JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER



Geri git   Gnoxis.com > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Alternatif Terapiler > Aromaterapi

Cevapla
 
Seçenekler Arama
Alt 30-01-2007, 16:18   #1
 
hexagram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 12 2006
Nerden: çorum
Mesajlar: 2.393
Karma gücü: 0 hexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant future
Sardunya,Selvi,TurunçÇiçeği,Yasemin, Ylang-Ylang,Zencefil





SARDUNYA
Latincesi Pelargonium Graveolens olup, bahçede yetişen bir bitkidir. Fransa,
İspanya, İtalya, Çin ve yurdumuzda yetişmektedir. Aromatik yağ, bitkinin
yapraklarindan elde edilmektedir. Sardunya yaği başka yağlarlarla çok kolay
kariştirilmaktadir. Pek çok ülkede herbal olarak kullanilmasina rağmen
aromatik olarak 1850 yilinda keşfedilmiştir.

Herbal Terapi
Sindirim sistemi rahatsizliklarindan farenjitte, ağiz hastaliklarinda, karindaki
gaz şikayetlerinde, sindirim bozukluklarinda, iştahsizliklarda, şişmanlikta,
ishallerde, mide ülserinde etkilidir. İdrar yollari rahatsizliklarindan hafif
ödemlerde idrar söktürmek için, idrar yollarindaki taşlarda kullanilir. Kadin
hastaliklarindan menopozda oluşmuş olan kanamalarda, vaginal akintilarda,
post menopozik sendrom adini verdiğimiz adet kesilmesine bağli terlemelerde
kullanilir. Psikolojik rahatsizliklardan ruhsal sikintilarda, dikkat dağinikliğinda,
ve nörolojik rahatsizliklardan ağrilarda kullanilir.

Aromaterapi
Sardunya aromatik yaği, gül tadinda ve limon kokusunda bir yağdir. Sinir
sistemi üzerinde sedativ etkili olup cilt için iyi bir toniktir. Atrofik cildin
düzelmesinde etkilidir. Sardunya esansi yaği, ağiz hastaliklarinda, uyku
bozukluklarinda, halsizlikte enerji vermek için, gerilimde gevşeme sağlamak için
kullanilmaktadir.

Kozmetikte Kullanim
Yaniklarda, yüzde oluşan çizgilerde, cildi temizleyici tonik olarak, alerjik
ciltlerde kaşintiyi gidermek için, ekzamalarda, dudak kenarinda oluşan uçuk
adini verdiğimiz herpes tedavisinde, ciltteki enfeksiyonlarda, ödemlerde, kuru ve
olgun ciltlerde, atrofik ciltlerde ve ciltteki oluşan ülserlerde, ciltteki telenjiaktazi
adi verilen damarlaşmalarin giderilmesinde, aknede kullanilir.

Kullanim Şekli
Sardunya aromatik yaği masaj tarzinda, banyoda, solunum yoluyla, kompresyon
tarzinda ve yaniklarda birkaç damla tarzinda doğrudan lezyonun üzerine
uygulanarak hizli bir cevap alinir. Sicak suya birkaç damla konularak vücut
enerjik hale getirilir. Baş ağrilarinda ve boyun ağrilari ile kas spazmlarinda
boyuna ve yüze masaj yapilarak iyileşme sağlanir. Sardunya yaği evlerde
rahatlikla hiç bir yan etkiye sebep olmadan kullanilabilir.

Uygun Karişimlari
Portakal çiçeği Lavanta Biberiye Adaçayi

SELVİ
Latincesi Cupressus Sempervirens olan aromatik yağ, taze selvi ağaci
yaprağindan ve kozalaklarindan elde edilir. Akdeniz ülkelerinin bir bitkisi olan
selvi ağaci Avrupa'da ve Kuzey Amerika'da yetişir. Sedir yaği hafif sari
renktedir.

Herbal Terapi
Dolaşim sistemi hastaliklarindan toplardamarlardaki yavaş kan dolaşimini
hizlandirmak için, hemoroidde, sindirim sistemi hastaliklarindan diarea adini
verdiğimiz ishalde etkilidir. Üriner sistem hastaliklarindan enurizis nokturna
adini verdiğimiz gece işemesinde, idrar söktürücü olarak ödemlerde, kadin
hastaliklarindan kanamalarda, menopozda, ovaryum adini verdiğimiz
yumurtalik problemlerinde, dismenorea adini verdiğimiz ağrili adetlerde
kullanir. Kas hastaliklarindan spazmlarda ve kramplarda etkilidir. Psikolojik
rahatsizliklardan algilama bozukluklarinda ve aşiri hassasiyette kullanilir.
Solunum sistemi hastaliklarindan astimda, spasmodik öksürükte
kullanilmaktadir.

Aromaterapi
Selvi aromatik yaği, ağaç kokusunda, sicak, balzamik yapidadir. Serinlik verici
etkisi mevcuttur. Kanamayi durdurucu, antiseptik ve kan dolaşimini artirici
etkisi vardir. Mensrual problemlerde, variste, menopoza bağli şikayetlerde, idrar
zorluklarinda, öksürükte ve soğuk alginliklarinda etkilidir.

