JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Eğlence > Akıl Oyunları

Seçenekler Arama
Alt 02-07-2008, 00:45   #1

darknessgod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 darknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to beholddarknessgod is a splendid one to behold
Red face Bankacı

Bu soru avrupada özel bir sirketin sınav elemesinde sorulan sorudur...

Bir adam yıllar boyu almanyada bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün felekten bir gün çalayım bari deyip bir bara gitmiş..

Barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kağıda tanışabilirmiyiz mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş. kadın kağıdı almış okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bir şeyler yazıp kağıdı tekrar adama geri göndermiş adam kağıda bakmış bakmış....

Hiç bir şey anlamamış yazı ne almanca ne bildiği bir dile aitmiş gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip ya bunu bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor burda diye sormus arkadaşı kağıdı okur okumaz sakın bir daha beni arama arkadaşlığımız sona erdi diyip yanından gitmiş..

Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına ya siz eskisiniz bilirsiniz burda ne yazıyor diye bu sefer onlara sormuş anne babası kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan red etmişler karısına göstermiş karısı boşanma davası açmış adam artık çıldırma noktasına gelmiş len demiş bunu en iyi anlayan doktor olur nede olsa onların yazısı karışık diyip bir doktora gitmiş doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasına girmiş aradan 1 saat 2 saat geçmiş doktor yok...

Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmışkı doktor tavanda sallanıyor kendini asmış adam en sonunda pes etmiş len bu kağıt başıma çok işler açtı başkasınında hayatını karartmasın diye kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş.

O akşamda tesadüf bankaya hırsızlar girmiş kasadaki bütün paraları almışlar tam kaçacakları sırada hırsızların şefi kağıdı görmüş şef kağıdı okuyunca birden çabuk paraları yerine koyun demiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler.

�zİMDİ GELELİM SORUMUZA
BU KA�zIT'TA NE YAZIYOR ?
İP UCU : CEVAP İÇİN YAZIYI İYİ OKUYUN...

(daha önce verilmediğini sanıyorum)(aradım bulamadım)

darknessgod isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 02-07-2008, 01:52   #2

VictoRia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 55 VictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond repute

Çok fazla merak ettiği için adamın başına gelmeyen kalmıyor
ama kendine zarar verme pahasına
kağıtta yazanı öğrenmekten de birtürlü vazgeçmiyor.
Şirket bu noktada en mantıklı cevabın ya da
yapılması gerekenin "vazgeçmek" olduğunu söylüyor.
Yani asıl önemli olan kağıtta yazan değil
gerektiğinde vazgeçmeyi bilmek ve gereksiz hırs yapmamak..

kağıtta.. ''Ne yaptığını biliyorum'' yazması..
bu soruyla hikaye daha da anlam kazanıyor.Yani herkesin büyük sırları olabilir.

Alt 03-07-2008, 14:58   #3

gredeath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 gredeath kısacası herkes için çok değerligredeath kısacası herkes için çok değerligredeath kısacası herkes için çok değerligredeath kısacası herkes için çok değerli

herkes yazılanı anlıyor bi bizim saf adam mı anlamıyor yani
gredeath isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 03-07-2008, 15:36   #4

webcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 12 webcan is a splendid one to beholdwebcan is a splendid one to beholdwebcan is a splendid one to beholdwebcan is a splendid one to beholdwebcan is a splendid one to beholdwebcan is a splendid one to beholdwebcan is a splendid one to beholdwebcan is a splendid one to behold

kağıda tersten falanmı bakıyor.
'BU KAGIT'TA NE YAZIYOR' mu yazıyor

ραяє∂α ιšтeriz
webcan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 03-07-2008, 15:47   #5

zaranca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 11 zaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud of

cevap:Kadın polis; kadının eşi doktor, kadının erkek kardeşi adamın arkadaşı,
Kadın Kâğıda: Adını soyadını ve telefonun numarasını yazıyor, “Seninle birlikte olabilirim ama evli isen eşini boşa, eğer anne baban varsa onları reddet” diyor.
Şu an müsait olmadığını akşam bir bankayı hırsızların soyacağını ihbar aldıklarını ve akşam o bankaya baskın yapacaklarını yazıyor kâğıda ve yarın kendisini aramasını söylüyor.
Arkadaşı kâğıdı okuyunca kız kardeşine en yakın arkadaşının böyle bir şey yapmasını hazmedemiyor ve onunla ilişkisini kesiyor.
Anne babası kâğıdı okuyunca oğullarının böyle bir şey yaptığına inanamıyor ve onu evlatlıktan reddediyor.
Eşi kâğıdı okuyunca şok oluyor bunca yıllık kocasından gördüğü ihanet karşısında ona boşanma davası açıyor.
Doktor kâğıdı okuduğunda kâğıttaki isim ve telefon numarasından yazıyı eşinin yazdığını anlıyor ve bu ihaneti gururuna yediremeyerek intihar ediyor.
Hırsızların şefi kâğıdı okuduğunda baskına uğrayacaklarını anlıyor ve hemen paraları bırakıp orayı terk ediyorlar...

