evagram Nickli Üyeden Alıntı
Peki dini aklımızdan sileceksek neden dayanak olarak kutsal kitaplardaki alametleri gösterdin yazdıkların çelişmiyormu??Ve bu konuda dalga geçilebilecek bir konu değil Eğer ben herşeyi bilirim gibi bir oyun oynamak istiyorsan yazdıklarına dikkat et!
arkadaşımızın demek istediği şey dini kafamızdan silmek değil kitapları okunduğu gibi anlamak yerine sorgulayarak anlam çıkararak anlamak.Yani bazı yobazlar herşeyi okunduğu gibi anlayacak kadar mercimek kafalı olunca arkadaşımız da demek istediğini tam olarak ifade edememiş. Bu kadar yüklenmeye gerek var mı?
eğer komple beynimizden silmemizi istese "Kutsal kitaplarda bahsedilen kıyamet (uyanış , yükseliş ) alametlerinin tek tek gerçekleşmesi. " cümlesinii kullanmazdı.