JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Zifiri Karanlık > FRP & Fantastik Kurgu

Seçenekler Arama
Alt 28-08-2007, 22:36   #1

Kuranes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 Kuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to all
En sevdiğiniz fantastik seri nedir ?

Forgotten Realms .
Dragonlance .
Enwor .
Lord Of The Rings .
Dune .
Harry Potter .
Ravenloft .
Darksun .
Ellenium .
Ölüm Kapısı .
Pern .
Yerdeniz Büyücüsü Serileri .
Gedik Savaşları .
Zaman Çarkı .
Vlad Taltos .
Amber Yıllıkları .

böyle bi fikir vermek amacıyla aklıma gelenleri yazayım dedim .
Kuranes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 28-08-2007, 22:38   #2

ensiferum13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 123 ensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond repute

ejderha mızrağı en geniş kapsamlı ve güzel serisidir.ama yuzuklerin efendisi üçlemeside gayet sevdiğim bir kurgudur..bi de silmarillion seriside cok güzelmiş. ama hala okumadım

**TJOBD**
ensiferum13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 28-08-2007, 23:52   #3

losteirosss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 81 losteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond repute

lotr..tek geçerim....tolkien olmasaydı diğerleri de olmazdı....tolkien kraldır babadır candır canandır
@ensi
diğer dünyalara saygısızlıkta bulunmak istemem ama diğer dünyaların ilk kitapları ,serileri hariç para için yapılmış ticari şeylerdir...naçizane fikrim...
and we can never repair
losteirosss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 29-08-2007, 00:04   #4

Karma gücü: 123 ensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond repute

haklısın ilk serilerden sonrakiler ticarete dökülmüş...bende öyle düşünüyorum...

**TJOBD**

Sponsor Bağlantılar
Alt 29-08-2007, 00:31   #5

Elesis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 58 Elesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond repute

Dragonlance.Ejderha mızrağı macera ve aksiyon bakımından en iyi seridir.Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi Losteirosss'unda dediği gibi,hepsinin İlham kaynağıdır.Ben de ticari olduğunu düşünüyorum ilk serilerden sonra ama hala okumakta ısrar ediyorum,eğer aynı yazarlar yazmışsa eserleri tadı kaçmaz bence.Diğer serileri tam olarak okumadım eğer cesaret edersem Zaman Çarkı'na başlamayı düşünüyorum.Eylül'de Forgotten Realms'e başlayacağım.Anayurt'u aldım...
Elesis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 29-08-2007, 00:39   #6

hexagram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 hexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant future

LOTR-tek cilt-özel basım elimde bulunmakta,baştan sona okudum ve harikaydı
Sonra da Silmarillion'u okudum,üstüne bu kitap çok da nefis oldu...
Orta Dünya'nın daha doğrusu evrenin yaratılış destanı...
Cücelerin yaratılış sebelerinden,insanlar arasındaki kardeş katliamına elf-insan aşk olaylarına bir çok şey var içinde...
Herkese tavsiye ederim
hexagram isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 29-08-2007, 00:42   #7

evet silmarıllıonun fılmı cekılsın konusunda hala ısrarlıyım

**TJOBD**

Alt 29-08-2007, 00:48   #8

SpawN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 76 SpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond repute

ben stephen king => kara kule derım! okudugum en guzel kıtap serisidir!

tsk!
saygı ve sevgılerımle!!!
SpawN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 29-08-2007, 00:52   #9

hexagram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 hexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant future

Alıntı:
ensiferum13´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evet silmarıllıonun fılmı cekılsın konusunda hala ısrarlıyım
Bence filmi çekilebilecek bir kitap değil,beceremezler
hexagram isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 29-08-2007, 08:06   #10

Slaad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 26 Slaad has a reputation beyond reputeSlaad has a reputation beyond reputeSlaad has a reputation beyond reputeSlaad has a reputation beyond reputeSlaad has a reputation beyond reputeSlaad has a reputation beyond reputeSlaad has a reputation beyond reputeSlaad has a reputation beyond reputeSlaad has a reputation beyond reputeSlaad has a reputation beyond reputeSlaad has a reputation beyond repute

Alıntı:
Kuranes´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Forgotten Realms .
Dragonlance .
Enwor .
Lord Of The Rings .
Dune .
Harry Potter .
Ravenloft .
Darksun .
Ellenium .
Ölüm Kapısı .
Pern .
Yerdeniz Büyücüsü Serileri .
Gedik Savaşları .
Zaman Çarkı .
Vlad Taltos .
Amber Yıllıkları .

böyle bi fikir vermek amacıyla aklıma gelenleri yazayım dedim .
Keşke serilerin isimlerini yazsaymışsın...Çünkü aynı evrende geçen birden fazla seri var(Forgotten Realms,(Drizzt serileri var,Priest serisi var,Elaine Cunningham'ın yazdığı seriler var(adlarını hatırlayamadım(pek te sevmem zaten)))Dragonlance,(Geneli Weis ve Hickman'ın kitapları ama bağımsız serilerde var(önceki serilerden yan karakterlerin eşliğinde)Ravenloft(Strahd'ın serileri var,Azalin'inkiler var))

Sadede gelecek olursak(!);Fr,Dl,Rl,Lotr,Dune,Ölüm Kapısı(Death Gate Cycle ingilişcesi) severiz,okuruz...

