JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Eğlence > Akıl Oyunları

Seçenekler Arama
Alt 16-05-2008, 18:23   #21

boynuzsuzgeyikler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 53 boynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond repute

a kapısı b kapısı yok kim doğru kim yanlış söylüyor bilinmiyor

o zaman şöyle bir ip ucu veriyim

cevap değilinin , değilinin ,değilinin , değilinin , değilinin değili gibi bir şey

kaç değil kullanmanız gerektiğini söylemiycem eksik de fazla da yanlış cevap vemenize neden olur

Hafiften çalan underground jazz ve benim dinlerken yudumladığım biramın yanında okuduğum kitap!!!
boynuzsuzgeyikler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 16-05-2008, 22:45   #22

Locked - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 119 Locked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond repute

Alıntı:
melancholia´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tamam ben zaten o olayı anladım ama bu senin bahsettiğin olayı adam tek bir bekçiye tek bir soru sorarak bulamaz. 2 soru sorması gerekiyor. Ama adamın 1 soru hakkı var.
Demek istediğim şu ki sen gidip yalancı bekçiye sorarsan sana B kapısını gösterecek ve olay bitecek. Sen doğru söyleyip söylemediğini çözemeyeceksin ki.
veya bu olayı silip yeniden başa saracaksın.
Gidip doğru söyleyen adama sorarsan oda B kapısı diyecek ama olay yine bitecek. Adam yine kararsız kalacak. Yani adam hangisinin doğru hangisinin yalan söylediğini bilemediği için tek o soruyla bu olayı çözemez. Anca 2 soruyla Yoksa benim beynim sulandıda ondan mı anlamıyorum
ben yeterince açık yazdım. Ama halen anlamamışsın

doğru söyleyene de sorsa, yalan söyleyenede sorsa ikisi de aynı kapıyı gösterecek... Kimin doğru söylediği önemli değil. İkisine de sormasının mantığı yok zaten.
--------------------
Alıntı:
gunduzyuruyen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kendimi yalnız hissetmiyorum sagolasın LOCKED

ama cevap bu olmalı bence

Konu Locked tarafından (16-05-2008 Saat 22:45 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
Locked isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 17-05-2008, 10:36   #23

melancholia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 23 melancholia has a brilliant futuremelancholia has a brilliant futuremelancholia has a brilliant futuremelancholia has a brilliant futuremelancholia has a brilliant futuremelancholia has a brilliant futuremelancholia has a brilliant futuremelancholia has a brilliant futuremelancholia has a brilliant futuremelancholia has a brilliant futuremelancholia has a brilliant future

Ay Locked seni çok yordum ama anladım tamam ahaha geç oldu azıcık ilaçlardan olsa gerek anlama sorunum var e o zaman cevap bu değilse nedir ki

Alt 19-05-2008, 23:31   #24

Karma gücü: 53 boynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond repute

locked kimin doğru kiminse yalan söylediği bilinmiyor o sebeple yanlış cevap çok uzun bir soru içinde soru cümlesi değilinin değilinin değili gibi ama kaç değil kullanman gerektiğini kendin bulmalısın

Hafiften çalan underground jazz ve benim dinlerken yudumladığım biramın yanında okuduğum kitap!!!

Sponsor Bağlantılar
Alt 12-06-2008, 19:43   #25

Karma gücü: 2 Leomar ne işi var bunun burada

bn yalancıyı nasıl bulcağının buldum ancak kapıyı bulamadım.bir bekçiye sen yalancı mısın der.bekçi evet ben yalancı olanım derse yalancı odur.çünkü evet bnm demiştir.ancak doğrucu olsa hayır değilim derdi ki bu nedenle sen doğrucu msun die sormak olmaz.yani ikisi birbirine karışır.adam yalancıyı bulmuştur.ancak dediğim gibi gidersek 2 soru gerekir.ilk sorudan sonra diğer bekçiye özgürlüğe açılan kapıyı sorar ve kurtulur
--------------------
upssss!!aslında adam hayır derse olmaz ki.çok pardon.

Konu Leomar tarafından (12-06-2008 Saat 19:43 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
Leomar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 12-06-2008, 19:53   #26
-YASAKLI-

Karma gücü: 0 OkronGioa henüz daha yolun başında

----------------------------------------------------------
OkronGioa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 12-06-2008, 20:56   #27

Lorelei - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 Lorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant future

ben olsam somut bir şey sorardım.. yani mesela 5 parmağımı gösterir ''bu kaç'' derdim.. eğer 5 derse o kapıdan geçerdim ama eğer 1,2,3 ya da 4 derse ''aaa bak bu adam yalan söylüyor'' der ve diğer kapıya yönelirdim nasıl zekiyim ya, kahretsin ama kesin cevap bu değildir.. kesinn

Alt 12-06-2008, 21:14   #28

Karma gücü: 2 Leomar ne işi var bunun burada

ki zaten kapıyı soruyor.ancak bnde sadece yalancıyı bulmaya yönelik düşündüm
Leomar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 13-06-2008, 02:20   #29

darknessgod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 darknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to behold

eğer kapıların bekçilerle bi bağlantısı warsa yani
yanlcının olduğu kapı cellada
doğrucunun kide özgürlüğeyse
ozman sadece yalancıyı bulup doğrucunun kapısından geçmeliyiz. yanlıyı bulmak içinde basit bi matematik sorusu sormak yeterlidir . çünkü matematiğin cevabı sabittir. yalan söyleyen illaki yanlış cevap wermek zorundadır.

bekçilerle kapıların alakası yoksa. işte burası baya bi zor.

