5 Sayfadan 1. Sayfa 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 49 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Dünya'da asırlardır aranan kayıplar...

  1. #1
    ErSt_QuEr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Haz-2006
    Mesajlar
    213
    Konular
    47
    Dünyanın Asırlardır Aradığı Kayıplar


    İnsanoğlunun en fazla merak ettiği kayıplar arasında ''Nuh'un Gemisi'', ''Atlantis uygarlığı'' ve varlığı tartışılan ''Kutsal Kase'' geliyor.İşte asırlardır aranın en meşhur 5 yitik.

    Yeryüzünde birçok kayıp medeniyet ve kültür hazinesinin bulunması için her yıl onlarca araştırma yapılıyor. Kayıplar arasında en fazla merak uyandıranların başında Nuh'un Gemisi geliyor.

    Nuh'un Gemisi'ni bulmak için çeşitli tarihlerde yapılan birçok arama çalışması sonuçsuz kalmasına rağmen halen araştırmacıların en fazla ilgilendikleri kayıplar arasında ilk sırada yer alıyor.

    -AĞRI DAĞI'NDA MI?-

    Nuh'un Gemisi'nin Ağrı Dağı'nda olduğa inananların sayısı hayli fazla. Resmi kayıtlara göre, Nuh'un Gemisi'ni aramak üzere 20 Ağustos 1829'da Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaşan ilk araştırmacı Alman bilim adamı Frederic Parrot oldu. Parrot, Nuh'un Gemisi'nin Ağrı Dağı'nda bulunduğunu öne sürerek biri Rus, 6'sı Alman 7 arkadaşı ile zirveye ulaştıktan sonra dönüşte, gemiyi bulamadığını ama izlerine rastladığını iddia etmişti.

    Ağrı Dağı'na daha sonra da arama tırmanışları gerçekleştirildi. 1916 yılında Vladimir Roskovski adlı bir Rus pilot, Ağrı üzerinden uçarken bir gemi kalıntısı gördüğünü iddia etmiş ve konuyu tekrar gündeme taşımıştı.

    11 Eylül 1959'da Milli Müdafaa Vekaletine bağlı Harita Müdürlüğünde görevli binbaşı İlhami Durupınar da Ağrı Dağı'nın 4000-4500 metre yükseklikten çekilmiş fotoğraflarını incelerken Nuh'un Gemisi'ne çok benzeyen bir oluşum var olduğunu ileri sürmüştü.

    Nuh'un Gemisi'ni bulmak amacıyla dağa çıkanlardan birisi de aya ilk ayak basan astronotlardan James Irwin oldu. Irwin ve arkadaşları da Nuh'un Gemisi'nin Ağrı Dağı'nda olduğunu ileri sürerek araştırma yapmış ama gemiyle ilgili somut bir bulgu elde edememişlerdi.

    -KAYIP MEDENİYET ATLANTİS-

    Sular altında kaldığı söylenen efsanevi ada Atlantis de insanoğlunun en fazla merak ettiği ve bulunması için araştırmacıların çalışma yaptığı en önemli kayıplardan biri olarak dikkat çekiyor.

    İspanya'nın güney sahilleri, Girit Adası yakınları, Konya, Kıbrıs ile Suriye arasında Akdeniz'in derinleri gibi birçok değişik bölgede olduğu ileri sürülen medeniyetin izlerini bulmak için yapılan çalışmalar bıkmadan sürdürülüyor.
    Bugün birçok insanın varlığına inandığı Atlantis'ten ilk bahseden ise ünlü düşünür Eflatun.... Kaynak olarak Atinalı Solon'u gösteren Eflatun'a göre Atlantis, Cebelitarık Boğazı'nın batısında, Libya'dan daha büyük bir ülke. Eflatun'dan günümüze kadar gelen bilgilere göre, Batı Avrupa ile Libya'yı ezip geçen Atlantis orduları, Atinalıların gösterdiği direnç karşısında gerilemek zorunda kalır ve şiddetli bir deprem sonunda da MÖ 9600'de, bir gece içinde sular altında kalır.

    -KUTSAL KASE-

    Dan Brown'ın ''Da Vinci Şifresi'' kitabıyla gündeme gelen ve efsaneye göre, Hz. İsa'nın Yahudi ve Romalıların oluşturduğu askeri bir güç tarafından yakalanıp çarmıha gerilerek idam edilmesinden önce havarileri ile yediği son akşam yemeğinde kullandığı veya çarmıha geriliş esnasında Arimatealı Yusuf'un İsa'dan akan kanı doldurduğu bir kasenin varlığına inanlar da çoğunlukta.

    Vatikan'ın varlığına inanmadığı Kutsal Kase özellikle Hristiyan araştırmacıların ve hazine avcılarının geçmişte olduğu gibi günümüzde de büyük ilgisini çekiyor. Antakya'da olduğu yönünde iddiaların ortaya atıldığı Kutsal Kase'nin İstanbul'daki Çemberlitaş'ın altında bile olabileceği ileri sürülmüştü.
    -
    KAYIP KITA MU-

    İzlerine tarih içinde pek çok uygarlıkta rastlandığı ifade edilen batık Mu kıtası, insanoğlunun en büyük kayıp meraklarından birisini oluşturuyor.
    19. Yüzyılda İngiliz araştırmacı James Churchward kayıp kıta için Orta Amerika'da çeşitli araştırmalar yaparak, konuyla ilgili eserler kaleme aldı.
    Bilim dünyası Mu uygarlığının varlığına kuşkuyla yaklaşmasına rağmen, kıtanın battığı öne sürülen tarihte dünyada büyük bir jeolojik olayın yaşanması araştırmacılar için her zaman dikkat çekici bulundu.
    Atatürk'ün, Churchward'ın Mu kıtasıyla ilgili eserlerini Türkçe'ye çevirtmesi ve Tahsin Bey'i araştırma yapmak üzere Meksika'ya büyükelçi ataması, kayıp kıta Mu'nun Türklerin kökeni açısından da önemli olabileceği düşüncesinden kaynaklanmıştı.

