Bilgeler düşünür, cesurlar savunur ve işçiler üretir...Platon ideal devlet yapısını oluştururken herkese bir erdem yükleip sonra yapacakları işi söylemiş; güçlüysen işçisin,cesursan asker ve düşünüyosan yönetici... Yani hiçbir insan birden fazla erdeme sahip olamaz demiş bi taraftan..Bunu gerçekten inandığı için mi yoksa ben düşünüyorum benden yönetici olur,kurcalamaya gerek yok kolaya kaçıyorum en iyi seviye benim gibilere ait diyerek mi bunu düşünmüş merak ettim doğrusu
Platon ideal devleti oluştururken bireylere birden fazla sorumluluk yüklemek durumunda sorumluluk sahalarının karışacağı endişesiyle bunu yapmıştır.Diğer taraftan "akıllılar yönetmelidir,ancak hiç bir akıllı yönetmeye gönüllü olmayacaktır" da demiştir Yani yönetmeyi bir angarya gibi görmüştür bir bakıma
çok teşekkürler Rimmon "akıllılar yönetmelidir,ancak hiç bir akıllı yönetmeye gönüllü olmayacaktır" dediğini öğrenmem iyi oldu beni düşüncemden alıkoydu saol
Doru belki gelicekde herşey çok daha farklı olucak.Belki bir "idealist" çıkıp açlar için bitmeyen yiyecekler sunucak kim bilir diyip bağlıyım konuyu yine
matrıx'ın yapılmasını sağlayan felsefi görüştür. keanu reeves'ın tercih edip geçtiği gerçek alem , ajan smith'in olduğu alem işe çoğu insanın gerçek yaşam sandığı yalan olan alem ( mağara kapısında duran kişi veya kişilerin gölgelerinin mağaranın içine yansıması muhabetini ant. tekrar etm dedım.)
şölenı okumadan önce önsözunu okudum..gayet guzel anlatmıs..yıne bır cıkmaz olarak ıdea kesıf mıdır ıcad mıdır dıye soruyorlar kanıt örnek olarak da matematıksel teorılerı vs sunuyorlar
yıne de benım dunyama cok uzak ıdealar umarım herkesın ıdeaları olur onlara tutunurlar sıkıca vs vs vs
__________________ ZaMaNıN DıŞıNDa,MeKaNıN DıŞıNDa E.A.P
felseficilerin en tarafsız ve ciddi düşünenlerinden biri platon fakat zamanımızda o kadar sabırlı bünyelere sahip olan gösterişten uzak insanlar ve büyük olmak egosundan sıyrılmış insanlar pek yetişemio böyleleride bir saatten sonra dünyanın dibine bir kibrit yakıp hiç birşey umurlarında olmuo idealar değil tanrısı bile tatmin edemiyor yani,sanırım çoğu şeyin değerini tükettik içimizde
Konu okyanussue tarafından (19-07-2008 Saat 20:30 ) değiştirilmiştir..
Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
batı dılınde platon doğu dılınde eflatun , ıdealar dunyası golgeler alemı çevrenızdekı gorduğunuz hersey ıdealar dunyasından yansıyan golgelerdır der platon aslında şöyle dusunun arakadaslar bızım hıssedebıldığımızı sandığımız nesneler aslınsa bırer golge bızde bırer golgeyız golge golgenın ıçıne gecebıldığıne gore bızde onu hıssebıldığımızı sanıyoruz bir elınızı duvara yaklastırın elınızın golgesı çıkacak dığer elınızıde aynı yere getırın ıkı golge bırbırının içine gecıcek nasıl bu golgeler bırıbırın içine gecebılıyosa aslında hıssettığımız butun olaylar bundan ıbaret