Geri kalanları okumadım,ama aşağı yukarı biliyorum konularını,pek ilgimi çekmedi.Ha bu arada orda bi de Shannara serisi eksik(yanlış yazmış olabilirim,affola)
Slaad isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 29-08-2007, 13:26   #11

Karma gücü: 10 Kuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to all

bu arada tolkien sevenlere lord dunsany öneririm . kendisi dunsany baronudur ve irlandalıdır . tolkien'in etkilendiği ve yüzüklerin efendisinin ilham kaynağını oluşturan yazardır . adının türkiye'de pek duyulmamış olması da işin ilginç tarafı .
türkçeye çevrilen bi kaç kitabı var sanırım . tolkien severlere önerilir

Alt 29-08-2007, 13:53   #12

AnDMe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 AnDMe kısacası herkes için çok değerliAnDMe kısacası herkes için çok değerliAnDMe kısacası herkes için çok değerliAnDMe kısacası herkes için çok değerli

bencede lotr,forgetten dan drizzt do'urden serileri silmarillion,ejderha mızrağı...
Yedi Kere Dolup Boşalan Dünya Değilmisin...
(Yunus EMRE)
AnDMe isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 01-09-2007, 18:13   #13
Eos

Eos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 Eos has much to be proud ofEos has much to be proud ofEos has much to be proud ofEos has much to be proud ofEos has much to be proud ofEos has much to be proud ofEos has much to be proud ofEos has much to be proud ofEos has much to be proud ofEos has much to be proud of

Ejderha Mızrağı serisi bana göre en iyi fantastik kurgu serisi ardından da Shannara serisi ve malesef şu an Shannara Serisinin son kitabını okuyorum
İkisi arasındaki farkı anlayabilmem için de akıl ver.

Hak Bellediğin Yola Yalnız Gideceksin (Enver Paşa)
Eos isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 01-09-2007, 18:19   #14

cambaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 19 cambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to behold

Forgotten Realms Dark Elf Trilogy

Raven Loft serisi... özellikle I Strahd

"Every act of creation is first of all an act of destruction."

cambaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 03-10-2007, 22:53   #15

Xandercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 Xandercan henüz daha yolun başında

bu listedeki serilerden sadece HP serisini okudğum için kuşkusuz onu diyebilirim =)

diğer serileride okusam Hp den vazgeçmem yinede..

ama en iyi seri olduğunu iddia etmiyorum tabi bazı insanlarla tanışmama vesile olmasından vs hayatımda önemli bir yeri var
Xandercan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 03-10-2007, 22:56   #16

dark willow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 dark willow is a glorious beacon of lightdark willow is a glorious beacon of lightdark willow is a glorious beacon of lightdark willow is a glorious beacon of lightdark willow is a glorious beacon of light

Harry Potter
dünyanın en yakın dostları için
dark willow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 22-12-2007, 17:57   #17

entron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 entron ne işi var bunun burada

Listedekilerin çoğunu okudum. Tercihim Zaman Çarkı dır. 12. cildi beklemekteyim
entron isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 22-12-2007, 20:00   #18

Depressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 119 Depressive has a reputation beyond reputeDepressive has a reputation beyond reputeDepressive has a reputation beyond reputeDepressive has a reputation beyond reputeDepressive has a reputation beyond reputeDepressive has a reputation beyond reputeDepressive has a reputation beyond reputeDepressive has a reputation beyond reputeDepressive has a reputation beyond reputeDepressive has a reputation beyond reputeDepressive has a reputation beyond repute

diablo 1-2-3...
Yazdığım efsânede on alti bâbım var benim!
Depressive isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 22-12-2007, 20:09   #19

Alıntı:
Schezophreniac´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
diablo 1-2-3...
vay diablo okuyan da varmış ha
kitaplarını pek sevmedim ama d2 hala bnetten oynuyorum
Shapes pent in Hell."

Justin Geoffrey

Alt 22-12-2007, 20:16   #20

nymphe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 nymphe yakında ünlü olacak gibi

yüzüklerin efendisi ve ejderha mızrağı