benimde içimde birşeyler kendi kendine konuşup duruyor ben önemsemiyordum fazla ama sayfaya bakınca birisi psikolog filan yazmış ya bide insanlar hakkında hemen içim konuşuyor niye böyle yaptı aa şu huyu şöyle kendimi durdurmaya çalışıyorum bazende komiğime gidiyor...Yine iç sesim kendi kendine acaba başka insanlarda senin gibi böle eleştiriyormudur birbirni sus biraz filan diyorum
şizofren öyle kolay kolay olunmaz hem yaşına baktım da daha 17 sin şizofreni için bildiğim kadarıyla 24 25 falan olman lazım
boş ver duy o sesleri ne olacak bil ki yönetimi zihninde sende
ARkadaşlar önerileriniz sayesinde iç sesimi en azından kontrol atında tutabiliyorum.. Biraz meditasyon işe yaradı.. D: ..Hepinize çoook tşkkr ederim...
kolay değil ama susturmak.sus deyince susmuyor.ve sürekli aşağılıyor , delirtiyor.ve konuşan yine içinizde olunca sığınacağınız hiçbirşey, hiçbiryer olmuyor.bazen iş çığrından çıkıyor. amerikan filmlerindeki ketum rahibeler gibi eziyetçi birşey yaşıyor içimde, anlamıyorum..meditasyon için de konsantre olmam imkansız gibi.susmuyor ya susmuyoor!
bu sorunun sadece bende olduğunu sanıyordum demeki herkezde varmış
bende şizofren olmaya başladım sanmıştım.benim içimdeki ses herşeyime karışır ne yapsam eleştiriyor ve bundan çok büyük rahatsızlık duyuyorum bu yöntemleri deniyicem.
Ya benim iç sesim ne dediğini biLmiyor keşke birşey söylese ama sadece bir tek şey mesela dediğiniz gibi hiçbirşey yokken kendini camdan at dese ama demiyor kendini camdan at diyor sonrada neden atıyorsun salak diyor sonra sen kimsin diyor bende ben kimim sen kimsin diyorum öyle işte
__________________ Bizim kalbimiz ilim ateşiyle doludur
Biz bağlıyız gönülden sevgili lisemize
Bugün tuttuğumuz yol, inkılabın yoludur
Yarının ümitleri genç nesil derler bize
İman veriyor hür vatanın hür sesi
Ebediyyen var olsun İzmir Atatürk Lisesi..! =(
eet o banada oluo bi yere gitceksem oraya gitme jnın sıkılcak bişey yapmaya karar verirsem direk yapma onu başına kötü şeler gelcek bak beni dinle gibi şeler sölüo yaa=)çok komigime gidio ama içimdeki ses hiçbi zaman yanılmadı ve bende hep onu dinledim hep karli çıktım ...onun istediklerini yapıorum istemediklerini yapmıorum çünkü benim başıma kötü bişi gelcegi anda beni uyarıo bu bi tek benim içinde diil en yakınımdakiler içinde konuşuo ona söle böle yapmasın şunu demesin oraya gitmesin şunla konuşmasın kötü olcak filann.benim çok hoşuma gidioo ve içimdeki sesi çok sevioyurm çünkü bana hep dogru yönü gösterior =)
Benimde tam tersi odaklanıp soru soruyorum sonra iç sesim cevap veriyor (aslında genelde doğru çıkıyor) ama ben sonradan Allahım kendi kendime konuşuyorum ben şizofrenmi oldum diye korkuyorum.Ses çok kuvvetli ve net geliyor herhalde kendim uyduruyorum diyorum.