çözemedim.
darknessgod isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 24-06-2008, 07:29   #30

darknessgod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 darknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to behold

ohooo kimse bişi yazmamış kimse çözemedimi o zaman ben sorumun cevabını istiyorum kapıların bekçilerin doğru söylemesiyle bi alakası warmı ???????
darknessgod isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 05-07-2008, 14:17   #31

violetta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 violetta henüz daha yolun başında

bekçilerden herhangi birine ' sence diğer bekçiye göre hangi kapı doğru ?' sorusu sorulduğunda alınan cevabın zıttı doğru kapıdır diye düşünüyorum.
daha önce biçok arkadaş dile getirmiş zaten, doğru söyleyen diğerinin yalan söyleyeceğinin bilir ve onun hangi kapıyı söylediğini doğru olarak söyler, yalancı bekçi ise doğru bekçinin doğru kapıyı söyleyeceğini bildiğinden doğru kapının aksi cevabı verir. sonucta bekçiler ne cavp verirse zıttı doğru kapıdır?

"i want something good to die for , to make it beatiful to live "
violetta isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 06-07-2008, 00:35   #32

Behemoth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 Behemoth yakında ünlü olacak gibi
Thumbs down cevap

eski konuyu hortlatmışsam özür dilerim

siftahı bu msjla yapıyorum Gelelim cevaba:

Adamımız kafasına göre bir kapıya gider, kapının adamına "git bakalım sor şu adama hangisi özgürlük kapısı" der.

Olasılıklar

1.Sorduğumuz adam yalancıdır. Karşıya gider, kapıyı sorar, karşıki doğrucu olduğundan doğru kapıyı söyler. Sorduğumuz adam ise bize yanlış kapının özgürlük kapısı olduğunu söyler.

2.Sorduğumuz adam doğrucudur. Karşıya gider, kapıyı sorar, karşıki yalancı olduğundan yanlış kapıyı söyler. Sorduğumuz adam ise bize yanlış kapının özgürlük kapısı olduğunu söyler.

Her iki olasılıkta da adam diğer kapıyı açar ve paçayı kurtarır.

Saygılarımla...
Behemoth
Behemoth isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 10-07-2008, 06:46   #33
-YASAKLI-

okyanussue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 okyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud of

ben masummuyum diye sorar..
okyanussue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 10-07-2008, 12:33   #34

arkadaşlar
1-tek soru hakkınız var
2-hangi kapının arkasında ne var bilinmiyor
3-kim yalan kim doğru söylüyor bilinmiyor

ip ucunu tekrarlıyorum değilinin değilinin değilinin değili tarzında soru içinde soru yani akıl oyunu yapmanız gerekiyor.

kolay bir soru değil.

Alt 14-07-2008, 11:03   #35

tuce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 tuce ne işi var bunun burada

behemoth doğru cevabı bulmamışmı bna gayet mantıklı geldi???
tuce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 14-07-2008, 11:14   #36

Alıntı:
tuce´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
behemoth doğru cevabı bulmamışmı bna gayet mantıklı geldi???
malesef yanlış çünkü tek bir kişiye tek bir soru sorabiliyor adama soru sordurtursa 2 soru sormuş ulur. Tek bir soru ve tek bir cevap

Sponsor Bağlantılar
Alt 14-07-2008, 11:22   #37

tuce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 tuce ne işi var bunun burada

hıı peki o zmn bn sustum brz daha düşünürsem bnm açımdan kötü olck cevabı ne zmn öğrenicez peki???
tuce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 14-07-2008, 11:25   #38

biri doğru cevap verene kadar öğrenemiyeceksiniz

Sponsored links

Alt 17-07-2008, 10:04   #39
-YASAKLI-

okyanussue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 okyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud of

İki bekçiden birine "Arkadaşınıza doğru kapının neresi olduğunu sorsam ne cevap verirdi?" sorusunu sorup, gösterdiği kapıya değil, diğerine giderdik.

alın size doğru cevap...
okyanussue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 17-07-2008, 10:13   #40

Alıntı:
okyanussue´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İki bekçiden birine "Arkadaşınıza doğru kapının neresi olduğunu sorsam ne cevap verirdi?" sorusunu sorup, gösterdiği kapıya değil, diğerine giderdik.

alın size doğru cevap...

mantıksız soruyu sorduğun kişinin doğrumu yoksa yalanmı söylediğini bilmiyordun

eski sayfalara bak sorman gereken soru türü yazıyor orda

Sponsored links

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama