JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Kültür - Sanat > Edebiyat

Seçenekler Arama
Alt 16-06-2008, 07:34   #1

Lighthouse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 96 Lighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond repute
Türkçe'nin Doğru Kullanımı

http://rapidshare.com/files/94973305..._Kullanimi.pdf

hemen hemen 1 MB

Sponsor Bağlantılar
Alt 16-06-2008, 15:21   #2

cgds33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 cgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to all

Teşekkürler Lighthouse, ne kadar iyi düşünmüşsün, hemen indirdim.

Alt 16-06-2008, 15:31   #3

eisenheim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 60 eisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond repute

Gerçekten önemli bir konu. Konuşurken bazı harfler atlanabiliyor. (Örn: "yapıyorsun" yenine "yapıyosun") Ama yazarken kesinlikle her harfin kullanılması taraftarıyım. Özellikle de zorunluluklar haricinde (bknz:Türkçe karakterleri bulunmayan klavyeler) kesinilikle Türkçe harfler kullanılmalı.

Teşekkürler Lighthouse. Gerekli ve güzel bir konu.

Alt 16-06-2008, 17:41   #4
-YASAKLI-

EXTACY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 EXTACY dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışEXTACY dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

benim yazilarimin cogu noktalar yuzunden bazen farkli anlam olabiliyor.peki arkadaslar bu durumda ben ne yapabilirim.buyuk harf yasak sanirim degil mi?
EXTACY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 16-06-2008, 18:00   #5

eisenheim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 60 eisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond repute

Alıntı:
EXTACY´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
benim yazilarimin cogu noktalar yuzunden bazen farkli anlam olabiliyor.peki arkadaslar bu durumda ben ne yapabilirim.buyuk harf yasak sanirim degil mi?

Evet. Forum kuralları gereği; tamamı büyük harflerden oluşan yorumlar bağırmak anlamına geldiği için yasak.

Alt 16-06-2008, 18:22   #6
-YASAKLI-

Karma gücü: 0 EXTACY dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışEXTACY dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

eisenheim sagol anladim.aslinda sordugum soru baskaydi aciklayici olmamis anlatimim.soyle deyim,mesela o yazicagim kelimeyi sadece buyuk yazsam olmaz mi?ornek:cok SIKINTI cekiyorum gibi
hem birine bagiracaksam ozel mesaji kullanirim ben.
Sponsored links

Alt 16-06-2008, 18:58   #7

Lighthouse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 96 Lighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond reputeLighthouse has a reputation beyond repute

Alıntı:
eisenheim sagol anladim.aslinda sordugum soru baskaydi aciklayici olmamis anlatimim.soyle deyim,mesela o yazicagim kelimeyi sadece buyuk yazsam olmaz mi?ornek:cok SIKINTI cekiyorum gibi
evet bir kelimeyi büyük kullanabilirsin

Alt 16-06-2008, 19:55   #8

serenadaschizophrana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 158 serenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond repute

Alıntı:

lighthouse arkadaşım sorunun doğru yanıtını vermiş. ama sen yine de kimseye özel mesajla bile olsa bağırma derim ben

Maskelerinizi kuşanıp yalanlarınızı çoğaltın
Hepiniz mezarısınız kendinizin...

serenadaschizophrana isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 16-06-2008, 20:07   #9

hexagram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 hexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant future

Güzel Türkçe kullanımının en iyi yolu kitap okumaktır. Kitap okumayanlar Türkçe'nin güzel kullanımına ilişkin bir tane kitap bitirmekle bu işi başaramazlar. Tabi kitap okumuyorsunuz demiyorum size ama kitap okuyanlar için böyle kitaplar çok da gerekli değildir bence. Ama dediğim şey sadece yazı yazma ve düzgün kelimeler seçme için geçerli. İletişim ve diksiyon için ayrı bir eğitim almak gerekebilir. Teşekkürler,güzel paylaşım.
hexagram isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 16-06-2008, 20:09   #10
-YASAKLI-

tesekkurler Ligthouse ve serenadaschizophrana.yok bagirmam tabiki gelen mesajlara gore yanit veririm sadece.yada sikayet bolumundeki ilgililere yonelirim sanirim.

Alt 16-06-2008, 20:42   #11

mysteriouslady - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 102 mysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond repute

Harika bir paylaşım ne kadar teşekkür etsem azdırKocaman bir karmayı hakettin

Seçenekler Arama