Toplam 1 sonuçtan 1 ile 1 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Adaçayı,Akasya,Ardıç,Bergamot

  1. #1
    hexagram hexagram isimli Üye şimdilik offline konumundadır

    Adaçayı,Akasya,Ardıç,Bergamot

    ADAÇAYI
    Latincesi Salvia Officinalis olup yapraklari yumuşak, gri yeşil renkli bir bitkidir.
    Gargara halinde boğaz ağrilarina karşi ve yara iyi edici olarak kullanilir.
    Adaçayi aromatik yaği %15 sineol içerir. Bu madde solunum yollari için iyi bir
    antiseptiktir.

    Herbal Terapi
    Dolaşim sistemi hastaliklarindan, düşük tansiyonda, lenf dolaşim
    bozukluklarinda ve idrar söktürücü olarak, sindirim sistemi rahatsizliklarindan,
    ishalde, karindaki gazda, hazimsizlikta ve karaciğer hastaliklarinda, larenjitte,
    ses kisikliğinda, farenjitte, diş ağrilarinda, bütün romatizmal hastaliklarinda,
    özellikle eklem ağrilarinda solunum sistemi rahatsizliklarinda, bronşitte, balgam
    söktürmede, kadin hastaliklarindan hemorejidede, erken adet kesilmelerinde,
    menopozda, ağrili adetlerde ve yumurtalik problemlerinde etkilidir.

    Aromaterapi
    Adaçayi aromatik yaği yeşil, koyu olup aromatik bir kokuya sahiptir. Antiseptik
    ve cilt gerici tonik ve isi verici ve gevşeme sağlayici etkiye sahiptir. Adet
    ağrilarinda, streste, baş ağrilarinda ve yorgunlukta kullanilir.
    Kozmetikte Kullanim
    Yüzdeki şişliklerde, ciltteki dolaşim bozukluğuna bağli şişliklerde, cilt
    iltihaplanmalarinda, ciltteki tahrişlerde, ülser ve yaralarda, saç dökülmesinde ve
    tonik olarak kullanilmaktadir.

    Kullanim Şekli
    Aromatik yağ masaj tarzinda ve banyoda uygulanmaktadir. Banyoya bir kaç
    damla konularak sirt ağrilarina, eklem ağrilarina, kramplara, gerilimde,
    kaşintili derilerde ve enerjik olmada kullanilir. Cilt için ve boyun için masaj
    tarzinda uygulanmaktadir. Kullanilmadan önce dilüe edilmelidir. Hamilelikte
    kullanilmaz.

    Uygun Karişimlari
    Bergamot Limon Lavanta Biberiye.

    AKASYA
    Latincesi Robinia Pseudoacacia olup, vatani Kuzey Amerika'dir. Ülkemizde de
    çok yetişen, dikenli bir ağaçtir. Çiçekleri beyaz ve sari renkte, salkimlar halinde
    güzel kokuludur. Gölge vermesi için yol kenarlarina dikilir ve çiçeklerinden
    parfümeride kullanilan esans elde edilir.

    Herbal Terapi
    Sindirim sistemi rahatsizliklarindan karindaki gazin giderilmesinde, ishalde,
    derideki iltihaplarda kullanilan akasyanin kabuklarindan günümüzde deri
    sanayinde yararlanilmaktadir.

    Aromaterapi
    Akasya çiçeği aromatik yaği, bal tadinda, yeşil çiçek kokusunda ve vücutta
    gevşemeyi sağlayan, sakinleştirici, yatiştirici, antiseptik etkiye sahiptir. Teskin
    edici keyif veren bir ürün olduğu için melankolide ve depresyonda, ruhsal
    sikintilarda, aşiri hassasiyetlerde, hemen bütün psikolojik rahatsizliklarda
    kullanilir.

    Kozmetikte Kullanim
    Bütün cilt rahatsizliklarinda, antiseptik ve tonik olarak kullanilir.
    Kullanim Şekli
    Masaj olarak, banyoda, buğu tarzinda kullanilmaktadir. Banyoda sicak suya
    konularak cilt için kullanilir. Boyun ağrilarinda ve omuz ağrilarinda masaj
    olarak kullanilmaktadir. Birkaç damla sicak suya damlatilarak radyatöre
    konulursa odanin havasinin temizlenmesi sağlanir. Akasya yaği dilüe edilmeden
    kullanilmamalidir.


    ARDIÇ
    Latincesi Juniperus communis olup, Kuzey Yarimküre'de yaygin olarak
    bulunmaktadir. Ülkemizde Trakya bölgesinde yetişen, çali tarzinda küçük bir
    ağaçtir. Meyveleri mavimsi siyah renkte olup, idrar söktürücü olarak ve alkollü
    içkilerin hazirlanmasinda kullanilir. Terkibinde esans, şeker ve reçi-nemsi
    maddeler vardir.