Kozmetikte Kullanim
Yağli ciltlerde, yüzde venöz ve kapiller damar oluşumlarinda, olgun ciltlerde,
terlemelerde, sikiştirici olarak ve derin temizleyici olarak kullanilmaktadir.

Kullanim Şekli
Masaj tarzinda, banyoda, inhalasyon tarzinda, kompres tarzinda ve lapa
tarzinda uygulanmaktadir. Karindaki gazlarin tedavisinde dilüe edilmiş yağ,
masaj tarzinda karina uygulanir. El ve ayaklardaki üşümelerde ellere ve
ayaklara masaj tarzinda uygulama önerilir. Lapa tarzindaki uygulama, adet
ağrilarinda ve terlemelerde kullanilir.

Uygun Karişimlari
Lavanta Çam Santal esansi Ardiç.

TURUNÇ ÇİÇEĞİ
Latincesi Citrus Aurantium Bigaradia olup, turunç ağacidir. Meyveleri koyu
turuncu renkli, lezzeti aci ve ekşidir. Bitkinin çiçeklerinden neroli yaği adim
verdiğimiz turunç çiçeği yaği elde edilir. Meyvenin kabuklari iştah açici, mide
üzerine rahatlatici, koku ve tat verici olduğu için kozmetik sanayinde ve ilaç
sanayinde kullanilir.

Herbal Terapi
Dolaşim sisteminde varislerde, sindirim sistemi hastaliklarindan müzmin
ishallerde ve karinda oluşan gazlarda, psikolojik rahatsizliklardan sikintida,
depresyonda, aşiri hassasiyette, uykusuzlukta, kalp çarpintisinda, panikte ve
ruhsal çöküntülerde kullanilir.

Aromaterapi
Portakal kokusundadir. Sakinleştirici ve teskin edici, antidepresan ve kaslari
gevşetici etkisi mevcuttur. Bütün psikolojik rahatsizliklarda, streste,
uykusuzlukta, heyecanda, korkuda kullanilmaktadir.

Kozmetikte Kullanim
Bütün cilt tiplerinde özellikle kuru ciltlerde ve olgun ciltlerde, yüzde oluşan
kilcal damarlaşmalarda, ciltteki aşiri hassasiyette, cildin yenileşmesinde
kullanilmaktadir.

Kullanim Şekli
Turunç çiçeği yaği masaj tarzinda banyoda ve buğu tarzinda uygulanmaktadir.
Sirt ve boyun ağrilarinda yüz, el ve ayaklarda kaslari gevşetmek için masaj
tarzinda uygulanarak cildin yapisini iyileştirdiğini gözleriz. Hamilelikte
kullanilan iyi bir üründür. Sicak suya bir kaç damla konularak buğu tarzinda
uygulama yapilir. Turunç çiçeği aromatik yaği serin bir ortamda ve koyu cam
şişelerde tazeliğini korur.

YASEMİN
Latincesi Jasminum Grandiflorum olup, Güneydoğu Asya ve Akdeniz ikliminde
yetişen hoş kokulu, beyaz çiçekli, tirmanici bir bitkidir.Yurdumuzda Alanya
çevresinde yetişir. Çiçekleri parfümeride kullanilir. Sekiz milyon yasemin
çiçeğinden bir kilogram yasemin yaği elde edilir.

Herbal Terapi
Solunum sistemi hastaliklarindan solunum güçlüklerinde, bronşial spazmda,
müzmin öksürükte, ses kisikliğinda, psikolojik rahatsizliklardan sikintida,
dikkat dağiliminda, depresyon, ilgisizlik, halsizlik, teskin edici ve uykusuzlukta
kullanilir. Kadin hastaliklarindan doğumda, aşiri böbrek ağrilarinda, rahim
hastaliklarinda etkilidir. Sindirim sistemi hastaliklarindan kabizlikta kullanilir.

Aromaterapi
Yasemin yaği, koyu kirmizi renkte, güzel kokusu olduğu için parfümeri
sanayinde kullanilan bir maddedir. Kaslarda gevşeme sağlayan, ruhsal sikintili
durumlarda gerilimi azaltan ve ruhsal coşkunluk veren bir maddedir. Aromatik
yağ olarak bütün ruhsal durumlarda, streste, yorgunlukta, aşiri hassasiyette,
dalginlikta kullanilir. Menopoza bağli terleme ve ruhsal şikayetlerde etkilidir.
Bütün ağrilarda ve karindaki kramplarda etkilidir.

Kozmetikte Kullanim
Cilt için mükemmel bir gevşetici etkiye sahiptir. Kuru ciltler için ve hassas ciltler
için uygulanmasi önerilir.

