24-02-2008, 01:01
|
#1 |
| Vatan Haini Olan Nazım Hikmet mi?
Genco Erkal ustama saygılar...
__________________ Arz Longa Vita Brevis..Tiyatrosuz Kalmayın..  |
| |
24-02-2008, 03:01
|
#2 | | -YASAKLI-
|
tek vatan haini nazım zaten....
ülkesini en çok seven, herşeyini veren bir adam ama vatan haini işte...
MEMLEKETİMİ SEVİYORUM
Memleketimi seviyorum :
Çınarlarında kolan vurdum, hapisanelerinde yattım.
Hiçbir şey gidermez iç sıkıntımı
memleketimin şarkıları ve tütünü gibi.
Memleketim :
Bedreddin, Sinan, Yunus Emre ve Sakarya,
kurşun kubbeler ve fabrika bacaları
benim o kendi kendinden bile gizleyerek
sarkık bıyıkları altından gülen halkımın eseridir.
Memleketim.
Memleketim ne kadar geniş :
dolaşmakla bitmez, tükenmez gibi geliyor insana.
Edirne, İzmir, Ulukışla, Maraş, Trabzon, Erzurum.
Erzurum yaylasını yalnız türkülerinden tanıyorum
ve güneye
pamuk işleyenlere gitmek için
Toroslardan bir kerre olsun geçemedim diye
utanıyorum.
Memleketim :
develer, tren, Ford arabaları ve hasta eşekler,
kavak
söğüt
ve kırmızı toprak.
Memleketim.
Çam ormanlarını, en tatlı suları ve dağ başı göllerini seven
alabalık
ve onun yarım kiloluğu
pulsuz, gümüş derisinde kızıltılarla
Bolu'nun Abant gölünde yüzer.
Memleketim :
Ankara ovasında keçiler :
kumral, ipekli, uzun kürklerin pırıldaması.
Yağlı, ağır fındığı Giresun'un.
Al yanaklı mis gibi kokan Amasya elması,
zeytin
incir
kavun
ve renk renk
salkım salkım üzümler
ve sonra karasaban
ve sonra kara sığır
ve sonra : ileri, güzel, iyi
her şeyi
hayran bir çocuk sevinciyle kabule hazır
çalışkan, namuslu, yiğit insanlarım
yarı aç, yarı tok
yarı esir...
NAZIM HİKMET
ufak bi katkı olsun pitch  |
| |
24-02-2008, 03:07
|
#3 |
|
ufkumuz acık olsun yeter... 
| |
24-02-2008, 03:33
|
#4 | | -YASAKLI-
|
ben bu konularda taşlanmak istenen kişi bir sanatçı veya yazarsa suçları örtülüp olumlu olarak bakılıyor diye düşünüyorum.. nazım hikmet zamanında yanlışlıklar yapmasaydı vatanından sürülmezdi... tabi yinede bencee, bilmiyorum sizcede bencemi?!!! |
| |
24-02-2008, 03:42
|
#5 | | -YASAKLI-
|
"ben bu konularda taşlanmak istenen kişi bir sanatçı veya yazarsa suçları örtülüp olumlu olarak bakılıyor diye düşünüyorum.. nazım hikmet zamanında yanlışlıklar yapmasaydı vatanından sürülmezdi... tabi yinede bencee, bilmiyorum sizcede bencemi?!!!"
Aslında doğru; Nazım vatanını savunduğundan dolayı yanlışlık yaptı ki zaten o yanlışlıklar yüzünden bütün dünyada bu ülkeyi tanıtan kişi oldu ve heryerde her gitiği yerde vatanından bahsetti. Hatta o kadar kötü ki, vatanını satmadı bir avuç para için...
Dünya da en önemli şey parayken o vatanım dedi, sürgündeyken bile bir gün döneceğine inancını vardı ama işte ne yaaprsın o büyük yanlışı yüzünden hala vatan haini ya...  |
| |
24-02-2008, 03:49
|
#6 |
|
söylenecek söz kalmamıs...Nazım Hikmet vatan haini hala...mavi gözlü dev adlı filmin sonunda da bu sekilde bir yazı vardı...anlamayanlar için...
| |
24-02-2008, 03:51
|
#7 | | -YASAKLI-
|
arkadaşlar konu hakkındaki görüşümdeki yanlışlıktan dolayı özür dilerim... benim açıklamak istediğimle yazdığımın tezat oluşturduğunu sonradan anladım.. |
| |
24-02-2008, 04:01
|
#8 | | -YASAKLI-
|
hasan mezarcı yaptığı pisliklerden dolayı bu ülkeden kaçtı, sürgün edilmedi bu bir...
