Alıntı:
Parapisisik´isimli üyeden Alıntı
Öncelikle söylediklerini çarpıtmadığımın farkına varmanı isterim .Mesajında söylediklerinde ya anlam karmaşası var ya da onları sen yazmadın .Yazmış olduğun şeyin açık bir şekilde anlaşılanı budur.
Yaratıcı'dan yeni bir din geldiği zaman o dinin peygamberi onu yaymak zorundadır .Cihad ların yapılması dinin tanıtılması bu sebepledir .Kimseyi zorla Müslümanlaştırmak hiçbir şekilde bi fayda sağlamayacağı gibi diğer toplumların o dine bakış açısını da değiştirir .Cihadlar da Müslümanlık tanıtılmış , nasıl bir Tanrı ve inanç sistemine sahip olduğu insanlığa bildirilmiştir.Ancak Müslümanlık'a karşı ağır cephe alanlar , hakarette bulunanlar ,cihad'ın savaş yüzüyle karşılaşmıştır.Bahsettiğiniz 'Zorla Müslümanlaştırmak' budur .Ancak cihadın sonucu olarakta kimsenin dini değiştirilmemiş sadece müslümanlığa karşı hoşgörülü yaklaşımları sağlanmak istenmiştir.Düşünün ki siz de değer verdiğiniz şeyler bazı taraflar tarafından küçük düşürülse ,değerlerinize hakaret edilse hemen o tarafa cephe alırsınız .Hoşgörü de bulunmak ancak karşılıklı olur . |
bakış açım sorunsuz herşeyi nasıl algılıyorsam öyledir diyorsun ... buna katılmıyorum... çünkü geniş bakamadığını yazdığın mesajlarda görebiliyorum... sen böyle anlamak istemiş ve cevap vermişsen ben bunu demek istemiş mi olurum? sanmıyorum. benim söylemek istediğimi anlamak demek bunu benimsemek demek olmaz.. sadece anlamak olur... karıştırmış olabileceğin kanısındayım...
...ve diğer paragrafta söylediklerin için ise savaştan başka birşey ifade etmediğini baskının ve hoşgörüsüzlüğün kanıtı olduğunu düşünüyorum... dediğim gibi kişiler yanlış uyguluyorsa bu uygulananın, yanlış olduğunu göstermez. kişilerin bunu yanlış algılayıp çorap söküğü gibi devam eden hataları belirtir... hiçbir dini kayırmadığımı belirtme gereği duyup şunu da eklemek istiyorum bu sorun sadece islam değil bütün dinler için mevcuttur kanımca... asıl amaç iyi olana ulaştırmaktır kişiyi ama baskıyla benim dinimi kabul et değildir; korkutmak baskıdır müslümanlığı seçmeyen cihadın savaş yüzüyle karşılaşır demek budur... bu insancıllık değildir... hoşgörülü olmak kavramınızın zaman içinde sorgulanacağını ve yerine oturacağını düşünüyorum... bu şekilde uğraşıların insanlar tarafından uydurulmuş olabileceğini böylece kendi gemilerini yürüttüklerini düşünüyorum.sanki tüm söylenilenler uygulanmış da dini yaymak kalmış gibi bir pozisyon yaratılmış. oysa hayatın özü bu değildir... daha temiz birşeydir... egolarla bu gemi yürümez.nitekim bunu da her insanlık yenilenişinde daha kötüye giderek görüyoruz...ama ısrarla reddediyoruz.
artık değerli olanın benim olan doğrudur görüşü değil yaratılmış olana saygı ve hizmet olduğunu herşeyi düzgün işletecek olanın hoşgörü ve sevgi olduğunu görmek gerekiyor...
benim küçük değerlerim ve burada bahsettiğimiz değerlerin paralelliği bir değildir benim cephe almam zaten benim yanlış yaptığımı gösterir.bunu değiştirmemin savunulduğu bir görüş üstünde yanlış yargılarını açıkladığını düşünüyorum...
mümkün olduğunca objektif düşünerek çözüme gitmek olursa amaç sevinirim...
dipçik: başlıktan uzak olduğu için son mesajlarım kusura bakmayın...