Alıntı:
mara´isimli üyeden Alıntı
benim çok ilgimi çeken bi konu olduğu için eklemeden edemiycem intiharda asla tek bir neden olmuyo iç ya da dış bizi etkileyen tüm olaylar birikiyor ve örneğin sevgilisinden ayrıldğı için,şu olduğu için,bu olduğu için intihar etti deniyor halbuki o bardağı taşıran son damladır,belki hayata tutunmamızı sağlayan tek şey avuçlarımız arasından kaçınca yeter artık noktasına geliyoruz,ayrıca genetik olduğu ailede intihar etmş biri varsa kişinin intihar etme riskinin daha fazla oldğu söyleniyor.intihar hayatı bitirme isteği olduğu gibi ayrıca bir yardım çağrısı da olabilir yada olan bitenlere yaşadıklarına,kayıtsız kalamayıp değiştirmek isteyen ama elinden hiç birşey gelmedeğini gören kişi birşeyleri değiştirmek için intihar eder,intiharla hem etrafındakileri hem kendini cezalandırdığını düşünür.yaşamanın da ölmenin de bizim elimizde olduğuna inanıyorum duygusal olarak bakarsak çevremizdekileri düşünmeden böyle bir şey yapmamız çok doğru olmayabilr ama bir insan her uyandığı güne lanet ediyor ve yaşam onun için artık bir işkence haline geldiyse,tutunacak onu hayata bağlayacak hiçbirşey kalmadıysa intihar gerçekten de tek çıkış yolu oluyor çünkü insan kendinde her zaman savaşcak gücü bulamayabilir.. |
güzel yazmışsın katılıyorum. ayrıca değinmek istediğim bir diğer konu da intihara eğilim ve depresyonun genetik etkileri olduğu. bu piskologların da sıkça değindiği önemli bir konu. malesef kalıtımsal yatkınlık çok önemli bir faktör. ayrıca dediğin gibi yarım çağrısı da olabiliyor intihar bazen...