Nazım hikmet düşüncelerinden dolayı tehlikeli bulundu ve sürgün edildi hatta vatandaşlıktan atıldı ama Hasan Mezarcı geri döndü ve pis işlerine devam etti. Nazım, bu üleyi bölmek istemedi, Atatürk'ün savunduğu ve kurmak için çabaladığı Türkiye hayalinin peşinden gitti ve bunun için bu hayalin önünde engel olanlara şiir, yazı roman ve oyunlarıyla savaş açtı.
Hasan Mezarcı bu ülkeye, insanlarına, cumhuriyete ihanet etti, Nazım Hikmet bu ülkeyi, insanlarını ve Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti savundu..Eğer Nazım Hikmet tartışılacaksa, lütfen onunla kıyasladığın kişilere dikkat et çünkü Nazım bu ülkenin en onurlu insanlarından biriydi. Ülkesinden kaçan bir şarlatanla aynı kefeye koyma ve tartıştığın konu hakkında en azından az da olsa bilgi sahibi ol  |
| |
24-02-2008, 04:03
|
#9 |
|
Fazıl Say , Genco Erkal ve Nazım Hikmet konusu vardı.. )))))))))))))))
burada söyliyebileceğim söz; birunsatan eline,... diline... yüreğine sağlık |
| |
24-02-2008, 04:09
|
#10 | | -YASAKLI-
|
"arkadaşlar konu hakkındaki görüşümdeki yanlışlıktan dolayı özür dilerim... benim açıklamak istediğimle yazdığımın tezat oluşturduğunu sonradan anladım.."
O zaman, yazacağınız cümlelere dikkat ederseniz hem daha iyi olur hem de konu daha iyi anlaşılır
bir de yazdığınız yorumları lütfen silmeyin de, neye cevap verdiğimizi herkes okusun ve yanlış anlaşılma olmasın...
Konu birunsatan tarafından (24-02-2008 Saat 17:15 ) değiştirilmiştir..
|
| |
24-02-2008, 04:09
|
#11 | | -YASAKLI-
|
birun sakin ol..
olayların zaman geçtikten sonra başka türlü lanse edilmesi günümüz türkiyesinde bir modadır.. daha dün taşlanan insanların sonradan ilahlaştırılmasını bizler çok gördük..hatta ülkeyi ingilizlere fransızlara satıp kendini kurtarmayan çalışan patişahlar bile günümüz 21. yüz yılında malesef ilahlaştırılıyor...
1975 yılında hayatlarını kurtarmak için savaştığımız kıbrıs halkı şu an türkiyeden uzaklaşmak istiyor..
bırakalım bu konuları tarihçiler çözsün.. ne demek istediğim üzerinde durulursa çok sevinirim.. bende en az sizin kadar nazım hikmet hakkında çok güzel şeyler duydum hepsindede iftaharlandım... |
| |
24-02-2008, 04:14
|
#12 |
|
zaten şimdiki Türkiye basbakanı bunu istiyor yani Osmanlıya geri dönülmesini...
birun ve beyazkin tskler... 
| |
24-02-2008, 04:15
|
#13 | | -YASAKLI-
|
Alıntı: birunsatan´isimli üyeden Alıntı
hasan mezarcı yaptığı pisliklerden dolayı bu ülkeden kaçtı, sürgün edilmedi bu bir...
Nazım hikmet düşüncelerinden dolayı tehlikeli bulundu ve sürgün edildi hatta vatandaşlıktan atıldı ama Hasan Mezarcı geri döndü ve pis işlerine devam etti. Nazım, bu üleyi bölmek istemedi, Atatürk'ün savunduğu ve kurmak için çabaladığı Türkiye hayalinin peşinden gitti ve bunun için bu hayalin önünde engel olanlara şiir, yazı roman ve oyunlarıyla savaş açtı.