Kullanim Şekli
Yasemin aromatik yaği masaj, banyo, buğu, lapa ve kompres tarzinda uygulanir.
Yasemin yaği diğer yağlarla birlikte vücutta masaj tarzinda kariştirilarak
kullanilirsa iyi bir sonuç alinir. Birkaç damla yasemin yaği bir fincan su ile
kariştirilarak kalorifer radyatörleri kenarina konulursa odanin havasini
yumuşatir. Yasemin yaği, evde uzun süreli kullanimlarda dilüe edilerek
kullanilmalidir.

Uygun Karişimlari
Portakal çiçeği.

YLANG-YLANG
Latincesi Cananga Odorata olup, tropikal bölgede yetişen bir ağaçtir. Filipin ve
Madagascar'da yetişir.

Herbal Terapi
Yüksek tansiyonda, ishalde, depresyonda, uykusuzlukta, aşiri duyarlilikta,
tropikal Asya'da eskiden beri kullanilmaktadir. Deri iltihaplari, saclarin
korunmasinda ve büyümesinde, ateşli hastaliklarda kullanilir. Hoş kokusundan
dolayi eski zamanlardan beri aşki sembolize eder.

Aromaterapi
Aromatik yağ, tatli ve çiçek kokusundadir. Teskin edici, kaslari rahatlatici,
unutkanliği giderici ve ruhsal sikintilari ortadan kaldirici etkisi vardir.

Kozmetikte Kullanim
Yağli ciltlerde ve cildi canlandirici olarak kullanilmaktadir. Saçlarda büyümeyi
sağlar.

Kullanim Şekli
Aromatik yağ masaj tarzinda, banyoda, ve buğu tarzinda uygulanmaktadir.

Uygun Karişimlari
Yasemin Santali.

ZENCEFİL
Latince ismi Zingiber Officinale olup, tropikal ve subtropikal bölgelerde yetişen
yumrulu bitkilerdir. Hindistan ve Asya'nin sicak bölgelerinde yetişir. Aromatik
yağ açisindan çok zengin olup, baharat iştah açici ve mide için kullanilir.

Herbal Terapi
Sindirim sistemi rahatsizliklarindan farenjitte ishalde, karindaki gazin
giderilmesinde, sindirim rahatsizliklarinda kullanilir. Dolaşim sisteminde kan
dolaşimini artirmak için, kas hastaliklarindan romatizmal ağrilarda kullanilir.

Aromaterapi
Zencefil esansi yaği, limonsu ve biberimsi tarzda, baharat kokusunda, vücut
isisini artirici, kanamayi durduran ve antiseptik etkisi olan bir yağdir. Aromatik
yağ, kan dolaşimini artirici olup, gerginliği giderici etkisi vardir. Öksürükte,
karin ağrilarinda, adale kasilmalarinda ve aşiri yorgunlukta kullanilir.

Kozmetikte Kullanim
Kozmetikte aromatik yağ, antiseptik olarak ve cilde canlilik vermek için
kullanilir.

Kullanim Şekli
Zencefil, aromatik yağ olarak masaj tarzinda, banyoda, buğu tarzinda, lapa
tarzinda kullanilmaktadir. Solunum tarzindaki uygulama, dokularda ve baştaki
ağrilarda vücuda enerji vermek için uygulanir. Lapa tarzinda kaslardaki
kasilmalarda, karin ağrilarinda, öksürükte kullanilir. Banyoda ve masaj olarak
uygulama ise vücuttaki üşümelerde kullanilmaktadir. Çünkü zencefilin vücut
isisini artirici etkisi vardir. Zencefil esansi yaği güçlü bir uyarici olduğu için deri
üzerinde, masaj tarzinda ve banyoda yüksek dozda uygulanmaz.

Uygun Karişimlari
Kişniş Limon Küçük hindistancevizi
hexagram isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 22-07-2007, 01:24   #2
-YASAKLI-
 
Urumhamatahayil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 12 2006
Nerden: ankara
Mesajlar: 1.307
Karma gücü: 0 Urumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud of


yorumsuz kalmasın
Urumhamatahayil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 22-07-2007, 01:54   #3
 
ezim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 06 2007
Nerden: işte tam şuradan sol yanımdan
Mesajlar: 645
Karma gücü: 17 ezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud of


buda güzel...ben bıtkılerın cok faydasını gördüm ama özellikle zencefilin inanılmaz bı bıtkı...soguk algınlıgına bire bir tavsıyemdir..
__________________
tuttum y@k@l@dım k€ndimi g€tirdim gözl€rine s€rdim

ezim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 22-07-2007, 03:23   #4
 
hexagram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 12 2006
Nerden: çorum
Mesajlar: 2.393
Karma gücü: 0 hexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant future




Alıntı:
Urumhamatahayil´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yorumsuz kalmasın
teşekkür ederim
hexagram isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Cevapla

Seçenekler Arama

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:49 .


Gnoxis.com ©2000 - 2008
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Ad Management by RedTyger

***NoRa iS WaTcHinG YoU***



*** Gnoxis.com ***

LinkBacks Enabled by vBSEO 3.1.0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102