--------------------
Ya iyi de adam nasıl okuyamıyor onu hala anlamadım Bu adamın okuması yazması mı yok yani

Konu zaranca tarafından (03-07-2008 Saat 15:47 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
zaranca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 03-07-2008, 16:02   #6

violetta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 violetta henüz daha yolun başında

evet çok mantıklı ama okuyamaması bana da saçma geldi =D adam sorunlu mu ne xD

"i want something good to die for , to make it beatiful to live "
violetta isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 03-07-2008, 17:54   #7

eisenheim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 56 eisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond repute

Kağıdın arkasında "Bir şeyler" yazıyor...

Alıntı:
kağıdın arkasına bir şeyler yazıp

Alt 14-08-2008, 08:21   #8

GothicLife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 GothicLife ne işi var bunun burada

Bir adam yıllar boyu almanyada bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün felekten bir gün çalayım bari deyip bir bara gitmiş..

Barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kağıda tanışabilirmiyiz mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş. kadın kağıdı almış okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bir şeyler yazıp kağıdı tekrar adama geri göndermiş adam kağıda bakmış bakmış....

Hiç bir şey anlamamış yazı ne almanca ne bildiği bir dile aitmiş gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip ya bunu bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor burda diye sormus arkadaşı kağıdı okur okumaz sakın bir daha beni arama arkadaşlığımız sona erdi diyip yanından gitmiş..

Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına ya siz eskisiniz bilirsiniz burda ne yazıyor diye bu sefer onlara sormuş anne babası kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan red etmişler karısına göstermiş karısı boşanma davası açmış adam artık çıldırma noktasına gelmiş len demiş bunu en iyi anlayan doktor olur nede olsa onların yazısı karışık diyip bir doktora gitmiş doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasına girmiş aradan 1 saat 2 saat geçmiş doktor yok...

Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmışkı doktor tavanda sallanıyor kendini asmış adam en sonunda pes etmiş len bu kağıt başıma çok işler açtı başkasınında hayatını karartmasın diye kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş.

O akşamda tesadüf bankaya hırsızlar girmiş kasadaki bütün paraları almışlar tam kaçacakları sırada hırsızların şefi kağıdı görmüş şef kağıdı okuyunca birden çabuk paraları yerine koyun demiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler.

yazıyor çünkü iki kaıt ayrı sen hikayenin olduğu kağıdı söylüyorsun.
GothicLife isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 14-08-2008, 11:43   #9

astralruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 17 astralruh has much to be proud ofastralruh has much to be proud ofastralruh has much to be proud ofastralruh has much to be proud ofastralruh has much to be proud ofastralruh has much to be proud ofastralruh has much to be proud ofastralruh has much to be proud ofastralruh has much to be proud ofastralruh has much to be proud of

victoria ya katılıyorum...
astralruh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-08-2008, 15:04   #10

Kelendria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 11 Kelendria is a splendid one to beholdKelendria is a splendid one to beholdKelendria is a splendid one to beholdKelendria is a splendid one to beholdKelendria is a splendid one to beholdKelendria is a splendid one to beholdKelendria is a splendid one to behold

Alıntı:
VictoRia´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok fazla merak ettiği için adamın başına gelmeyen kalmıyor
ama kendine zarar verme pahasına
kağıtta yazanı öğrenmekten de birtürlü vazgeçmiyor.
Şirket bu noktada en mantıklı cevabın ya da
yapılması gerekenin "vazgeçmek" olduğunu söylüyor.
Yani asıl önemli olan kağıtta yazan değil
gerektiğinde vazgeçmeyi bilmek ve gereksiz hırs yapmamak..

kağıtta.. ''Ne yaptığını biliyorum'' yazması..
bu soruyla hikaye daha da anlam kazanıyor.Yani herkesin büyük sırları olabilir.
evet doğru cevap bu sanırım. ama hikayenin kurgusu yanlış yani neden bir yazıyı adam hariç herkes okuyabilsin ki? üstelik adamın okuma yazması da varken?

belli ki şirketin bu sınavla adaya verdiği mesaj herkesin üst düzey yöneticilerin de özel sırları vardır araştırmaya öğrenmeye kasma bunları ilerde kullanmaya çalışma sesini kıs kıvrıl otur oturduğun yerde edebinle çalış filan
Kelendria isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler Arama