JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Kültür - Sanat > Felsefe

Seçenekler Arama
Alt 06-05-2008, 13:26   #1

Geceyuruyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 73 Geceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond repute
İnsanı yaratan Tanrı...

Aslında Tanrı'yı var edende yok edende insan düşünceleri,insanlar değilmidir?Olaylar bizim düşünceleremizden ibaret değilmidir?İnsana bu donanımı veren Tanrı birgün Yarattığı şeyin kendini yok sayabilecegini düşünememişmidir?...

P:S=Bu konuda açık ve geniş düşünebilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum...Saygılar...

Sponsor Bağlantılar
Alt 06-05-2008, 13:46   #2

zibailelectra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 zibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant future

elbette düşünebilmiştir ve hatta düşünmekle kalmayıp kullarını "kendini" yargılayacak bir akılla yaratmıştır...

örnek: bknz gunduzyuruyen'e

Tanrı inancı, olaylar, seçimler dine göre değişir. yani demem odur ki herkes olayların kendi düşüncesinden kaynaklandığını düşünmez, kader var kaza var...v.s.

senin varmak istediğin olayı anlıyorum ama....

sorgula bakalım ne çıkacak

Alt 06-05-2008, 14:25   #3

dark_venus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 30 dark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond reputedark_venus has a reputation beyond repute

Bu senin için belki öyle kabul görüyor ya da sorgulamak istiyorsun.Tamam.
Ama yoktan var etmek ve var olanı yok etmek sandığın kadar kolay birşey mi?
Yani,birşeyin daha önce benzerini türevini çeşidini ya da başlangıç için atılan tohumunu onu başlatan herhangi birşeyi yoktan var edebilir misin?
Hiçbir örneği olmadan sanatkar olabilirmisin?
Yaratımını emsali olmayanlarla zuhur edebilirmisin?
Edemezsin...
Bunun bir edeni var işte sorunun gizli öznesi de O...

Bu bilgiyi aramakla bulamazsın.
Ama ne var ki bulanlar, yalnızca aramış olanlardır
Bil ve SUS
dark_venus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 06-05-2008, 16:44   #4

Karma gücü: 73 Geceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond repute

Bazen anlamaya çalışıyorum ama mantıklı gelmiyor belkide mantıklı gelmeside gerekmiyordur.Ben Tanrı nın var olduguna inanan biriyim.İnanclarım var ama bazen de düşünmüyor değilim bu elimde olan birşey değil...İnanclar mı bizi hayata bağlayan?Ya da düşündüklerimiz mi?İş içinden çıkılmaz hale geldiğinde belkide ona sığınıyorsun...Peki sınır nedir?
Geceyuruyen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 06-05-2008, 17:30   #5

tears_of_rain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 17 tears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud of

sana göre sıkıştığımızda allahın varolduğuna inanıyoruz ama isteklerimiz olmayınca yada O'nun bize kayıtsız kaldığını düşünerek biran varlığından şüphe duyuyoruz böylemidir
evet böyledir bu gelgitler insanoğlunun beyninden gitmez ben bile Ona okadar inanan birisi iken bazen bende kuşkulanıyorum mantıklı sorular karşısında evet neden varsa böyle olmuyor diye kendimi sorguya çekiyorum ama önemi olan kendinle çeliştikten sonra kendince doğru olanı seçmek
bana öre O var bazen yok olduğunu düşünsemde hep burda yanımda beni izliyor
çünkü o bizi diğer varlıklardan farklı yaratmış bize düşünme gücü vermiş O bize müdahale etmeyecek izleyecek

Alt 06-05-2008, 17:35   #6

Karma gücü: 18 zibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant futurezibailelectra has a brilliant future

O'nu anlamaya çalışman çok normal, yapabildiklerine inanası gelmiyor bazen insanın, bukadar acının hüznün ondan geldiğine inanası gelmiyor, ama hep bir sığınma isteğimiz var çünkü insan umutları olmadan hayattan zevk alamıyor, O'na inanarak bekleyişe giriyoruz ve belki olur umuduyla mutlu oluyoruz ve hayata bağlanıyoruz ve elbette verilen süreyi doldurmaya çabalıyoruz koşar adım...