Hasan Mezarcı bu ülkeye, insanlarına, cumhuriyete ihanet etti, Nazım Hikmet bu ülkeyi, insanlarını ve Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti savundu..Eğer Nazım Hikmet tartışılacaksa, lütfen onunla kıyasladığın kişilere dikkat et çünkü Nazım bu ülkenin en onurlu insanlarından biriydi. Ülkesinden kaçan bir şarlatanla aynı kefeye koyma ve tartıştığın konu hakkında en azından az da olsa bilgi sahibi ol  | ekleyerek... vatanını satanla, vatanını savunanı aynı kefeye koymayın arkadaşlar. Bu ülkenin en önemli savaşı olan kurtuluş savaşını bile dünyaya en iyi anlatan kişi Nazım Hikmet'tir. Onu vatandaşlıktan atanlar unutulur, bu ülkeyi satanlar unutulur, "Tam Bağımsız Türkiye" isteyenleri asanlar unutulur ama bu ülkeyi savunanlar hep akıllarda kalır...
Nazım'ı vatan haini ilan etmek, bu ülkeyi satanları sahiplenmektir.  |
| |
24-02-2008, 04:18
|
#14 | | -YASAKLI-
|
Alıntı: pithc´isimli üyeden Alıntı
zaten şimdiki Türkiye basbakanı bunu istiyor yani Osmanlıya geri dönülmesini...
birun ve beyazkin tskler...  | yav pithc gece vakti komik video ne hale geliyormuş.  . ben bundan sonra 24 oldumu gnoxise falan takılmam abi  .. herkes aksi oluyor....
birun de buldu benim gibi gevezeyi beni öttürmek için uğraşıyor.. yok abi yemezler..
yarından önce bu konuya bulaşmıycam..
hadi bunlarda son olsun vatanını satanla, vatanını savunanı aynı kefeye koymayın arkadaşlar. Bu ülkenin en önemli savaşı olan kurtuluş savaşını bile dünyaya en iyi anlatan kişi Nazım Hikmet'tir. Onu vatandaşlıktan atanlar unutulur, bu ülkeyi satanlar unutulur, "Tam Bağımsız Türkiye" isteyenleri asanlar unutulur ama bu ülkeyi savunanlar hep akıllarda kalır... ağzına sağlık mükemmel sözler |
| |
24-02-2008, 04:27
|
#15 |
|
izu forum baslıgını tam okumadın galiba "İLGİNÇ ve komik videolar" sencede ilginc degilmi vatanını savunanlar bu ülkeden kovuluyor...ve hala unutmuyor vatanını ve ölene kadar vatanı için ugrasıyor...
| |
24-02-2008, 16:39
|
#16 |
|
VATAN HAİNİ
"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne,
kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz,
ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası,
Amerikan donanması, topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla:
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Nazım Hikmet Ran (28.7.962)
evet nazım hikmet sırf böyle düşünüyor diye çok sevdiği vatanından ayrılmak zorunda bırakılmıştır.. ve vatan hasretiyle yananarak ölmüştür.. evet bende o MAVİ GÖZLÜ DEV gibi düşünüyorum eğer bunun için bende vatan haini olucaksam evet ben bir VATAN HAİNİYİM!!! |
| |
24-02-2008, 17:19
|
#17 |
|
yazılanları teker teker okudum , acaba ben mi yanlış anladım diye bir daha okudum. ve içinde bulunduğum ruh halini anlatmama imkan yok. zaten memleket üzerinde artık alenen oynanan oyunlara canım çok yandığından sakin olmaya çalışacağım ve yazmayacağım.
Memleketim, memleketim, memleketim,
ne kasketim kaldı senin ora işi
ne yollarını taşımış ayakkabım,
son mintanım da sırtımda paralandı çoktan,
şile bezindendi.
Sen şimdi yalnız saçımın akında,
enfarktinda yüreğimin,
alnımın çizgilerindesin memleketim,
memleketim,
memleketim...
__________________ Maskelerinizi kuşanıp yalanlarınızı çoğaltın Hepiniz mezarısınız kendinizin...
Konu SCARRED tarafından (24-02-2008 Saat 22:43 ) değiştirilmiştir..
Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
|
| |