JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Kültür - Sanat > Felsefe

Seçenekler Arama
Alt 04-09-2007, 22:19   #61

pegasus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 pegasus dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışpegasus dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış
başı ağrıyanlara!!

Ağrı gelince,anlam mı kalır!Başım bir yangın yerine dönmüşse ardında ne sır olabilirki?Sır ağrımayan bir kafayla bulunur,ağrıyanla değil.ağrıyan baş sağlıksızlık demek değilmi?Sağlıksız bir bedenle ,sır nasıl aranır, nasıl bulunur.
Doğrudur.ağrı bedendedir .bedendendir.Can, bedenin bu anlamsız titreyişleri,çırpınışları karşısında acizdir.Yinede bırakmamalı kendini. yinede ağrı başa konulmamalı başa taç edilmemelidir.Can ağrısı ten ağrısını yenemezmi?Spinoza ahlakının 4. bölümünde 7. önermeyle bir tutkunun, bir duygunun,bir diğer duyguyla denetlenebileceğini söyler.Can ağrısı ten ağrısını etkileyebilir.Tenden çektiklerimiz canımızın coşkusuyla yumuşatılıp dönüştürülebilir.Ağrı elbette yaşanır o duyulur duyulacağı kadar eğer ilaçlarla önü alınmamışsa tenimin yangını varınca canıma canımın çağlayanları boşanır üstüne belki söndürür,belki söndüremez.Canımı tenimin üstüne gönderebileceğimi anlayabilmek canıma güç verir. Canım kendini yeniden fark eder.Ağrım canımdan bezdirebilir beni,canıma can da katabilir.Canıma ulaşan ağrıyı önleyemesemde onu dönüştürebilirim onu yumuşatıp biçimlendirebilirim.Buda ten can bütünlüğünü yaşamamı güçlendirebilir.
Başım ağrır.Tenim ve canım ağrır.

alıntı.

Bilmiyorum farklı bir yaklaşım diye paylaşmak istedim ama benim gibi düşünmeyenlerin ağrısını dahada artırmış olabilirim...
pegasus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 05-09-2007, 00:09   #62

amnesia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 169 amnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond repute

arkadaslar tartısmak ıstedıgınız konuları farklı bı konu olarak acarsanız hem konularınız bu konudakı mesajlar arasında karambole gıtmemıs olur hem de konu baslıgına ters dusmez.....
--------------------
Alıntı:
Rimmon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Felsefe okulları,felsefenin kronolojik gelişimi,filozoflar ve en önemlisi insanların ne gibi sorunlar karşısında "felsefe" yapmaya başladıkları gibi konular üzerinde düzenli ve sistemli bir şekilde "yazı dizileri" hazırlanabilir.Ayrıca alan alan da ayırarak yapabiliriz"Siyaset Felsefesi" "Ahlak Felsefesi" hem bu alanlardaki felsefi gelişim incelenir hem de çalışma yapan filozoflar ve bu felsefelerin dünya üzerindeki etkileri filan olabilir.Oldukça geniş bir alan felsefe vesselam sistemli çalışmak lazım
nasıl baslıcagımıza daır bır öneri sundumm..baska önerisi olan?

ZaMaNıN DıŞıNDa,MeKaNıN DıŞıNDa
E.A.P

Konu amnesia tarafından (05-09-2007 Saat 00:09 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
amnesia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 09-12-2007, 18:01   #63

Karma gücü: 3 Meric ne işi var bunun burada

Felsefe benim hayatım. Hem lisansımı hem de yüksek lisansımı felsefeden yaptım. Sizlere yardımım dokunacağını düşündüğünüz konular olursa, bana yazabilirsiniz. Çok sevinirim. Ve de ilgilenmeniz çok mutlu etti beni...Teşekkürler...
Meric isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 09-12-2007, 19:30   #64

dark_venus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 57 dark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond repute

5 dolu dolu sayfada "hiçlik" gözleyebildim ancak...
Halbuki ilerleme kaydedilebilirdi, kuramlardan felsefi akımlardan birini secip araştırma yapılıp hazırlananlarla birlikte bir tartışma ortamı saglanabilirdi, kuramların günümüzde geçerliliği ve geçersizliği üzerine tartışılırdı.Genişletilip eklenebilirdi üzerine "kendi fikirleri" bireylerin.
Organizasyon bozukluğu gözlemliyorum
Buna bir çözüm bulmak gerek ilgilenenlerle birlikte bir felsefi akım tespit edip örneğin bir gün kararlaştırıp o güne değin hazırlanıp o gün elimizdekileri masaya döküp bilgilerin güncelliği ve pragmatikliğini tartışabiliriz.Sıfırdan teoriler üretip hiç düşünülmemiş birşeyi düşünürsek burada kıyamet kopar Elbette etkilenmelerden doğan fikirler..
Hem etkilendiginiz görüşünü benimsediginiz Filozoflar da "etkilenmişlerdir"
Felsefe zaten belirli sorulara değişik yorumlar getirmek değil mi ?
Evet bu bölümü sayfanın üstlerinde görmeyi istiyorum.
Siz de isteyin..
(kendimi propagandacı gibi hissettim.Çok manipülatif gördüm kendimi )

Sponsor Bağlantılar
Alt 09-12-2007, 19:43   #65

Kinyas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 79 Kinyas has a reputation beyond reputeKinyas has a reputation beyond reputeKinyas has a reputation beyond reputeKinyas has a reputation beyond reputeKinyas has a reputation beyond reputeKinyas has a reputation beyond reputeKinyas has a reputation beyond reputeKinyas has a reputation beyond reputeKinyas has a reputation beyond reputeKinyas has a reputation beyond reputeKinyas has a reputation beyond repute

Felsefe Hayatınızı Nasıl Değiştirir?..

Felsefe bölümüne göz gezdirdiğinizde yukarı da verdiğim link gibi bir kaç konu daha görebilirsiniz .. .. Tabi sizinde bir öneriniz varsa onu da açarsanız güzel olur..

Kinyas isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 09-12-2007, 19:56   #66

dark_venus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 57 dark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond repute

Teşekkür ederim...siLent coRpse

Seçenekler Arama