    Herbal Terapi
    Dolaşim sisteminde kan dolaşimim artirici etkisi vardir, hemoroidde kullanilir.
    Sindirim sistemi hastaliklarindan diş ağrilarinda, karindaki kolit tarzindaki
    ağrilarda, karindaki gaz şikayetlerinde, hazimsizlikta etkilidir. İdrar yollari
    hastaliklarindan sistitte, idrar söktürücü olarak, işeme zorlanmalarinda, idrar
    yollari taşlarinda ve kadin hastaliklarindan vajinal akintilarda, ağrili adetlerde,
    adet kanamalarindaki yetersizlikte kullanilir. Romatizmal hastaliklarda ağriyi
    kesmek için, psikolojik rahatsizliklardan ruhsal sikintida, uykusuzlukta, streste
    kullanilir.

    Aromaterapi
    Ardiç yaği, çam kokusunda olup tadi biber acisindadir. İdrar söktürücü,
    antiseptik, kaslarda gevşeme sağlayici etkisi olup iyi bir ağri kesicidir.
    Aromaterapi olarak adet problemlerinin giderilmesinde, idrar zorlamalarinda,
    kramplarda ve yavaş olan dolaşim bozukluklarinda, streste kullanilmaktadir.
    Kozmetikte Kullanim
    Yağli ciltlerde iyi bir toniktir. Akne tedavisinde ve selülit tedavisinde kullanilir.

    Kullanim Şekli
    Ardiç aromatik yaği masaj tarzinda, banyoda, solunum, kompres ve lapa
    tarzinda uygulanir. Romatizmal hastaliklarda ardiç yaği dilüe edildikten sonra
    masaj tarzinda eklemlere uygulanir. Bütün adet şikayetlerinde, masaj tarzinda
    uygulama önerilir. Banyoya konulan birkaç damla ardiç yaği gevşemeyi sağlar.
    Odalarin temizlenmesinde antiseptik özelliği olduğu için mikroplari öldürmek
    için kullanilir. Ardiç yaği dilüe edilmeden kullanilmaz, hamilelikte kullanimi
    sakincalidir.

    Uygun Karişimlari
    Benzoin Selvi Lavanta Santal esansi.

    BERGAMOT
    Latince ismi Citrus Aurantum Bergamia'dir. Bergamot Yaği olgunlaşmiş ekşi
    turunç kabuğundan elde edilmektedir. Yapisinda %35-45 linalil asetat vardir.
    Yeşilimtirak veya sari yeşil renkte, aci lezzette, hoş kokulu bir yağdir. Meyve
    ülkemizde ve Akdeniz ülkelerinde örneğin İtalya, Sicilya ve Afrika da
    yetişmektedir. Portakalla limon arasinda bir meyvedir. Kiş aylarinda
    yetişmektedir.

    Herbal Terapi
    Kuvvetli bir antiseptik etkiye sahiptir. Ağri kesici etkisinden dolayi herpes adini
    verdiğimiz uçukta kullanilmaktadir. Vaginal kaşintilarda banyoya konularak
    kullanilmasi tavsiye edilir. Bitkinin yapraklari çay tarzinda kullanilir.

    Aromaterapi
    Sindirim sistemi hastaliklarindan, kolik tarzindaki karin ağrilarinda,
    bağirsaklardaki gaz şikayetlerinde, hazimsizlikta, mide ağrilarinin tedavisinde
    kullanilir. İdrar yollan hastaliklarindan sistit adini verdiğimiz idrar yollan
    iltihabinda ve ağrili idrar edenlerde kullanilir. Baş ağrilarinda, tonsilitte,
    farenjitte, baştaki kokulari yok etmekte kullanilir. Psikolojik rahatsizliklardan
    anksiyete ve insomnia adini verdiğimiz uykusuzlukta, irribilitede etkilidir.
    Solunum sisteminde bronşitte özellikle limon yaği ile birlikte kullanilir.

    Kozmetikte Kullanim
    Aknede, yağli ciltte, seborede, ciltteki yaralarda, egzama-h ciltlerde kullanilir.
    Cildi gerici ve nemlendirici etkisinin yaninda antiseptik etkisi mevcuttur. İyi bir
    deodoranttir. Evlerde mikroplari öldürmek için kullanilir.

    Kullanim Şekli
    Masaj tarzinda, banyoda ve inhalasyon tarzinda kullanilir. Çok güzel kokusu
    olmasindan dolayi sicak suda buhari solunum yolu ile kullanilir. Taze bir canlilik
    verir. Masaj olarak kullanimda cildi gerdiği gözlenmektedir.
    Kullanimda dikkat edilecek husus, bergamot yağinin güneş işiğinda deriyi tahriş
    etme özelliği mevcuttur. Onun için güneş işiğina maruz kalmamalidir. Evde
    kullanimda dilüe edilmelidir. Dilüe etmek için miktara bergamot yaği kadar
    alkol ilave edilmelidir.

    Uygun Karişimlari
    Selvi Yasemin Lavanta Neroli.





Benzer Konular

  1. Engin ardıç: masonlara acıyorum
    Konuyu Açan: praksis, Forum: Gündem.
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 07-Nis-2007, 22:59

Sayfa etiketleri:

italyada diş ağrılarına karşı adaçayı

antiseptik cilt toniği

akasya keyif verici

ardıç yağının latinçesi

evde akasya yağı elde etmek

akasya latincesi

akasya kokusunun etkileri

akasya ile yapılan tonik

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140