JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Astroloji ve Fal > Fal

Seçenekler Arama
Alt 03-06-2008, 17:22   #1

belfalas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 74 belfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond repute
Osho Zen Tarotu

Tarot, binlerce yıldır, Eski Mısır'dan hatta daha eski zamanlardan yana vardır. Tarot’un Batı’da ilk kez orta çağ’da kullanıldığı bilinmektedir. O çalkantılı zamanlarda, tarot betimlemeleri orta çağ gizem okullarının öğretilerini aktarmak için bir şifre olarak kullanılmaktaydı. Zaman içinde tarot pek çok şekilde kullanılır oldu: geleceği görmek için bir araç, hafif bir “salon oyunu”, muhtelif durumlar hakkında görünmeyen, esrarlı bilgiler toplamak için bir yol vs.
Bazıları, kart sayısının Siddhartha’nın (daha sonra Guatham Buda olacak kişnin) doğduğu anda attığı adım sayısına dayandığını söyler. Efsaneye göre, her ana yönde; yedi adım öne, yedi adım arkaya atmış ve bu, tarot destesindeki "küçük" kartlar için model oluşturmuştur. küçük arkana'nın bu 56 kartına ek olarak, tarot destesi 22 kart daha içerir. Bunlar, insanın tinsel yolculuğunun tüm hikayesini anlatan Büyük Arkana'dır. Büyük Arkana'da Soytarı'nın ilk masum adımından, Tamamlama kartının temsil ettiği, yolculuğun sonuna kadar, insanoğulları olarak hepimizi birleştiren ilksel imgeler buluruz. bunlar, her birey için mutlak benzersizlik taşıyan fakat ırk, cinsiyet sınıf ve dini yetiştirme tarzı gözetmeden keşfedilecek esas gerçeğin hep aynı olduğu bir "kendini keşfetme" yolculuğu anlatırlar.
Geleneksel tarot destesinde bu kendini keşfetme yolculuğu bir tür sarmal olarak algılanırdı. Her tamamlanma, yol üzerinde yeni bir düzeye, Soytarı'nın tekrar girmesi ile yeni bir başlangıca giderdi. fakat bu destede Usta kartı eklenmiştir. bu kart bize sarmalı arkada bırakma şansını, ölüm ve yeniden doğum çemberinden çıkma şansını verir. Usta kartı, yolculuğun kendisinin nihai aşkınlığını simgeler; Ancak bireysel, tekil egonun aydınlanma içinde çözülmesi ile mümkün olan bir alışkanlık.
Osho Zen Tarot’u kesinlikle, öngörü ile oyun oynadığınız geleneksel bir tarot oyunu değildir. daha çok şu ana ışık tutan, şu anda burada neler olduğunu tereddütsüz biçimde sunan, yargılamayan, karşılaştırmayan, aşkın bir Zen oyunudur. Bu oyun, duyarlılık, sevgi, sevecenlik, açık düşüncelilik ve bireysellik ile aynı dalga boyuna girmek için bir sesleniştir.
Farkındalık konusuna bu şekilde odaklanması, Osho Zen Tarot'u ile çalışmaya başlayan deneyimli kullanıcıların bir süre sonra anlayabileceği gibi, eski sistem ve düşünüşlere getirilen pek çok yeniliklerden birisidir.

yazının devamında ana kartların açıklamaları (ve tarayıcım çalışırsa deste kartlarının görüntülerini de) da ekleyeceğim. okuduğunuz için teşekkürler

know thyself...
belfalas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 03-06-2008, 17:24   #2

Elesis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 58 Elesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond repute

Sembolizm çok iyi kullanılmış.
Teşekkürler...
Elesis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 03-06-2008, 17:24   #3

boogee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 212 boogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond repute

güzeel tarayıcına saglık belf bekliyorum devamını

** TJOBD **
boogee isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 03-06-2008, 17:27   #4

belfalas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 74 belfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond repute

Alıntı:
Elesis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sembolizm çok iyi kullanılmış.
Teşekkürler...
kesinlikle...sembolizmin ve ilüstrasyonların bu kadar iyi kullanıldığı bir deste daha görmemiştim çok sevdim ben

know thyself...
belfalas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 03-06-2008, 17:28   #5

azazel666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 azazel666 dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışazazel666 dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Tarotlarla oynamak bizlerle oynamaktır.Bizleri oyunlarınıza alet etmektir insanlar.Sonuçlarıda ağırdır.
azazel666 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 03-06-2008, 17:32   #6

SchizophreniCorpse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 28 SchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond repute

Gördüm bu desteyi kitapçıda.İlgimi çekmişti. Osho Meditasyon kartları gibi birşeydi ismi hatta. Geldi yine çatlak.