    -HAZRETİ MUSA'NIN SANDIĞI-

    Ahit Sandığı veya Tabut-u Sakine olarak adlandırılan Hazreti Musa'nın sandığı da en önemli kayıplar arasında.

    Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Hazreti Musa'nın kutsal kitap Tevrat'ı çoğaltarak 12 kabilesine dağıttığının, aslını ise yaptırdığı bir sandıkta korumaya aldığının bilindiğini anlatarak, şunları söyledi: ''Hazreti Musa'nın çeşitli eşyalarının da bulunduğu söylenen sandık, Kudüs'teki mabette koruma altına alınır. MÖ 586 Babil orduları tarafından istila edilen Kudüs'teki mabet yağmalanır ve Hazreti Musa'nın sandığı kaybolur.''

    Hazreti Musa'nın sandığının yeraltı mağaralarında saklandığı yönünde bazı görüşlerin bulunduğunu anlatan Özkan, sandığın nerede olduğu ya da akıbeti konusunda somut bir bilgi olmadığını ifade ederek, ''Bu sandığın Antakya'da bir mağarada saklandığı da ileri sürülüyor'' diye konuşmus.





  2. #2
    Amon35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Haz-2006
    Mesajlar
    33
    Konular
    13
    oww süper paylaşım rep vermem lazım ama sanırım veremiyorum..

    çok saol...

  3. #3
    mescalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Haz-2006
    Mesajlar
    864
    Konular
    143
    Güzel paylaşım kısaca birçoğuna değinmişsin...

    rep sistemi entegrasyonu devam ediyor paniğe gerek yok arkadaşlar

  4. #4

    Üyelik tarihi
    Haz-2006
    Mesajlar
    67
    Konular
    5
    valla güzel derleme, herbiri için yüzlerce kitap yazılır.. efsane olarak kalacaklar mı yoksa bir gün ortaya çıkacaklar mı bakalım

  5. #5
    m3lt3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Haz-2006
    Mesajlar
    39
    Konular
    6
    güzel olmuş sağol, rm nin eski sayılarında okumuştum bunlarla ilgili yazılar.. gerçekten çok ilgi çekici..

  6. #6
    axcd82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Tem-2006
    Bulunduğu yer
    salon
    Mesajlar
    535
    Konular
    31
    ayrıca kaybedilmiş teknolojiler,yakılmış yıkılmış kutuphaneler de sayılabilir...
    o kadar çok ornek var ki...

    amerikalılar uzayda yazı yazmak için milyonalrca doalr harcayıp agırlıksız ortamda kullanıma uygun murekkepli kalem yapıolar,ruslar kurşun kalem kullanıo...

    almanlar karda,buzda giden jetski benzeri araçlar yapıolar,eskimolara bakıolar kızaklarda hangi teknolojileri kullanmısalr diye..bilmemne yosununu kızaklaın altına sürüolar..daha hızlı gidiolar...

  7. #7

    Üyelik tarihi
    Tem-2006
    Mesajlar
    25
    Konular
    5
    agırlıksız ortamda ki kalem mi nasıl olur ki o yerçekimi yok bişey yok alla alla..
    helal olsun denir anca...

  8. #8
    illuminator_25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Tem-2006
    Bulunduğu yer
    zonguldak
    Mesajlar
    203
    Konular
    4
    bence asırlardır aranan kayıpların 6.sı olarak amerikalıların beyni olmalı.

  9. #9
    Elit Üye cancanan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ağu-2006
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    348
    Konular
    14
    <div class='quotetop'>ALINTI(illuminator_25 &#064; 5 09 2006, 13&#58;56 ) [snapback]8195[/snapback]</div>
    bence asırlardır aranan kayıpların 6.sı olarak amerikalıların beyni olmalı.
    [/b]
    bravoooooo

  10. #10
    Amoress Amoress isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    -YASAKLI-
    cok güzel ve onemli bu paylasimlar icin cok tesekkür ediyorum arkadasim...


5 Sayfadan 1. Sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Benzer Konular

  1. Google'da Aranan ilginç cümleler :)
    Konuyu Açan: MaaT, Forum: Gnoxis Cafe.
    Cevap: 7
    Son Mesaj : 11-Şub-2008, 13:18
  2. Kayıp Denizler
    Konuyu Açan: Rimmon-ex, Forum: Kitap Tanıtımları ve Eleştirileri.
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 31-Ağu-2007, 13:50
  3. Acı, zevk, simgeler, kalıplar
    Konuyu Açan: bedel, Forum: İnsan Psikolojisi.
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 18-Mar-2007, 10:03

Sayfa etiketleri:

aranan kayıplar

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140