Fotoğraf sanatçısı Jerry N.Uelsman'ın eşi olan Maggie Taylor (1960) da sürrealist bir fotoğrafçı.
Ama Bayan Taylor eşi gibi filmli-klasik fotoğraf makinesi kullanmıyor, dijital çağın bütün nimetlerinden yararlanıyor. Ortaya çıkan fotoğraflar da bazen fotoğrafa,bazen resime benziyor.
Kendisi de, Alman gerçeküstücü ressam ve heykeltraş Max Ernst'ün resim ve kolajlarından etkilendiğini belirtiyor. Fotoğrafları ile resimlediği Lewiss Carroll'ın Alice Harikalar Diyarında kitabı, bu karmaçalışmalarına örnek sayılabilir.
Maggie Taylor, bir dijital fotoğraf ve kolaj sanatçısı olarak kabul görüyor. İnsan ve doğa çekimlerine ilaveten marketlerden aldığı çeşitli objelerin fotoğraflarını çekip bilgisayarda tarıyor ve işliyor. Ortaya çıkan kompozisyonlarıyla sanatçı, bir Victoria dönemi kadınının gözü ile dünyaya baktığını söylüyor.
gerçekten çok yaratıcı fotoğraftan çok resim gibi ama yaratıcılık ön planda ise gerçekten takdir edilmeye layık.. özellikle sondan 3. fotoğraf harika hayatın dışında ve içinde olabilmek gibi, balıkların bile bizleri korkutabilecek fikirlere sahip olabilmelerinin korkunçluğu yada bir tanrıça..