Alt 03-06-2008, 17:33   #7
-YASAKLI-

ChEEkYkiTTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 ChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond repute

ellerine sağlık arkadaşım
ChEEkYkiTTy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 03-06-2008, 19:08   #8

Karma gücü: 28 SchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond repute

Sanırım Cheekydeki hastalık bana da bulaşçak yakında. Bu desteyi de alıcam Katinanınkini de. Sonum ne olcak bilmiyorum ölümüm kartlardan olucak.

Sponsor Bağlantılar
Alt 03-06-2008, 19:25   #9
-YASAKLI-

Karma gücü: 0 ChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond repute

amanın....tanrı korusun...pentagram aç kendine hemen
Sponsored links

Alt 03-06-2008, 19:29   #10

zaranca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 16 zaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud of

Ya annem fırsatını bulduğunda çöpe atacak destemi....Güya aldıktan sonra hastalanmışım,kötü kötü rüyalar görüyormuşum...Hoş doğru ama desteme de elletmem
zaranca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 03-06-2008, 19:35   #11
-YASAKLI-

annene tarotun şu gerçeğini söyle bence;tarot destesi kaybetmek insanı lanetler..ne çöpe atması yaaa

Alt 03-06-2008, 19:44   #12

zaranca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 16 zaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud of

Ne anlar anam desteden Canım o benim ya....
zaranca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 08-06-2008, 13:10   #13

Manje_Loa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 92 Manje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond repute

Uzun zamandır almayı planlıyodum ve dün aldım ve çok memnunum şimdiden ama şöyle bi sorun var.. Benim bir yıldan fazla bi süredir sahip olduğum bi destem vardı zaten. Bilenler bilir.. ahşap bi kutuda satılıyo ve işte ben o ahşap kutuyu kazara düşürüp kırdığımda kartlar bana tavır takınmıştı. Şaka yapmıyorum. Neyseki zamanla gönüllerini aldım ancak şimdi tekrar tavır takınmalarından korkuyorum. Umarım birileri beni ciddiye alabilir bu konuda çünkü onları kaybetmekte istemiyorum

Manje_Loa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 08-06-2008, 13:16   #14
-YASAKLI-

ne tuhaftır ki,bunu ben deste ile çok yaşıyorum...bağlı olduğunuz bir cisimle,bir kediyle ya da işte size çok özel gelen şeylerle bu tür olaylar yaşanıyor zaten ama..hep derler;tarot kartlarının lanetleri vardır...başka etkilerden uzak tutulması için kılıfı,örtüsü ritüeli şusu busu özel olmalıdır..itina edilmelidir...kartlarla içsel olarak anlaşılmadıldır..sindirilmelidir,man en özünsenmelidir vs...bunlar doğru şeyler..sonuçta siz ciddi birşey yapıyorsunuz ve bilinçli değilmiş gibi görünen,ve uzaktan bakıldığında muamma imajı veren bir satha giriş yapıyorsunuz..fal dünyasına yani..geleceğe ve geçmişe köprü..tanımadığımız insanların iç dünyalarına köprü..vs vs...e bunların olabilmesi için elbette ki aracımız olan ,vesilemiz olan kartlarımıza da ona göre davranmalıyız bence...

size katılıyorum

Alt 08-06-2008, 13:28   #15

webcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 17 webcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud of

diyelimki kartlardan kurtulmamız icap etti.Ne yapıcaz yardımcı olurmusunuz?

Tatilde vizyondayım şimdilik kalktım..
Herkes/zi çok özledim.doğru düzgün giremiyorum
webcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 08-06-2008, 13:30   #16
-YASAKLI-

onları emanet edeceğiniz ve gözünüz arkada kalmayacak birisine hediye edersiniz...ve artık fal bakmayacağım dersiniz...olur biter..ki bunlar zaten tarotun tarihi ile ilgili yazılarda veya tarot bakanlar arasında dilden dile gezen laflardır.

Sponsor Bağlantılar
Alt 08-06-2008, 13:35   #17

webcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 17 webcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud of

teşekkürler

Tatilde vizyondayım şimdilik kalktım..
Herkes/zi çok özledim.doğru düzgün giremiyorum
webcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 08-06-2008, 13:37   #18
-YASAKLI-

rica ederim...
Sponsored links

Alt 08-06-2008, 13:39   #19

Daha dün almış olmama rağmen nedense çok sevdiğim tarot kartlarımdan bile fazla ilgilenmeye başladım Desteyle. Bu sabah tarot kartlarımla yaptığım açılım çok anlamsız çıktı. Tarot kartlarımın güvenini tekrar kazanmalıyım. Bir de şunu fark ettim ne zaman kartların verdiği tavsiyeye uymasam kartlar bir süre gerçekleri göstermiyor. Onların güvenini kazanmak gerekiyor. Ben hepsinin canlı olduklarını düşünüyorum.

Alt 08-06-2008, 13:40   #20
-YASAKLI-