O'nu aramanın bir sınırı var mı diye soruyorsan bence yok, her şekilde her şartta aranabilir ve bulunabilir de, eğer görmek istersen çok yakındır, aramak istediğin kadar uzak olabilir, ama yine de karşılaştıklarını değerlendirirken aklına mukayyet olmalıdır insan, çünkü çok ince bir çizgi olabilir bazen aramak ve delilik, yaşamak ve ölmek
zibailelectra isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 07-05-2008, 01:40   #7

persephone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 persephone henüz daha yolun başında

ne yuvarlak cümleler..süslü..düşündürücü..d üşününce de e yani dedirtici..yani ? ) sorryy zibailelectra..yazınız aba altından sopa gösterir tatta geldi bana ) ara ama..dikkat et kendini kaybedebilirsin..yok o yüzden en iyisi sen arama buyur burda hazır bulunmuşu var ..gibi bir alt mesaj hissettim..belki de art niyetliyim..bilmiyorum ama düşündüm işte..artı geniş düşünme kıstası koymuş gündüzyürüyen..bu ateizmi de agnostisizmi de sorgulatmalı ve hatta teizmi..ama O kısmında sıkışıp kalınmış genelde..ve gündüzyürüyen değil belki ama ben ister istemez şunu soruyorum..heryerde olmak aslında hiçbir yerde olmak mıdır ve hiç..aslında her şeymidir?kabul..zor soru..
persephone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 07-05-2008, 01:48   #8

Parapsikolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 Parapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond repute

tanrı düşüncesi insanda huzur arayışının sonucu vardır tanrı insanı yarattı ve yarattığının kendisini yargılayacağını, yok sayacağını, kendine eş koşacağını ve hatta ondan üstün olduğunu iddia edeceğini biliyordu zaten bu seçimi yapma özelliği bizi insan yapıyor yani düşünceye göre bakarsak bu bir sınav ve bu sınavı geçip geçemeyeceğin deneniyor. insanlar çözüm bulamadığı konularda hep tanrıya sığınır buda ona huzur verir inançlar insanlar içindir ve herkeste farklılık gösterir ve tanrıda gerçekten inanıp inanmadığını test ediyor belkide...
Parapsikolog isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 07-05-2008, 01:56   #9

heryerde olmak aslında hiçbir yerde olmak mıdır ve hiç..aslında her şeymidir?

Sanırım buna karar vericek olanda düşüncelerimiz değil midir?Bir an gelir hiç herşey olabilir,bazende herşey bir hiç olabilir.Dediğin gibi zor bir soru...Dönüp dolaşıp geldiğimiz yer yine insan aklı...Açıklamanı sabırsızlıkla bekliyorum...Parapsikolog un dediği gibi belkide bu sorgulama bir sınav...
Geceyuruyen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 07-05-2008, 09:24   #10

Alıntı:
persephone´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ne yuvarlak cümleler..süslü..düşündürücü..d üşününce de e yani dedirtici..yani ? ) sorryy zibailelectra..yazınız aba altından sopa gösterir tatta geldi bana ) ara ama..dikkat et kendini kaybedebilirsin..yok o yüzden en iyisi sen arama buyur burda hazır bulunmuşu var ..gibi bir alt mesaj hissettim..belki de art niyetliyim..bilmiyorum ama düşündüm işte..artı geniş düşünme kıstası koymuş gündüzyürüyen..bu ateizmi de agnostisizmi de sorgulatmalı ve hatta teizmi..ama O kısmında sıkışıp kalınmış genelde..ve gündüzyürüyen değil belki ama ben ister istemez şunu soruyorum..heryerde olmak aslında hiçbir yerde olmak mıdır ve hiç..aslında her şeymidir?kabul..zor soru..
yoo aba altından sopa göstermek benim işim değil, özgürlükten yanayım ben
herkes iki yoluda görmeli diye düşünüyorum ve bu doğal olarak sözlerime de yansıyor. Ben gündüzyürüyene sorduğu soruyla ilgili olarak ve bunların aynılarını (belkide herkes gibi) durup durup tekrar sorgulayarak bulduğum kendi içimdeki cevaplarımı anlattım. Aramak isteyene tüm yollar açıktır eminim, sorun ararken kaybolmamakta anlatmaya çalıştığım buydu gündüzyürüyene...

bulunmuş bir tanrı varolabileceği gibi ararken kaybolmuş meczuplar da vardır
zibailelectra isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler Arama