Millet, lütfen sakin olun. Kimsenin emeğine saygısızlık etmek istemem, ama farkedelim ki hepimiz müzik yapmayı ciddiye almıyoruz. Ben vaktiyle basgitar yüzünden kayışı koparmış biri olarak şimdi evdeki 4 basgitarıma bakıyorum ve kendime şaşıyorum. (Evde eski Hofner, Washburn, Squier Bronco ve Fender Ashbory var. İdare ederim yani.)
Sol eli sağ eli tuşesi hızı temizliği vb derken gerçekten de insan kafayı sıyırır, ve sonra bir bakar ki sevdiği müziklerin yarısından çoğunda bas partileri tek elle gözler kapalı çalınabilecek kadar basit.
Bilenler bilir: Guitar Fake Book'lar vardır, yani blöfçünün gitar kitapları. Bu kitaplardan bazıları 3, bazıları 4, bir-iki tanesi ise 5 akorla yüzlerce parça çalmayı öğretir. İyi ki de varlar! Ne Elliot Fisk'in, ne Buckethead'in, ne Paco de Lucia'nın ortaya atılıp "ben yıllarımı verdim laayn gitara ama bu inekler 3 akorla müzik yapmayı öğretme iddiasındalar" diye kendini paraladığını görmedim.
Izuchiring, bu başlığı açtığın için ellerine sağlık. Bazı üyelerimiz bu başlığı gereğinden fazla ciddiye alıp kişisel müzikal gelişimlerine saldırı olarak görüyorlarsa kendileri bilir.
Nedense aklıma Levent Kırca'nın hastahane skeçlerini protesto eden hemşireler, Ferhan Şensoy'un halı sahada geçen reklamını protesto eden hakemler falan geldi... İnsaf.
__________________ Even Beethoven had his critics. Name three of them. |