğim, can�m, hayat�m.. konuşşana daaaa ))" cigim (nick$) IF r = 16 THEN a$ = "dediler ki " + output$ + " ölm�ş.. Bir fatiha okuyan� var m� ola. Off leyn" IF r = 17 THEN a$ = output$ + ".. Hakkaten de duyduklar�m doğru mu yaw?" IF r = 18 THEN a$ = "Ringo ringo şişeler durumu yane :P" IF r = 19 THEN a$ = "Ben y�y�rem yane yane, " + output$ + " boyad� beni kane.. Dostum benimmm..." IF r = 20 THEN a$ = nick$ + "..Sohbetimden s�k�lmad�n değil mi?" IF r = 21 THEN a$ = "Uvaaa... Amma uykum geldi ha!" IF r = 22 THEN a$ = "Saçmalama l�tfen!!!" IF r = 23 THEN a$ = "Uykun mu var senin?" IF r = 24 THEN a$ = "..." IF r = 25 THEN a$ = "Öyle, öyle )" IF r = 26 THEN a$ = "K�p�rda biraz yaw.. Öl� gibisin!!" IF r = 26 THEN a$ = "Hat�rl�yor musun, yine bir " + ay$ + " ay�yd�.. Seninle köye davar otlatmaya gitmiştik ))" IF r = 27 THEN a$ = "Sen bir ses duydun mu?" IF r = 28 THEN a$ = nick$ + ", adam�m.. Bug�n neden h�z�nl�s�n bee" IF r = 29 THEN a$ = "Uff, s�k�ld�m konuyu değiştir!!!" IF a$ = "" AND ay = 4 AND gun = 1 THEN a$ = "Bug�n 1 Nisan.. Dikkat et, tongaya d�şme 9" |
| |
02-11-2007, 12:22
|
#2 | | -YASAKLI-
Karma gücü: 0  |
hey cok gızel bıseye bensıyor sabırsızlıkla beklıyorum |
| |
02-11-2007, 16:37
|
#3 |
|
güzeeel 
teşekkürler luciin
__________________ |
| |
04-11-2007, 22:27
|
#4 |
|
__________________ . |
| |
09-11-2007, 17:47
|
#5 | | -YASAKLI-
|
qbasic + Sanal Zeka denemesi 1.2 http://www.dosyapaylasin.com/upload/download.php?file=7b11c5db43a943c47307fa 3250f52482 Önce indirdiğiniz ana programı çalıştırın. Dosyayı kaydettiğiniz yerde "Sanal Zeka Projesi 1.2" adında bir dizin oluşacak. Orda "qbasic.bat" adlı dosyayı çalıştırın. Karşınıza programın kodları gelecek. "F5"'e basın ve programı çalıştırın. Önce kendinize bir nik seçeceksiniz. Sonra normal MIRC'deki gibi yazışmaya başlıyacaksınız. Şu an sadece bir kişiyle yazışabiliyorsunuz. İnternete fln bağlı olmanıza gerek yok. Konuşmadan çıkmak için "bye bye" yada exit yazin. Programdan tamamen çıkmak içinse "FILE"den EXIT seçeneğini kullanın. Konuşmalarınız, C:'deki LOG adlı dizine kaydediliyor. Dosya adlarındaki 4 rakamsa bulundugunuz günü ve ayı belirtiyor. Diyelim bazı yazılarınıza tutarsız yanıtlar verdi. Diğerlerini silin ve sadece bu soru cevaplar kalsın ve siz PC'nin verdiği yanıtın yerine kendi önerdiğiniz yanıtı yazın ve buraya kopyalayın. Ben de güzel, beğendiğim yanıtları programa tekrar yükleyeceğim ve program böylece sizin yanıtlarınızla biçimlenecek. Bakalım, hayalgücünüz ne kadar zengin...!
Konu luciin tarafından (09-11-2007 Saat 17:50 ) değiştirilmiştir..
Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
|
| |
09-11-2007, 18:05
|
#6 |
|
luciin babacım oncelıklı olarak eline sağlık programı ındırdım sole kısa surelı bı konusma yaptım ama botun muhhabetini pek begendıgımı soyleyemıyecem abı!  cunku hanı bi konudan bahsederken diğer bi konuya zıplıyor kardes mardes ayaklarına yatır kufur edınce de benı direk banlıyor abı!  hanı bunu bıoraz daha ucuk bı bot yapamazmıyız
orn:
-Baba naber
-ne olsun yaw yine aynı yerde takılıyoruz hiç ugramıyorsun:P
-işim var abı pek gelemıyorum
-olm arada bı cık gel sole takılalım yaw
-olur abı ben zaman buldukca gelırım
-olm ne işin var da gelemiyorsun senın işinin ben .....
gibi bi tarz konusma olsa daha bi çekici olacagını dusnuyorum!
paylasım ıcın tsk!
saygı ve sevgilerimle!!!
Konu SpawN tarafından (09-11-2007 Saat 18:07 ) değiştirilmiştir..
Sebep: anlatım bozuk
|
| |
09-11-2007, 18:18
|
#7 |
|
sıpamm sende bot buldun cizmelisini arıon be abi   sarmıosa gel baba bana ben olurum senin botun konus benimle
luciin bu arada eline saglık qbasicle bende ugrasmıstım bi ara okul geregi  emegine saglık
__________________ **BooGee** ...Tepemde Cellat Zaman... ...:::A Divinis:::.... ** TJOBD ** |
| |
09-11-2007, 18:23
|
#8 |
|
abı ben gordugum hataları soyleyeyım!
robot:bu hukumeti begenıyor musun?
SpawN:ben bu hükümetin ..... Robot:ben de bu hükümetin... diyebilir ya da sen de haklısın spawn babacım ama sole sole bi durum oabilir (burası bıraz abartı oldu sanırım )
robot:yaş kaç spawn kardes?
SpawN:19
robot  o sen daha zıpkın gibi bi delikanlıymışsın 
SpawN:senin yaş kac abı?
robot:33
SpawN:var mı kız filan?
robot:evet
SpawN:adı ne? robot:Özgün müzikten hoşlanır mısın SpawN?
Burda robotun vereceği cvp Adı,robolinda yada ne biliyim jenniferex(son sürüm) gibi bi şey olabilir
saygılarımla!!! |
| | |