JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Eğlence > Akıl Oyunları

Seçenekler Arama
Alt 13-12-2006, 18:47   #1

whitepower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 12 whitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nice
Merak İşte:)

Yoğurt yapılabilmesi için,süt ve bir miktar yoğurda ihtiyaç vardır...Peki dünyada ilk yoğurt nasıl yapıldı???
Fizik kurallarına göre yüksekten bırakılan bir madde yere düşerken yerçekimi nedeniyle hızlanır...Peki o zaman yağmur damlaları neden mermi etkisi yapmıyor???
İki gözümüzünde birbirinden ayrı olarak görme yeteneği varken neden baktığımız cisimleri tek görürüz???

İnternette gezinirken dikkatimi çekti biliyorsak cevapları ve de benzer soruları paylaşırsak sevinirim
Kimi vardır rüzgarın ağaç dalında çıkardığı sesle irkilir,Kimi de vardır ki dünya yıkılsa farketmez neler olduğunu etrafında...Sen ağaç dalındaki rüzgar olursun eleştirirken,ben veya bi başkası patlayan bomba olur ayaklarının dibinde!!Sen benim doğruları dile getirmemdeki üslubumu çirkin bulursun bi başkası sırf sert cevaplarım var diye benim üslubumu beyenmeyen senin üslubunu çirkin bulur ...Şimdi ister tebrik et beni...İstersen kır kalemimi!!!

Ego primum tollo,nominor quoniam leo!!

whitepower isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 13-12-2006, 18:50   #2

uAcansu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 uAcansu yakında ünlü olacak gibiuAcansu yakında ünlü olacak gibi

ya nerden bulursun böle şeyleri meraktan çatlarım ben şimdi
uAcansu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-12-2006, 18:51   #3

Firdevs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 23 Firdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud of

yoğurt benim ilgi alanım aslında inan bu sorunun cvbını bende merak ettim

Konu Firdevs tarafından (13-12-2006 Saat 20:57 ) değiştirilmiştir..
Firdevs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-12-2006, 18:56   #4

Karma gücü: 12 whitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nice

Wallaa şahsen ben de bilmiyorum cevabı ama bi bakıniim bakalım hihihih
--------------------
Ahanda yoğurtun cevabıııı:

Yoğurt sütten yapılan bir gıda maddesidir. Sütün yoğurda dönüşmesini sağlayan ise bakterilerdir. Yoğurtta bulunan Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus sütte bulunan laktoz şekerini enerji elde etmek için kullanırlar ve bu tepkimeler sonucunda laktik asit üretirler. Laktik asit sıvı haldeki sütün daha katı, kremsi haldeki yoğurda dönüşmesine neden olur.

Evde yoğurt yapılırken süte ek olarak mutlaka biraz yoğurda ihtiyaç duyulmasının sebebi aslında yoğurdun oluşabilmesi için bu bakterilere muhtaç olmamızdır. Yoğurt yapılacak olan süte bir kase başlangıç kültürü (yani içinde bakteriler bulunan yoğurt) eklenir. Gerekli sıcaklık sağlanıp yeterince beklendikten sonra süt yoğurda dönüşür. Başlangıç kültürü olmadan sütten yoğurt elde etmek için çok fazla beklemeniz gerekebilir. Yani aslında bu imkansız değil. Küçük bir kutu günlük sütle bunu deneyebilirsiniz. Süt kutusunu açık olarak pencere önüne bırakıp birkaç gün bekleyin. Eğer doru bakteriler tarafından işgal edilirse, büyük olasılıkla sütünüzün siz hiçbir şey yapmadan yoğurda dönüşmüş olduğunu göreceksiniz. ( Muhtemelen ilk yoğurdun ortaya çıkışı da bu şekilde olmuştur. Bakteriler etrafımızda düşünebileceğimiz her yerdeler (havada, suda, hatta derimizin üstünde). Açık bir süt kutusunun içine hava aracılığıyla girmeleri de bu durumun doğal bir sonucu.

Son olarak evde yoğurt yapmak oldukça hesaplı. Fakat bunu yapacağınız zaman başlangıç kültürü olarak kullanacağınız yoğurdun sade olmasına (meyveli olmamasına) dikkat edin çünkü sade olmayan yoğurtlar bazı maya türlerini de içinde bulundurabileceğinden iyi başlangıç kültürleri olmazlar.

Konu whitepower tarafından (13-12-2006 Saat 18:56 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi

Sponsor Bağlantılar
Alt 13-12-2006, 18:57   #5

Firdevs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 23 Firdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud ofFirdevs has much to be proud of

saol cvp için
Firdevs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-12-2006, 19:01   #6

pithc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 110 pithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond repute

bencee....

1. sutu şöylebi bi kac ay acıkta bırakınca ztn kendi yogurt olur...

2. bilemicem.....

3. gozler birbiriyle dengededir yani mesela gozlerimizi sası yapınca çift goruruz...gozlerin bakma acısı....
--------------------
bbbbööööööööööeeeeeeee ben gec kalmısım
olaya

Konu pithc tarafından (13-12-2006 Saat 19:01 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
pithc isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-12-2006, 19:04   #7
-YASAKLI-

ihlamurcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 ihlamurcu yakında ünlü olacak gibi

Açıklamaların sağol whitepower.

Ben de bildiğim kadarıyla birkaç şey eklemek istiyorum.

1. Nisan ayının 14'ün de yağan yağmurla yoğurt mayalanabiliyormuş diye biliyorum.

2. Yüksekten düşen maddelerin hızlanmaları kendi özgül ağırlıkları ile ilgili olan birşey. Yani belli bir hıza kadar ulaşırlar ama bundan sonrasında sabit hızla devam ederler.

3. Beyin iki gözden gelen verileri birleştirerek oalyı çözüyor. Böylece 3 boyutlu olarak görebiliyor ve uzaklık algılayabiliyoruz.

Bunlar benim bildiğim ve duyduğum şeyler...
ihlamurcu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-12-2006, 19:18   #8

Eywallah paylaşım için saol

Sponsor Bağlantılar
Alt 13-12-2006, 20:55   #9

uAcansu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 uAcansu yakında ünlü olacak gibiuAcansu yakında ünlü olacak gibi

saolun merakım biraz olsun gitti
uAcansu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-12-2006, 22:31   #10
sipru
Guest

yağmur damlaları hızlanmaz ve birbirine çarpmaz taki yere inene kadar

çünkü her bir damlayı bir melek yada ruhani bir görevli indirir ta yere kadar.

Seçenekler Arama